Reklama

Reklama

Epizódy(10)

Prequel k seriálu Yellowstone sleduje rodinu Duttonovcov, ktorá sa vyberie na náročnú cestu cez prérie v snahe uniknúť z chudoby a nájsť lepší život v Montane. (SkyShowtime)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (202)

mc.loki 

všetky recenzie používateľa

To si děláte srandu, ne? Bílá WASP holka spí nejdřív s kovbojem, toho jí odprásknou comancheros, tak začne spát s idniánem, úplně veřejně, nikdo ji neodsoudí, její otec, jinak strašnej drsňák, klidně dál tlachá s tím indiánem u vohně o moudrosti bisonů. Tohle má k realismu divokýho západu fakt daleko. Do toho rádoby hlubokomyslný promluvy jak vystřižený z Terrence Malicka. Panebože, a tak to bylo slibný.... ()

_DAVE_ 

všetky recenzie používateľa

Vedle Yellowstone citelně slabší, ale pořád na velmi vysoké úrovni. Zajímavá je celá linka s přistěhovalci (co tam proboha hledali?)... Nicméně střed je velmi utahaný, takový ospalý, ne úplně atraktivní. Začátek famózní (Billy Bob) a konec kulervoucí. Ale deset dílů mi stačilo, to jsem u Yellowstone necítil. ()

Reklama

TheDarKnig 

všetky recenzie používateľa

I remember the first time I saw it. Tried to find words to describe it. But I couldn’t. Nothing had prepared me. No books. No teachers. Not even my parents. I heard a thousand stories… But none could describe this place. It must be witness to be understood. And yet, I’ve seen it. And I understand it less than when I first cast eyes on this place. Some called it the American Desert. Others, the Great Plains. But those phrases were invented by professors at universities. Surrounded by the illusion of order. And the fantasy of right and wrong. To know it, you must walk. Bleed until it’s dark. Drown in its rivers. Then its name becomes clear. It is Hell. And there are demons everywhere. ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

,,Sloboda. Sloboda je o akceptovaní následkov. O ich prijatí. O tom, že sa do nich zabalíte ako do deky..."  Môže v dnešnej povrchnej dobe niekto napísať tak vyzreté myšlienky? A ešte k tomu pre western? Yellowstone je skvelý, ale tento hlboko precítený kúsok ma odrovnal tak, ako na seriálovom poli už dlho nič. Strastiplná, namáhavá cesta, akú si my dnes už ani nevieme predstaviť, naprieč divokými americkými prériami za lepším životom, počas ktorej na skupinku novousadlíkov číhajú tie najrôznejšie nebezpečenstvá od prebrodenia riek a uhryznutia hadom až po vražedné strety s Indiánmi či banditmi. Aj keď Yellowstone oplýva mnohorozmernými, vnútorne komplikovanými postavami (Beth, Jamie), často ma iritovali ich bezcharakterné, temné črty. V 1883 na sarkazmus a manierizmus nie je čas, pretože v pazúroch divej prírody postavy myslia iba na prežitie. A divák priam fyzicky cíti ich bolesť a drží im palce. Drsný tón seriálu je zároveň zjemnený nevinnou dievčenskou optikou a krásou, čo mi osobne sadlo viac a dodáva mu to úžasné kontrasty. Scenár plný obohacujúcich myšlienok sa zaryje pod kožu, vizuálne scenérie pohladia zrak a hudba Briana Tylera je pastvou pre dušu. Sheridan je skrátka nenapodobiteľný.  A vďakabohu, že aspoň on tak intenzívne v každom počine otvára indiánsku problematiku. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Bravúrny westernový počin 1883 od tvorcu a režiséra Taylora Sheridana. Normálne ma neskutočne navnadil aby som si konečne pozrel pre mňa dlho odkladaný seriál Yellowstone a teraz aj prichádzajúci 1923. Nepamätám si, že by ma nejaký seriál tak dostal, priam som to hltal a aj ma patrične dojal. Príbeh o osídľovaní pustej severnej Ameriky a nástrahách na každom kroku si ide svojím tempom. Prisťahovalci putujúci na sever, sú skúšaný ako nikdy či odolajú drsným podmienkam, či už zo strany prérie, banditov, indiánov alebo ich najatým vodcom. Kde to nekompromisne ťahá  Shea Brennan (Sam Elliot), ktorý sa nezastaví pred ničím a nikým, no a dokáže byť aj mentorom. Dobre mu sekunduje vojnou ošľahaný veterán James Dutton (Tim McGraw). Ten by sa rád zo svojou rodinkou usadil na pokojnom mieste, bez väčších nástrah ale jeho svojrázna dcéra Elsa (Isabel May) mu to moc neuľahčuje a ponúka v tomto drsnom príbehu aj iný rozmer. Jej dospievanie, tu ponúkne zaujímavú rozmanitosť, hravosť, prvé lásky a aj prerod z dievčaťa na ženu, ktorá svoje skúsenosti nadobudnuté putovaním prériou zúročuje, keď ide vždy do horkého. Veľmi poctivo vystavaný seriál plný úžasných dialógov, silných mentorských motívov,  dobrých postáv, výborných hereckých výkonov, kde zažiari a strhne veľkú pozornosť mladá Isabel May. /100%/ ()

Galéria (308)

Zaujímavosti (6)

  • Shea Brennan (Sam Elliott) hovorí imigrantom, že sú blázni, pretože majú vo vlaku voly a nie kone. Pravdou je, že väčšina priekopníkov používala na ťahanie svojich vozov skôr voly ako kone, na rozdiel od zobrazenia vo väčšine westernov. Voly sú pomalšie, ale vhodnejšie na takúto cestu, pretože sú silnejšie, dokážu vydržať pod nátlakom, dokážu lepšie ťahať plne naložené vozy do hôr, menej sa vystrašia a po príchode by sa lepšie hodili na život na farme a zakladanie stád dobytka. (belinko)
  • V seriáli sa spomína bar White Elephant (Biely slon), ktorý existuje dodnes. (belinko)

Súvisiace novinky

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (viac)

Nečekaný konec seriálu Yellowstone?

Nečekaný konec seriálu Yellowstone?

07.02.2023

Seriálové bomby začínají padat už v únoru. Právě jsme se totiž dozvěděli, že jeden z nejsledovanějších a nejúspěšnějších seriálů současnosti – drsné drama Yellowstone od Taylora Sheridana (Sicario,… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (viac)

Reklama

Reklama