Reklama

Reklama

Buď mojím hlasom

(festivalový názov)
  • Česko Buď můj hlas (festivalový názov) (viac)
Trailer
Švédsko, 2021, 94 min (televízna verzia: 52 min)

Obsahy(1)

Dokumentaristka Nahid Persson pomocou kamery aj vznikajúceho priateľstva s energickou Masíh, iránskou novinárkou žijúcou v exile v USA, postupne objavuje ženu, ktorá je tvárou a hlasom miliónov ľudí kritických voči náboženskému fundamentalizmu iránskeho režimu. Film však zároveň ukazuje aj ľudskú bytosť radujúcu sa z maličkostí a trpiacu strasťami vlastnej rodiny i stoviek neznámych Iráncov, ktorí sa na ňu obracajú. Na pozadí násilného potláčania najväčších novodobých protivládnych protestov sme svedkami každodenného úsilia ženy, ktorá aj napriek mnohoročnému odtrhnutiu od rodiny, emočnému i fyzickému vyčerpaniu a pravidelným vyhrážkam násilím a smrťou, neúnavne bojuje za slobodnejší Irán. (Jeden svet)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (1)

BoXBe 

všetky recenzie používateľa

Nezarezonovalo to u mě jako film, zarezonovalo ale silně v tématu ochrany lidských práv a rovnoprávnosti žen. Závěr depresivní, videa v mobilech nervy drásající. Dobře, že film vzniknul. Promítali jsme mimo jiné i školám v rámci festivalu Jeden Svět v Ostravě, a zejména díky dívkám byly diskuze k filmu bohaté na sdílení stereotypů, kterými trpí pořád i naše společnost a to nejen v hlavách mužů, ale často pořád i žen. ()

Galéria (9)

Súvisiace novinky

Začíná festival Jeden svět

Začíná festival Jeden svět

23.03.2022

Dnes večer začíná v Praze 24. ročník Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět. Letošní téma „Cesty svobody“ obrací pozornost na místa, kde se dějí věci, které… (viac)

Reklama

Reklama