Reklama

Reklama

Černobyľ

  • Rusko Černobyl (viac)

Obsahy(1)

Po explózii reaktora v černobyľskej jadrovej elektrárni stovky ľudí obetovali svoje životy, aby vyčistili lokalitu a úspešne zabránili ešte väčšej katastrofe, ktorá by mohla premeniť veľkú časť európskeho kontinentu na neobývateľnú zónu. Jedným z nečakaných hrdinov sa stane Alexej Karpušin (Danila Kozlovskij), hasič v elektrárni. Na nebezpečnej misii ho sprevádzajú inžinier Valerij Gončaruk (Filipp Avdejev) a vojenský potápač, plukovník Boris Bobylin (Nikolaj Kozak). Ich úlohou je vypustiť vodu z nádrže pod horiacim reaktorom. Nemajú čas na poriadnu a   dostatočnú prípravu. Voda v zaplavených chodbách, ktorými budú musieť prejsť, je každou hodinou horúcejšia, pretože roztavené jadro reaktora k nim preniká čoraz bližšie. Traja muži sú pripravení obetovať vlastné životy, aby zabránili ešte väčšej katastrofe, a zostupujú čoraz nižšie do hlbín budovy, priamo pod horiaci reaktor... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (46)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Celkom dobrý film až na to, že rozhodnutia hlavej postavy som nie vždy pochopil. Páčilo sa mi spojenie romantickej či skôr vzťahovej roviny s udalosťou, ktorá menila svet. Katastrofu totiž zachraňovali obyčajní ľudia, ktorí žiaľ ostali v dejinách bezmenní, nikto ich nepozná, hoci oni šli položiť a niektorí aj položili vlastné životy. Film je fikciou, ale dobre znázorňuje veci, ktoré sa mohli stať. O Černobyľskej tragédii sa vlastne nedozvieme dokopy nič, ale ako romantický príbeh na pozadí pohromy to funguje celkom dobre. ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Vzhledem k tomu, že existuje geniální miniseriál, který černobylskou katastrofu divákům představil v dokonalé formě je tento snímek úplně zbytečný. A hlavně je dost špatný. Jen bych k němu byl shovívavější, pokud bych neměl k dispozici jinou verzi této katastrofy. Pokud jste neviděli miniseriál z produkce HBO, okamžitě se na něj podívejte a neztrácejte více jak dvě hodiny s tímhle ruským patvarem, který je úplně mimo. Rusky patetická zbytečnost. ()

Reklama

bobstock odpad!

všetky recenzie používateľa

Původně sem chtěl dát hvězdu za řemeslné zpracování, protože tvůrci věděli, co dělají, ale kdyby do toho nezasáhla ta zpropadená propaganda. Příběh nejhorší jaderné katastrofy se umě vyhýbá zodpovědnosti a líčí nám tu především sovětskou prózu o složitém vztahu kadeřnice a nezničitelného hasiče v příjemném prozápadním odéru smradlavého bolševismu. S verzí HBO to nemá nic společného, protože i když je film věnován likvidátorům, ve skutečnosti tam nikdo takhle netrpěl a neumíral všechno to jsou lži a výmysly imperialistických zápaďáků! ;) 10% ()

LIVINGDEAD 

všetky recenzie používateľa

Milostné drama hasiče a kadeřnice.  Asi 45 minut se řeší, zda je zodpovědný, nebo ne, zda mu dá blondýna šanci a roztáhne nohy a zda s ní chce vůbec být...A v dáli vybuchne reaktor. A hasič se opět rozhoduje, zda jít nebo ne...02:15 hodin nudy. Čekal jsem kinohit a dočkal jsem se televizního filmu. Smál jsem se u pohádky o Letadýlku do Švýcarska.🤣 ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Ruská odpoveď na americký seriál. Presne tak ako to znie, tak to aj dopadlo. Ja neviem, ale keby som sa išiel ponoriť do 60 stupňovej vody a nemal by som chránenú tvár, asi by som v nej dlho nevydržal. Ukrajinskí geroji, chrániaci stranu a vlasť to dokázali. O tom lietadle do Švajcu by som si ale rád prečítal, hlavne o tom, ako tam dokázali vyliečiť rádioaktivitu. Dejovo je to úplna zlátanina, konanie postáv mi len dvíhalo tlak a sláčiky to len umocňovali. Dvojhodinová zbytočnosť. 1 z 5 ()

Galéria (21)

Reklama

Reklama