Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenzie (20)

plagát

Gazdova krv (2014) (divadelný záznam) 

Pani Zita bravó! Pán Miroslav a pani Szidi bravó! Všetci ostatný herci bravó! Ondrej Šulaj a Juraj Nvota krásne a citlivo spracovali odkaz veľkého tragikomika Ruda Slobodu. Pri dnešnom odvysielaní som zostal prikovaný pred televízorom, náhodne prepnuté a ... uf, rozdýchávam! Prekrásny zážitok!

plagát

Poslední tanec Salome (1988) 

Uzrel som to ešte niekedy začiatkom 90tich a zostalo mi to v pamäti ako niečo výnimočné. Ale celé to obdobie vtedy bolo výnimočné.... Film bol silná dekadencia a herečka, čo hrala Salome, bola neskutočná!

plagát

Je ťažké byť dobrým (2007) 

Silný príbeh, akoby zložený zo starých anekdot, ale napriek tomu pravdivo pôsobiaci. Pre mňa silne emotívne. Veď ja už viem prečo...

plagát

Koralína a svet za tajnými dverami (2009) 

Najlepší umelecký zážitok za posledné obdobie! Koralínka bude na nás dlho útočiť z rôznych chilout shopov ako onehdá starý dobrý Jack (NMBCH). Selickovy sa podarilo vyrobiť ikonu. A majster Gaiman je jednoducho majiteľ tej správnej továrne na zimomriavky.

plagát

Noc v múzeu (2006) 

Ľahkostráviteľná a uvoľnená zábava, nevtieravý humor a sympatický Stiller. Keď porovnám s mnohými podobnými komédiami, táto sa drží vysoko. Samozrejme od tohoto žánru čakať nejaké zázraky nemožno. Zábava pre celú rodinu, miestami inteligentná. O hviezdičku naviac dostáva Stiller za konverzáciu v Hunščine :-)

plagát

Monštrá vs. Votrelci (2009) 

Škodááá! Dobrý príbeh a pekné spracovanie ale ... Bol som v kine s deťmi. Predpokladám, že pre špuntov boli niektoré dialógy náročné. Ako vyznávač kategórie "B" by som dal hneď štyri, ale zo súcitu s početným detským publikom o jednu menej. My chceme rozprávky!!!

plagát

Príbeh Menendezovcov: Nenávidíme vlastných rodičov (1994) (TV film) 

Odvysielanie oboch častí filmu naraz bolo náročné na divákov čas (kto má čas tri hodiny sledovať tv?! ... hm ja...). Autorom sa podarilo popísať príbeh spôsobom, ktorý dokázal udržať moju pozornosť do konca. Prvá časť mala samostatnú štruktúru a fungovala aj ako samotný príbeh s pointou a posolstvom. Keďže išlo o skutočný príbeh, druhá časť nepôsobila samoúčelne ale vhodne doplnila zvedavému divákovi informácie o udalostiach po spáchaní zločinu. Nevadilo ani záverečné moralizovanie poroty. Bol to dobrý príbeh, dobre spracovaný. Poklona, Edward James Olmos svojou postavou vyrábal zimomriavky viac ako jeho vrahovia.

plagát

Samotář Jim (2005) 

Buscemi je taký zvláštny človek, ako herec na mňa vždy pôsobil tak melodramaticky. Pri tomto dielku som si ho predstavoval ako sedí na režisérskej stoličke a usmieva sa tým svojim úžasným úsmevom. Film je o hľadaní úsmevu, v kope depresívnych sra... každodennej reality. No a dík za ten návod. No ten s tým cikaním ;-)

plagát

Sirotinec (2007) 

Išiel som do kina naslepo a myslím že na plagáte bolo meno veľkého el Torra. Hm, takže to režíroval pre mňa neznámy Bayona. Ale klobúk dolu. Napätie a výtvarná stránka veci je porovnateľná s kumštom el Torra (producent). Po celý čas som sa príjemne bavil, dej mal viac línií a povodil diváka po rôznych kútoch ľudských emócií a bububu a tak. Pekne. Bacha na tohoto režiséra!

plagát

Nič nekrváca večne (2003) 

Všetky hviezdy dávam preto, lebo toto je dôkaz že aj s minimálnym rozpočtom v amatérskych podmienkach sa dá vyčarovať kus ktorý má srdce. Mimochodom na "originálnom" DVD priamo od autorov je skrytý bonus v duchu riadneho gore!!!