Reklama

Reklama

José Guillermo Cortines

José Guillermo Cortines

nar. 05.12.1973 (50 rokov)
Santo Domingo, Dominikánska republika

Biografia

José Guillermo Cortines je dominikánský herec, moderátor a zpěvák, který hraje ve filmech, telenovelách a v hudebním divadle. Ze svého rodného města se přestěhoval do Miami. José studoval střední školu Santo Domingo v Colegio San Judas Tadeo a v Centro de Enseñanza El Buen Pastor. V roce 1996 vystudoval vysokou školu Universidad Nacional Pedro Henríquez Ureña se specializací na grafický design a publicitu. Chodil na lekce zpěvu s Frankem Cearou, Marií Remolou a Nadiou Niccolou. Jeho rodiče jsou José Rafael Cortines Cajarvilles a María Evelina Dominguez de Cortines.

V roce 2006 se oženil s dominikánskou herečkou a moderátorkou Dominique Bonnelly. Má dceru Marah (*2001) z předchozího vztahu a dceru Amelie (*2018) s bývalou manželkou Dominique.

Nejvíce se proslavil za svou roli Mauricia Montiela v telenovele Pravá tvář vášně a za jeho roli Osvalda Guerra v V náručí ďábla. Moderoval také Miss Dominikánská republika 2002 a Miss Dominikánská republika 2004. Hrál roli ve filmu La Fiesta del Chivo. V roce 2006 hrál v dominikánském filmu Tres al Rescate. Moderoval pořad Sin la Muela en Vivo, který vysílala televize Mango. Dále moderoval Cocoloco Internacional, Boulevard 37, Bureo kavárna nebo Paraíso, který uváděl ve Španělsku.

V devadesátých letech začal hrát na kytaru v rockových kapelách. V roce 1997 mu jeho role v divadle získaly popularitu. Hrál roli Tonyho Manera v divadelní hře „LP mise Disponible“ nebo „Disco Forever“ a mnoha dalších. V roce 1999 vystupoval v muzikálech „Los Tres Mosqueteros“ a „La Pinky, Grease“.

Získal cenu za jeho roli v „Tropico El Puma“ od časopisových kartelů v Miami.

Hojiko

Herec

Reklama

Reklama