Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Krimi
  • Animovaný

Recenzie (25)

plagát

Ztraceni v lásce (2009) 

Ľahko a vtipne napísaný príbeh o hľadaní partnera ktorý nahradí zdvihnutú časť druhej strany pingpongového stola. Po prvej spoločnej hre Vám možno nesadne alebo sa jednoducho zľaknete. Neskôr si však uvedomíte že to nieje hra pre jedného a že by bolo fajn mať na druhej strane niekoho kto pre zábavu pošle loptičku aj na miesto kde to nečakáte.

plagát

Muži, ktorí nenávidia ženy (2011) 

V originále tvorilo atmosféru filmu temné vizuálne spracovanie, celková precítenosť či už momentov samotných alebo len herecké precítenie úloh, ktoré mali svoj charakter. Bolo vidieť že herci tomu čo hrajú naozaj aj veria. Fincher sa snažil no stráca oporu všade kam sa pozrieme. Napríklad Rooney ktorá je síce štýlová no to je asi tak všetko alebo postava Mikaela, ktorá úplne stratila charakter do všetkého sa vrhá po hlave a na morálne otázky odpovedá nekompromisne a bez súcitu. Táto nová adaptácia knihy je viac masovou záležitosťou. Trošku viac nápadov a menej vlažnosti a mohlo to byť oveľa lepšie. Škoda pretože agresívne a možno troška prehnane umelecké intro, ktorým nás prevádzal cover na Immigrant Song od Ledd zeppelin ma celkom navnadilo.

plagát

Expres na západ (2011) (TV film) 

Príjemná "kecačka" , ktorej však chýba dramatickosť a možno tak trochu aj zmysel. Dialógy sú dvoma pánmi hercami skvelo prerozprávané a je vidieť že si to užívajú no nie je to akosi ono .

plagát

The Ledge (2011) 

Film o viere všeobecných hodnotách a tiež o láske. No príbeh je hlavne o nikdy nekončiacom rozpore medzi realistami a veriacimi, ktorí sú pre to čomu veria ochotní obetovať mnoho niekedy aj životy blízkych ľudí. Posledných 20 veľmi precítene natočených minút posúva film do inej možno lepšej roviny.

plagát

Dokonalý zmysel (2011) 

Ráno vstaneš vyberieš sa do práce vonku je hmla, prší otravuje ťa že si potrebuješ obliecť hrubší sveter aby ti nebola zima a vziať si dáždnik aby si necítil kvapky dopadajúce na tvoje šaty. V ušiach máš slúchadlá akurát počúvaš piesne svojho obľúbeného interpreta a z neďalekej pekárne cítiš čerstvo upečené pečivo. Užívaj si to! Čo ak zajtra pri rovnakej situácií nebudeš tú hudbu počuť, neucítiš vôňu dažďa ani čerstvého pečiva. Zrazu stratíš všetky zmysly čo bude potom ? Možno budeš mať šťastie, zamiluješ sa a zistíš že nepotrebuješ nič iné. Láska je zmysel ktorý ochromuje všetky ostatné ak niekoho miluješ stačí ti cítiť jeho objatie, dych na svojom krku. Film je možno trocha unáhlený a potreboval by ešte pár minút no aj tak u mňa vyhráva skvelý nápad a celkové spracovanie.

plagát

Škola života (2009) 

Príjemný príbeh ktorý, sa Vám odohráva pred očami je príbeh o vzťahu mladej Jenny a pozorného okoloidúceho Davida. Všetko začína veľmi ľahko pomaly plynúci dej nám nedovoľuje odhaliť že nie všetko bude také ružové a kóšer ako to zo začiatku vyzeralo no na tom nezáleží užívame si príjemný anglický humor a dej ide ďalej. Vážne dobre zahrané no proste bez ohňa niet dymu a tomuto scenáru sakra chýba nejaký nápad v podobe ohňa ktorý by ho rozpálil a zaradil ho tam kam film s týmto potenciálom mal určíte namierené no škoda nestalo sa.

plagát

Neboj, jsem v pořádku (2006) 

Smutný príbeh o rodine a jej hodnotách o tom čo je človek schopný spraviť aby ten koho miluje bol v bezpečí a ostal aspoň na chvíľku pokojný. Vzťahy vedia byť občas zvláštne a kruté no ak to potrebujeme vždy nás naši blízky udržia nad hladinou. Melódia piesne U-turn lili spríjemňuje a dotvára atmosféru tejto vydarenej francúzskej drámy.

plagát

Začátky (2010) 

Film, ktorý poukazuje na to že životom sa dá preskákať s úsmevom aj keď to nie je vždy ľahké a úsmevné. Niekedy by sa naozaj hodil nejaký ten návod možno len rada ako zvládať tú či inú situáciu no hlavné je nevzdávať sa a veriť v to že nikdy nie je neskoro. Mike Mills nám servíruje skôr drámu ako komédiu na ktorú sa však pozerá veľmi príjemne tiež vďaka zaujímavému hereckému obsadeniu a občasnej francúzštine, ktorá dodáva filmu tu správnu farbu. YOU MAKE ME LAUGH BUT ITS NOT FUNNY....

plagát

Melancholia (2011) 

Melancholia, film mierne pripomínajúci Aronofského dielo The Fountain nie je práve najvhodnejší pred tým ako sa uložíte do postele a schováte pod perinu. Chvíľku Vám bude pod perinou dusno budete sa nervózne prevaľovať a rozmýšľať ako z Vás film vysal úplne každý aj ten najmenší dielik energie, ktorý vami prúdil. Hladný, smädný, neschopných spánku ani akejkoľvek činnosti budete premýšľať či tá veľká stále sa približujúca planéta to má vážne namierene priamo na tú našu alebo ju len o chlp minie a my si budeme môcť opäť užívať život na planéte kde je už vlastne všetko prehnité a ponorené do seba. Audiovizuálny orgazmus po, ktorom každý z nás pôjde na záhradu a postaví si magickú jaskyňu.

plagát

Nevydarený únos (2005) 

Zaujímavý počin mne trocha pripomínajúci klasiku v podobe American Beauty ktorá ho síce zatieňuje ale film nie je vôbec zlý len mu niekedy v druhej polovici dochádza dych. Napriek tomu je pozeranie naďalej veľmi prijemne. Má na tom určite podiel aj výborné herecké obsadenie, ktoré je šité na mieru, mne osobne ulahodil hlavne výkon Camille Belle a tiež Ralpha Fiennesa v úlohe rozpačitého starostu.