Reklama

Reklama

Valentino Rossi

Valentino Rossi

nar. 16.02.1979 (45 rokov)
Urbino, Marche, Taliansko

Biografia (1)

Italský motocyklový závodník Valentino Rossi se narodil 16. února 1979 v Urbinu. Jeho otec byl úspěšný motocyklový závodník. Valentino se již ve dvou letech učil na minibiku. Je devítinásobným mistrem světa, sedmkrát z toho vyhrál MotoGP Rossi je sedmým nejvíce vydělávajícím sportovcem světa a druhým, který žije mimo Ameriku. Odhaduje se, že jeho roční příjmy dosahují třicet milionů dolarů. Je považován za jednoho z nejlepších jezdců všech dob. Své soukromí si… (viac)

Zaujímavosti (7)

  • V roku 2007 čelil zo strany talianskeho daňového úradu obvineniu z toho, že v rokoch 2000 až 2004 nepriznal a ani nezdanil svoje príjmy vo výške 112 miliónov eur. Vo februári 2008 nakoniec Rossi oznámil, že dosiahol dohodu s talianskymi daňovými orgánmi – zaplatil pokutu 35 miliónov eur, čím sa prípad uzavrel. (m.a.t.o.)
  • Okrem toho, že je jazdcom kategórie MotoGP je taktiež majiteľom tímu Sky Racing Team by VR46 v kategórii Moto3. Rossiho cieľom je takýmto spôsobom podporiť mladých talianskych pretekárov a pomôcť im v začiatkoch ich kariéry. (m.a.t.o.)
  • Už odmalička preteká s číslom 46. To isté číslo mal na motorke jeho otec, keď v roku 1979 vyhral svoju prvú z troch veľkých cien v MS. (m.a.t.o.)

Galéria (2)

Reklama

Herec

Hosť

Relácie
1993

Quelli che... il calcio

1990

Ruutulippu

Reklama

Reklama