Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Animovaný
  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Dobrodružný

Obľúbené seriály (8)

Claymore

Claymore (2007)

No čo povedať k tomuto pre mňa vrcholu. Je to anime, ktoré mi dalo veľa. Pozrel som to jedným dychom a chcel som viac a viac. Nemám nič čo by som vytkol (viem, že koniec je pre veľa ľudí nekvalitný no nepovedal by som to takto je skôr slabší a nejasný). Veľké meče so značkou ich nositeľky a schopnosťou vyťať s tela mäso no to je žúžo. Rozprávanie príbehu kedy začneme jedným a pokračujeme druhým príbehom aby sme všetko vysvetlili je zo začiatku správnou voľbou. Môže to niekoho pomýliť, ale hlavné súvislosti si každý dokáže do hlavy rýchlo uložiť. Jednoznačne toto odporúčam.

Fullmetal Alchemist: Bratrství

Fullmetal Alchemist: Bratrství (2009)

Fullmetal Alchemist: Brotherhood je kvalitatívne ešte lepší ako jeho mladší brat Fullmetal Alchemist. Pribudnú nové postavy a najviac sa mi páčila z nových postáv generálka Amstrongová. Brotherhood čerpal celý príbeh z mangy a jeho mladší brat z roku 2003 sa končil inak (veľkú časť nečerpal z mangy). Takže aké sú plusy tejto verzie? Je vtipnejšia, s lepším a príjemnejším koncom a už spomenuté nové postavy. Ďalej sa mi viac páčil vzťah medzi Winry a Edwardom. Keby si mám vybrať tak si vyberiem túto viac dielňu verziu. Môj názor je ale taký, že vyberať si netreba a pozrieť treba oboje. Aj jedno aj druhé anime sú vrcholové diela a treba ich vidieť oboje. Tí čo videli predchádzajúcu verziu sa nebudú dlhú dobu nudiť a tým čo sa páčila verzia z roku 2003 sa bude na 99 percent páčiť aj Brotherhood. Vlastne odporúčam toto pozerať ako druhé.

Death Note - Zápisník smrti

Death Note - Zápisník smrti (2006)

Začnem najprv mojím celkovým zhodnoteným takže:Death note je napínavé,premyslené detektívne dielo,ktoré vo svojej podstate nemá slabé miesta.Po celú dobu seriálu odkedy sa pochopí o čo ide (lepšie pochopí tak asi prvé 3 diely na to treba) drží človeka v napätí a to je podla mňa hlavné.Reakcia na iné príspevky.Takže reakcia:Podla mňa jeden jediný diel nemá kvalitu tých ostatných.Všetky ma bavili približne rovnako a ten jeden to je zanedbateľné množstvo.Koniec je taký aký má byť síce každý by to chcel inak som tým človekom aj ja ale koniec je "správny!"(koniec reakcie).Death note som pozeral s príjemnou spoločnosťou a druhú osobu to zaujalo dokonca viac ako mňa napriek tomu,že anime skoro vôbec nesleduje.

Fullmetal Alchemist

Fullmetal Alchemist (2003)

Fullmetal alchemist je anime, v ktorom je veľa postáv a stále sa niečo deje. Vzhľadom na to, že už je druhá séria teda restart série a táto staršia verzia sa nepridŕžala ku koncu mangy môžem povedať len jedno a to vôbec mi to nevadilo a som rád, že som túto videl ako prvú. Nechcel by som hneď hodnotiť aj film ale ten k fullmetalovy patrí. Tak dám sa do toho. Vývoj a otázky, ktoré si postavy kladú počas svojho existovania sú no priam skvelé. Neraz sú postavy postavené pred morálnu otázku ku komu sa vlastne pridať. Možností je veľa a nikto by sa ani nečudoval keby jedny prebehli ku druhým a podobne. Toto anime je orgazmus zabalený do obalu a podávaný v extra množstvách. Slabšie diely sú ale ako celok to je geniálne dielo.

Kenpú denki Berserk

Kenpú denki Berserk (1997)

Stelesnená brutalita a erotika (nie veľa) zaobalená do výborného príbehu. Anime by nemal pozerať niekto kto nedokáže zniesť veľmi krutý svet, v ktorom je všetko od znásilnenia po zneužívanie detí a podobne. Teda nemal by ho pozerať ani ten čo neznesie démonický svet plný monštier. Veľmi kvalitný vývoj postáv a ich stále napredovanie a rozmýšľanie nad ich údelom. Každá z hlavných postáv Guts, Casca a Griffith bojuje pre niečo iné a postupne sa tento ich dôvod nasadzovania svojho krku mení. Tu je vidieť, že najpodstatnejší zo všetkého je príbeh, ktorý stiahne diváka a upúta jeho pozornosť a ten chce vidieť viac a viac. Berserk totiž vyniká hlavne príbehom a postavami. Ostatné je priemerné, ale ostatné ani nemusí byť na to aby to bolo geniálne dielo. Guts reže svojím veľkým mečom a bojuje do posledného dychu a dokedy ešte dokáže stáť na nohách. V neposlednom rade je aj taktika a psychológia nepriateľa a to sa musí páčiť. Nápad ako dobiť hrad, alebo demoralizovanie nepriateľských vojakov. Samozrejme je prítomná aj láska a jej rôzne podoby. Tieto diely anime sú vytvorené z najpopulárnejších dielov mangy. Manga ale začínala neskoršími udalosťami a potom začal Guts spomínať na minulosť a tá minulosť to je týchto 25 dielov.

Bleach

Bleach (2004)

Bleach je anime shounen typu, v ktorom sa kladie veľký dôraz na súboje a bojové schopnosti postáv. Bleach má kvalitné fillery, kvalitnú hudbu (Number one je jedna z mojich najviac obľúbených pesničiek, dodáva mi silu a bojovného ducha), super postavy a gradáciu súbojov na vysokej priam gigantickej úrovni. Príbeh síce je taký no dajme tomu, že predvídateľný, ale určité súčasti sa predvídať nedajú. Určite odporúčam tým, ktorý majú podobné žánre anime prípadne filmov radi. Najobľúbenejšia postava : Nelliel Tu Oderschvank. Vrchol Bleachu je samozrejme jeden jediný súboj a potom stratí anime trocha dych pretože po vrchole ťažko príde ešte niečo lepšie.

Naruto: Šippúden

Naruto: Šippúden (2007)

Naruto prvá séria skončila a druhá pokračuje až po nejakom čase keď viac postáv dospeje. Naruto Shippuden už nie je starý vtipný naruto. Druhá séria naruta je skôr temnejšia a vyspelejšia. Hudba niekedy nedosahuje podla mňa kvality prvej série. A fillery sú niekedy ešte horšie. Animácia v niektorých dieloch bola príšerná. Ale to je tak všetko čo sa dá druhej sérii vytknúť. Ostatné je výborné a napriek mojej kritike môžem povedať, že tie lepšie diely (ktorých je celkom dosť) sú na vysokej úrovni lepšej ako samotná prvá séria. Aby som ešte dodal openingy sú v druhej sérii lepšie (možno aj endingy).

Dva a pol chlapa

Dva a pol chlapa (2003)

Pre mňa je to najviac vtipný seriál tohoto druhu, ktorý som kedy videl.Dve postavy bratov, ktoré sú vo svojej podstate tak odlišné a jeden chlapec (Charlie Sheen,Jon Cryer a Angus T. Jones), ktorý je vtipný sám o sebe tvoria skvelý základ tohoto seriálu ku ktorému samozrejme patrí ešte viac účinkujúcich hercov.Vtip strieda vtip a nenájde sa žiadne slabé miesto.Niekedy sa človek tak smeje, že sa ozýva celá miestnosť - toto ja nerobím veľmi často ale Two and a Half Men je výnimkou.