Reklama

Reklama

Oksana Akiňšina

Oksana Akiňšina

nar. 19.04.1987 (37 rokov)
Leningrad, Rusko, Sovietsky zväz

Biografia

Narodila sa 19. apríla 1987 v St. Peterburgu (vtedajšom Leningrade) v Rusku v znamení barana. Svoju filmovú kariéru začala vo veku 12 rokov. Zúčastnila sa otvoreného kastingu vo filmových ateliéroch Lenfilm, kde ju objavil Sergei Bodrov Jr. a získala rolu postavy "Sveta“ vo filme "SYOSTRY". Film mal v Rusku veľký úspech. Po filme "Syostry" Oksana zaujala ešte vo filme "V DVIZHENII" ("V pohybe") natočenom na motívy Felliniho "La Dolce Vita".

Filmom, ktorý však Oksanu dostal do širšieho povedomia verejnosti nielen v Rusku je film Lukasa Moodyssona "LILJA 4-EVER". Moodysson našiel Oksanu náhodou v ateliéri na jednom kastingu v Moskve. Oksana dostala hlavnú rolu a film slávil veľký úspech. Zozbieral množstvo nominácií a ocenení, vrátane ceny pre najlepšiu herečku. Mladá Oksana mala vtedy ešte len 15 rokov. Zaujímavosťou je, že počas nakrúcania Oksana komunikovala s režisérom Moodyssonon prostredníctvom prekladateľa, pretože v tej dobe nehovorila anglicky ani švédsky.

V roku 2004 sa objavila vo filme Martina Koolhovena "HET ZUIDEN" ("Juh"). V tomto filme si zahrala vedľajšiu úlohu - Zoyu, mladú ruskú nelegálnu prisťahovalkyňu, ktorá prichádza pracovať do práčovne v Holandsku. Film bol kritikmi dobre prijatý na Medzinárodnom filmovom festivale v Rotterdame. V tom istom roku sa objavila aj v menšej úlohe vo filme Paula Greengrassa „BOURNOV MÝTUS“ (postava Irena Neski).

V poslednej dobe sme ju mali možnosť aj u nás vidieť vo fantasy snímke VOLKODAV IZ RODA SERYKH PSOV – Vlkodlak z rodu Šerych psov (postava princeznej Helen), či v trochu rozpačito prijatom mysterióznom thrillery POD MOSKVOU (postava Lyuby) po boku Vala Kilmera, či syna Sylvestra Stalloneho – Sageho Stalloneho.

Martin "Horrorshow" Reisinger

Herečka

Hosť

Relácie
1992

Gomorron

Reklama

Reklama