Reklama

Reklama

Kyslík

Trailer 2

VOD (1)

Mladá žena se probudí v kryokomoře a nic si nepamatuje. Musí si ale vybavit, kdo je, a dostat se ven dřív, než jí dojde kyslík. (Netflix)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (271)

tron 

všetky recenzie používateľa

No, bohvieako ma to nebavilo. Ale iba 2* tomu nedám. Oxygen je presne ten druh filmu, u ktorého je pred pozretím najlepšie nevedieť nič. Takže sa vlastne ani k ednotlivým komponentom bez spoilerov nemôžem vyjadriť. Nebolo to zlé, avšak ani nijako zvlášť dobré. Ústredná hrdinka neviditeľná. Potešil vizuál, najmä ku koncu, ale ani k tomu nemôžem povedať nič bližšie, lebo aj to by boli spoilery. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Alexandre Aja už síce dávno nie je ten drsniak, ako v počiatkoch svojej režisérskej kariéry, ale stále si vyberá zaujímavé projekty, v poslednej dobe survivaly so silnými ženskými hrdinkami, s čím určite nepohrdnem, tentoraz navyše využíva atraktívny námet, extrémne uzavretého prostredia, jednej kryokomory a teda lepšie to už podľa mňa dopadnúť nemohlo. Film na prvý pohľad určite okamžite pripomenie Pochovaný za živa s Ryanom Reynoldsom, ale našťastie na to ide úplne inak, tu postava a ani divák vôbec netuší, kde sa vlastne nachádza a tak sa tu okrem tých klasických zoznamovacích scén, v ktorých sa postava len preberá a zisťuje, čo sa okolo nej nachádza a ako sa to dá využiť ešte dá tešiť aj na to, čo z toho nakoniec bude. Veľmi som si prial, aby to bola jedna z mojich obľúbených tém a našťastie nesklamalo, presne sa tu aj jedna z nich využije a tak som bol z toho zvratu v polovici filmu úplne nadšený, keďže to zoznámenie s ním bolo úžasné a tá v podstate najveľkolepejšia scéna z celého filmu bola nádherná a veľmi emotívna. Vo väčšine filmov s podobnou témou si tvorcovia vypomáhajú množstvom flashbackov, čím sa snažia natiahnuť celkovú dĺžku, ale tu skoro vôbec, dej mi prišiel stále dostatočne pútavý s dobre riešenou komunikáciou, aj keď v určitom ohľade aj trochu nelogickou a aj zvraty prichádzajú v pravidelných intervaloch, takže tu má stále čo baviť. A záver našťastie tiež nesklame, páčil sa mi. Takýto film nutne potrebuje toho správneho herca, ktorý to utiahne, keďže prakticky nezmizne z obrazu a Melanie Laurent bola skvelá voľba, vždy to bola dobrá herečka a s postavami silných žien už má svoje skúsenosti. Technicky je to prvotriedne zvládnuté, vizuál sa mi teda veľmi páči, kamera a použitý filter mi úplne sadli a Aja tu tiež odviedol skvelú prácu, je to napínavé, občas nepríjemné a aj emocinálne. A za to môže aj tá nádherná hudba. Takže na Oxygen som bol z viacerých dôvodov dosť zvedavý, ale predčilo to moje očakávania, lepšie to už byť nemohlo a určite si to ešte pozriem.  80% ()

Reklama

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Prostorově omezené filmy to mají vždycky těžké. Na jednu stranu si vystačí s minimem postav i nízkým rozpočtem, na druhou stranu musí vymyslet něco, čím diváka budou bavit. A bohužel ne vždy se to daří a stejně tak je na tom i Kyslík. Prvotní seznámení s postavou a prostředím je ještě fajn. Postupné zjišťování co a jak taky pobaví, stejně jako časový tlak. Od půlky už ale film jede na neutrál, nemá moc co nabídnout a konec je až zbytečně natahovaný. i přes krátkou stopáž, by zde zkrácení o 15-20 min vůbec nevadilo. 50% ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Niekto píše, že to nie je strhujúce a bez napätia, ja pridávam, že aj únavné. Naozaj únavné dielo s jednou herečkou a hneď na začiatku ma preto napadlo porovnanie s vynikajúcim filmom s Ryanom Reynoldsom Pochovaný zaživa. Hodnotenie je zatiaľ podobné, u oboch sa hýbe na úrovni 70%, pritom spomínaný film v klaustrofobickom prostredí priniesol obrovské dávky napätia a zžitie sa s postavou. Je mi jasné, že žánrovo sú tieto dva filmy inde, ale napríklad u Melanie Laurent mi bolo všetko jedno. A to by sa pri filme s nápadnými zvratmi stávať nemalo. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Po Utajenom pasažierovi pre mňa ďalšie príjemné sci-fi prekvapenie v poslednej dobe od Netflixu. O aký typ sci-fi ide, sa však dozvieme krátko v polovici stopáže, kedy sa vyložia karty na stôl. Nie však všetky. Počas sledovania si budete vytvárať viaceré teórie, kde je pes zakopaný, a je dokonca možné, že vo svojej podstate bude väčšina z nich správna, len skombinovaná do jedného celku. Poteší príjemný future dizajn, naopak ma zamrzelo, keď sme sa dozvedeli rok narodenia hlavnej postavy a tak sa dal celý príbeh aj časovo zaradiť. Je to trochu škoda. Taktiež posledný záber rozdelí publikum na dva tábory, či bol skutočne potrebný. Ja som zaňho rád, predsa by som mal len pocit, že som bol o niečo ukrátený. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (4)

  • Když Liz (Mélanie Laurent) z kryokomory telefonuje se „svou“ matkou Alice, tak ta by podle věku skutečné Liz měla být již v extrémně vysokém věku nebo po smrti. Vylučuje to její poklidnou nabídku, že se za dcerou zastaví. (TaNya_)
  • Natáčení probíhalo v červenci 2020 ve studiu Kremlin v Ivry-sur-Seine ve Val-de-Marne. (bianci)

Reklama

Reklama