Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenzie (94)

plagát

Creed (2015) 

Pre fanúšika Rockyho univerza, pre fanúšika športových motivačných filmov, pre fanúšika Stallona to je 6*.

plagát

Purpurový vrch (2015) 

Pekne a citlivo natočená, atmosferická, predvídateľná dvojhodinová nuda.

plagát

Terminátor Genisys (2015) 

Keby tak bola moznost vratit sa spat casom a presvedcit tvorcov aby to nikdy nenatocili. Recyklacny brak, ktory fackuje logiku kazdych 10 minut kovovou rukou cestovania casom. Ani by tak nevadil paradox, keby bol jeden a "zozratelny". Akcia, sterilna, nudna, bez napadu, a ked nejaky sa nasiel bol vzaty z Cameronovych filmov. Podciarknute, scitane, maximalne zbytocny film. Jedna hviezdicka za Arnolda, ktory by sa na to uz tiez mohol vykaslat.

plagát

Coherence (2013) 

Na papieri to muselo vyzerať famózne. Keby som si to prečítal ako zapadlú sci-fi poviedku, tak to dočítam a schuti prečítam znova aby som si v hlave vizualizoval, o čo sa asi tak jednalo a ako to mohlo prebehnúť. Myšlienka veľmi dobrá, dokonca občas waw moment, aj keď nieže by nebol očakávaný, ale patril tam. Škoda rádoby-dokumentárnej kamery, nehodí sa tam, toto nie je snaha o dokumentárny film. Dej občas krivká a neudrží tak divákovu pozornosť, celkovo nedrží úplne "koherentne." Ale ja proste filmy tohto razenia a žánru mám naozaj rád, a tak hodnotenie je prikrášlené o tú jednu hviezdičku.

plagát

Transformers: Zánik (2014) 

Prekvapenie roka? Asi áno. Keď človek čaká totálny odpad, sračku s pubertálnym, akože humorom a absolútne neprehľadnou akciou a-la predošlé diely, ostáva sa mu len kukať okolo seba, čo sa stalo? Teraz vážne. Úprava na vážnejšie podanie len pomohlo a nesúhlasím s mnohými hlasmi tu, a síce, že postráda vtípky, komiedálne prvky a pod. Temnejšie, dospelejšie podanie len prospelo celej sérii. Trio Wahlberg, Tucci a Grammer je trefa do čierneho, hlavne Grammer si svoju "zlú" rolu očividne užíva. Akcia konečne spomalená, prehľadnejšia, slow-motion presne tam, kde je potrebný, zrýchlenie taktiež, niekoľko parádnych nápadov a detailov. Jednoznačne najlepší film série. No a prečo nie plný počet hodnotenia? Lebo napriek všetkému, je to kravina s otrepaným rodičovským leitmotívom a otrasnými dialógmi.

plagát

Herkules (2014) 

Tak takto sa teda premrháva potenciál. Zarobené to malo na veľký film, aj keby béčko. Lenže to by trailer nemohol obsahovať rovno všetky kvalitne natrikované scény, a lákať na Herkulesa, ktorý plní svoje slávne úlohy, bojuje proti monštrám, je proste klasický. Namiesto toho je legenda zadupaná do zeme, z Herkulesa je žoldnier, ktorého morálna premena trvá tak jeden minútový strih. Akcie nie je zlá, ale na tento typ filmu, to chcelo aspoň dve-tri bojové scénky, ktoré by som si chcel ihneď pretočiť späť a pozrieť znova a znova. Prekotenie koňa sem nerátam. Aby som len nekritizoval, film má dobré tempo, nenudí, Rock je skutočne namakaný, všetci majú parádne hlášky, najmä veštec v podaní Ian McShane. Len sa neviem zbaviť toho pocitu, že už by Ratner sám mal pochopiť, že jeho miesto je v televíznom svete, a nie na striebornom plátne, točiť každý druhý rok tzv. rutinu.

plagát

Vládkyňa zla (2014) 

Stále premýšľam či bol zámer, alebo to len tak vypálilo, že si Angelina proste uchmatla celý film pre seba, nechala za sebou aj veľmi kvalitné triky, keď nebola na plátne, film stratil "to ono". Bolo vidieť, že si rolu užíva, aj keď neviem či nie je škoda jej talentu, keď film je skrz na skrz priemerný, od slabých dialógov, divnej réžie, cez otrasného kráľa až po úplne nesympatickú, nepríjemnú a vôbec sa nehodiacu Ruženku, teda pardón Auroru. Nápad porozprávať príbeh z pohľadu zlej čarodejnice je super, len keby sa spravili dve verzie, jedna pre maloletých - ako táto, a druhá drsné R-kové fantasy. Možno niekto spraví seriál, ale Disney to nebude.

plagát

Lásky Don Jona (2013) 

Aktuálne, dobre zahrané, hlavne Johansson hrá tupaňu vynikajúco. Gordon-Levitt ma dobrú prvotinu, som zvedavý ako bude pokračovať, v každom prípade si vybral tému, ktorá nie je veľmi stvorená pre puritánske USA, a to je dobre.

plagát

22 Jump Street (2014) 

Zo 4* na 2*, aj tak sa dá. Nonstop si uťahovanie z toho, že ideme robiť znova totálne to isté, prestáva byť vtipné asi pri druhom spomenutí a tak ostávajú dva podarené vtipy, niekoľko odkazov, taťka Ice Cube a záverečné tituky.