Reklama

Reklama

Erik Tabery

Erik Tabery

nar. 13.06.1977 (46 rokov)
Československo

Zaujímavosti (7)

  • Za knihu "Vládneme, nerušit" (která byla předlohou ke stejnojmennému filmu Vládneme, nerušit (2007)) získal cenu Toma Stopparda a nominaci na cenu Magnesia Litera. (xFelix)
  • Za své novinářské aktivity získal tři významná ocenění - Novinářskou křepelku (2003), Cenu Ferdinanda Peroutky (2009) a Novinářskou cenu (2011). (xFelix)
  • Šéfredaktor týdeníku Respekt. (xFelix)

Bohéma - Snad to nebude tak hrozné (2017)

  • Zdeněk Štěpánek (Michal Dlouhý) byl podle epizody donucen přečíst do rozhlasu projev o Mnichovské dohodě. Štěpánkův vnuk, novinář Erik Tabery, vychází z knihy svého dědečka, který píše, že se nic takového nestalo. Večer 21. září 1938 herec ale reagoval na rozhlasových vlnách na ultimátum Francie a Anglie. To potvrzuje i rozhlasový archiv. (sator)

Erik Tabery

  • Vystudoval herectví na DAMU. Poté působil v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích. Je manželem divadelní režisérky Kristiny Taberyové (*1951) a otcem novináře Erika Taberyho. (sator)

Jakub Tabery

  • Fotograf a televizní redaktor. Jeho rodiči jsou herec Erik Tabery a Kristina Taberyová (1951–2023) – vystudovaná divadelní režisérka, dříve pracující v divadlech v Plzni a Českých Budějovicích a později televizní pracovnice na pozici vedoucí analýzy programu a auditoria. Jeho bratrem je Erik Tabery. (sator)

Hosť

Spisovateľská filmografia

Dokumentárne
2007

Vládneme, nerušiť! (TV film) - kniha

Herec

Dokumentárne
2017

Zpráva o mladé generaci: Generation What (TV film)

2008

Tady je Šloufovo...! (TV film)

2007

Vládneme, nerušiť! (TV film)

Reklama

Reklama