Reklama

Reklama

Dvaja z Queensu

(seriál)
  • Česko Dva z Queensu (viac)
USA, (1998–2007), 75 h 54 min (Minutáž: 22 min)

Hrajú:

Kevin James, Leah Remini, Jerry Stiller, Victor Williams, Gary Valentine, Jon Favreau, Torrey DeVitto, Larry Romano, Blythe Auffarth, Rhiannon Leigh Wryn (viac)
(ďalšie profesie)

Série(9) / Epizódy(207)

Obsahy(1)

Už od septembra roku 1998 sa diváci americkej káblovej televízie CBS zabávajú na každodenných príhodách jednoduchých hrdinov, ktorých starosťou rozhodne nie je prosperita obrovského majetku, intrigy v boji o mnohomiliardové dedičstvá či oblečenie z najlepších módnych salónov.
Tvorcovia Michael J. Weithorn a David Litt sa rozhodli priniesť na obrazovku celkom obyčajných ľudí s ich každodennými drobnými radosťami i starosťami. Ústredným hrdinom, okolo ktorého sa všetko odvíja, je doručovateľ Doug Heffernan (KEVIN JAMES), muž s jednoduchými túžbami.
Jeho najobľúbenejším majetkom je televízor so 70-centimetrovou uhlopriečkou, ktorým ho obdarovala jeho rozkošná manželka Carrie (LEAH REMINIOVÁ). Dougovo každodenné pohodlie však naruší príchod Carrieinho ovdoveného otca Arthura Spoonera (JERRY STILLER), pretože sa musí vzdať svojej televíznej izby, aby sa mohla zmeniť na Arthurovu spálňu.
A tak sa Doug spolu so svojimi kamarátmi Spenceom (PATTON OSWALT) a Deaconom (VICTOR WILLIAMS), ktorí s ním verne pozerajú športové prenosy, musia presťahovať aj s televízorom do garáže. Doug si tak musí zvyknúť na novú situáciu a spolužitie s mimoriadne excentrickým svokrom a jeho obyčajami. A na dôvažok, aby toho nebolo málo, kúpeľňu obsadí sestra Carrie, Sara (LISA RIEFFELOVÁ). Skrátka, jedna krivda za druhou...

Úspech prvej sezóny bol pre producentov Josha Goldsmitha, Michaela J. Weithorna, Cathy Yuspaovú, Kevina Jamesa a Tonyho Sheehana (minulý rok k nim pribudol Tom Hertz) dôkazom, že diváci majú síce radi sitcomy o bohatých a krásnych hrdinoch, ale oveľa bližšími hrdinami pre nich sú podobní ľudia, akými sú oni sami. Seriál súčasne prináša aj problematiku spolužitia niekoľkých generácií, v čom je jeho hlboko humanistické posolstvo. Priemerná sledovanosť v USA sa pohybuje takmer na 10-percentnej hranici divákov vo veku 18-49 rokov. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Diskusia

reich

reich (hodnotenie, recenzie)

Tenhle seriál tak nenávidím, nesnáším ho, je blbý a stupidní, absolutně žádný vtip, jenom trapnost!

Immort4lek

Immort4lek (hodnotenie, recenzie)

Tak ja nevim,miluju tenhle serial a cesky dabing mi fakt nevadi.Mozna proto ze na filmy nebo cokoliv jineho s titulkama nekoukam. Artur s Dougem nemaji chybu. Vsechny serie krom 4. ktera se jeste asi nedockala dabingu jsem videl snad 10x .

sandded

sandded (hodnotenie, recenzie)

fantana: Naprostý souhlas.Pro mě nejlepší seriál,který se zabývá jednoduchostí obyčejných lidí a jejich nádherně malicherných starostí.Všichni jsou úžasní.Jerry,James a Leah její krásu nejde ani okomentovat.

chronos88

chronos88 (hodnotenie, recenzie)

Skvely serial, treba vidiet najlepsie v orginali alebo este lepsi sa mi zda nemecky dabing. ceska verzia bohuzial robi z tohto serialu uplny priemer.

fantana

fantana (hodnotenie, recenzie)

Rozhodne jeden z najlepších komediálnych seriálov všetkých dôb, ak nie rovno najlepší! Každodenný život a problémy tohto amerického páru sú fenomenálne humorne vykreslené! Kevin James má neuveriteľný repertoár rôznych výrazov tváre a jeho telesná kompozícia dáva celému seriálu nádych reality.
To, ako si spolu s Carrie hľadajú pár na spoločné večery, ako nechá Doug Carrie stáť v daždi a nakoniec ju, celú premočenú vyzdvihne a povie jej, že nikdy nebola taká krásna ako je teraz... človek sa nemôže prestať smiať...
Je pravda, že som seriál sledovala len v nemeckom dabingu, ale myslím, že muto nijako neuškodilo, práve naopak.
A Jerry Stiller nie je jediným bonbónikom, ktorý sa zjavuje v tomto briliantnom kúsku :)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Jerry Stiller

Zemřel herec Jerry Stiller

11.05.2020

Ve věku 92 let dnes ve Spojených státech zemřel komediální herec Jerry Stiller. Zprávu na svém twitterovém účtu zveřejnil jeho syn, hollywoodský herec a režisér Ben Stiller. Podle příspěvku zemřel… (viac)

Reklama

Reklama