Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hongkongské obyvatelstvo je terorizováno nebezpečnými gangstery a brutálními triádami. Policejní inspektor Yuen (CHOW YUN-FAT) přísahá, že prohnilé podsvětí vyčistí. Na pomoc mu přichází tajný policista Tony (TONY LEUNG). Oba muži, oddaní stejnému poslání ale každý zvyklý hrát jinak, spojí své síly, aby se pokusili vyhrát boj proti nenáviděnému nepříteli. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (423)

Satan 

všetky recenzie používateľa

Na Hard Boiled je nejlepší to, že už první přestřelka hravě překonává plány ostatních akčních filmů a prakticky se vůbec nezastaví. Filmu dominují cca 4 větší akční sekvence, které jsou střídány jednohubkami v podobě nájemné vraždy, či vyčištění pár svědků. Všechno by to bylo působivé, nebýt druhé poloviny filmu (zvláště pak poslední půlhodiny) odehrávající se v nemocnici. Ta je opravdu špičkou nápaditosti akčních scén a totálně dynamická akce střídá další, která je zabalena do dalších dvou a ty jsou překonány ještě pár akcemi. Woo na úplném vrcholu své tvorby musel snad rok neustále líbat múzy, protože kdo TOHLE natočí, fakt není odsud. V rámci žánru i slušný scénář a výborná hudba. [Přesná stopáž: 128 min] ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $4,5miliónovTržby USA $-Tržby Celosvetovo $1,900,000Zbesilá akčná prestrelka, ťažiaca hlavne na svojom vizuálnom efekte, nuž to je John Woo a jeho predajný trademark. Sympatický policajt v podaní Chow Yun-Fata nás prevedie smršťou akou akčným film asi nezažil, toľko prestrelených tiel sa len tak nevidí, John Woo sa v tom musí vyžívať, časom to neutíchajúce zabíjanie už môže pôsobiť fádne ale pre špičkovú prácu technikov počnúc od výbuchov končiac efektnými spomaľovačkami je stále na čo pozerať. "Film je prehnaný vo svojom prevedení ako sa len dá ale dá sa stráviť a vychutnať!" /85%/ ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to perfektný akčný film s Chow Yun-Fatom v hlavnej úlohe od majstra akcie Johna Woo. Má výborný príbeh o špičkovom policajtovi, ktorý pri poslednej akcii prišiel o partnera, najlepšieho priateľa a tak túži konečne zničiť celú vplyvnú zločineckú organizáciu, ktorá obchoduje so zbraňami a zoznámi sa s policajtom v utajení, ktorý pre mafiu robí nájomného zabijaka a práve vstúpil do tejto organizácie a tak spoja svoje sily, aby ju konečne zničili. So spracovaním som nadmieru spokojný, dej je po celý čas skvelo zvládnutý bez akéhokoľvek slabého miesta, obsahuje mnoho výborných scén a skvelých prvkov, jedine by som trochu vytkol, že na rozdiel od filmu Killer mi tu chýba trochu väčšia osudovosť, ale to je len detail, v priebehu filmu to vôbec neprekáža, takže skutočne veľká spokojnosť. Akcie je tu plno a je vynikajúca. Zameriava sa hlavne na prestrelky, ktoré sú úžasné, síce tu sú prakticky len tri väčšie akčné sekvencie, lenže aj tak zaberajú veľkú časť filmu, takže to vôbec neprekáža, sú dokonalo natočené so zmyslom pre detail, veľkolepé, s neskutočným množstvom zabitých, ľudia tu umierajú po desiatkach a nie len záporáci, ale aj civilisti alebo policajti, chválim skvelý výber zbraní a nespočet fantastických nezabudnuteľných momentov. Patrí medzi to najlepšie, čo som v tomto žánri vôbec videl. Najviac sa mi páči celé akčné finále v nemocnici, čo je snáď polhodina neustálej akcie plná dychberúcich menších prestreliek ako tiché likvidovanie v márnici, vystrieľanie poschodia na jeden záber, likvidácia zabijakov s dieťaťom v ruke a viacero iných, perfektná akcia v skladisku, úvod v čajovni, jedna nezabudnuteľná akcia vedľa druhej, tu nič nezaostáva. Herecké obsadenie je skvelé, opäť perfektný Chow Yun-Fat v hlavnej úlohe, k tomu skvelý Tony Leung Chiu Wai ako jeho nový spojenec, hlavný záporák Anthony Wong Chau-Sang, alebo jeho najlepší zabijak Philip Kwok, tu sa nedá nikto kritizovať. Réžia a technická stránka sú úžasné, John Woo sa nezaprie, dokonalá práca. Hard Boiled patrí medzi najlepšie akčné filmy vôbec a spolu s filmom Killer tvorí úžasnú akčnú dvojicu, ktorú vždy pozerávam v krátkom intervale za sebou. Keby som mal jeden z nich vyzdvihnúť, tak by to bol práve Killer kvôli osobnejšej zápletke, ale to je skutočne len minimálny rozdiel, oba sú akčné kulty. 92% ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Luxusná akcia, ktorá nenudí, ale v záverečnom finále ešte viac pridáva grády. Chow Yun-Fat a Tony Leung nie lenže predvádzajú dokonalé akčné scény, ale okrem nábojov vypúšťajú aj fajn hlášky a to z nich robí perfektné duo. John Woo a jeho perfektné spomalovacie akcie nemajú chybu, nenudia, majú nápady a hlavne zaberajú väčšinu času! 85% - 4* ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Další ukázkový akční spektákl z dílny neodiskutovatelné legendy žánru – Johna Woo. Woova bravurní rozlučka před vstupem do Hollywoodu vyniká kromě vymazlených akčních scén i nezvykle otevřeným přístupem k násilí, což si vymohlo dosti razantní cenzorské zásahy. Odlétávající střepiny, mezi explozemi elegantně padající těla, krev stříká proudem a mezi tím vším Chow-Yun Fat v ostré střelbě ze dvou pistolí. A vše korunuje vydatné předlouhé finále v nemocnici s mistrovskou instrumentací akčních scén. Škoda, že mistrovy poslední opusy za oceánem dopadly tak, jak dopadly. ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (15)

  • Rozpočet filmu byl 4 miliony dolarů. (HellFire)
  • Hodně Tequilových manýrů (jako hraní na klarinet) bylo převzato od skutečného policajta, se kterým John Woo film konzultoval. Láska k jazzu pak od samotného Woo. (Satan)
  • Film se dočkal i herního pokračování určeného pro konzole Playstation 3. Hra se jmenuje Stranglehold a hlavní postavou je opět inspektor Tequila (Chow Yun-Fat). (tequilla)

Súvisiace novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (viac)

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

12.03.2009

Filosof určitě. Podle magazínu Production Weekly začne v Pekingu už koncem března natáčet historický epos Confucius, ve kterém si zahraje slavného filosofa a státníka ze 6. až 5. století před Kristem… (viac)

Reklama

Reklama