Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je chudobné dievča, ktoré býva neďaleko príbytku bohatej rodiny. Už od detstva si vysnila podobný život a aby to nestačilo, zamilovala sa do jedného z dvoch bratov z "bohatého" susedstva. Tí si ju však veľmi nevšímajú a tak, keď sa po rokoch stretnú v jednom z miestnych obchodov, nespoznajú ju. Zo Sabriny je krásna žena, ktorá okamžite obidvoch očarí. Háčik je však v tom, že ona sa zamiluje do Davida, ktorý má spôsob života ako playboy, ale do Sabriny sa zamiluje Linus... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (190)

Eddard 

všetky recenzie používateľa

Hm, hm, hm... Sákriš, škoda... čekal jsem, že když dostane geniální Wilder do ruky mou milovanou Audrey, k tomu takové frajery jako byli Bogart s Holdenem musí z toho nutně vypadnout klenot... abych byl k sobě úplně upřímný, nevypadl a já nevím proč-nejspíš to bude ve scénáři, ten příběh je přece jenom strašně jednoduchý a připitomělý... Audrey je úžasná, Holden s Bogartem hrajou svoje standarty, pěkně se na to dívá, ale nic extra... Nevadí, i tak dobrá práce! 70% ()

Mikita 

všetky recenzie používateľa

Audrey Hepburn je naprosto dokonalá a skvěle působí jako mladá žába i jako už vyzrálejší mladá dáma. Je tak plná optimismu, mládí i lásky a vůbec se nedivím, že dokázala okouzlit oba bratry. Ze začátku jsem měla problém s panem Bogartem, který působí až příliš vážně a "dospěle", ale ten jeho výraz, když mu Audrey hravě upraví klobouk...aaach. Když o vás projeví zájem takový muž a vy mu navíc dokážete proniknout až k srdci a vykouzlit něžný úsměv, pak na věkovém rozdílu nezáleží. K dokonalosti už mnoho nechybí, jen je vše dost povrchní a city i další věci jsou brány jen jakoby okrajově, vše stojí na kouzlu úžasné mladé herečky, která zpívá, švitoří, ale o myslích ostatních se toho tolik nedozvíme. ()

Reklama

Hees 

všetky recenzie používateľa

Taký milý romanticko - komediálny film s Audrey Hepburn (podala priemerný výkon), ktorý v podstate nemôže nikoho uraziť a veľmi pekne dokáže dokresliť čas strávený napríklad s priateľom či priateľkou. Tak ho teda odporúčam pozrieť s vašou polovičkou, občas si ho pristavte a trošku sa cicmajte. O čom je film? Film je o žene Sabrina (Audrey Hepburn) čo je zaľúbená až po uši do jedného muža, ale ten o ňu nejaví záujem a vlastne úplne ju neberie do úvahy. Ďalej tu celkom zaujímavú rolu hrá rozdiel medzi chudobnými a bohatými (spoločenskými vrstvami). Sabrina sa počas filmu hľadá a snaží sa pochopiť čo vlastne chce a to aj mužský predstavitelia, čiže dá sa povedať, že film nie je prázdna romantická komédia, ale je aj o hľadaní a o pocitoch ľudí. Koniec je veľmi pekný a príjemný a objíme Vás, tak tento film jednoznačne odporúčam. ()

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Raz za čas si rada pozriem nejaký pekný starý čierno-biely film. Tento ma bavil. Bolo to roztomilé, vtipné, romantické, noblesné. Chápem, že Audrey Hepburn bola taká obľúbená, naozaj má v sebe kúzlo a šarm a dobre sa na ňu pozerá. A ako Sabrina bola rozkošná. Mladučká, nevinná, nešťastne zaľúbená, elegantná, vtipná a pokorná. La Vie en Rose, v Paríži sa nenaučila len variť, ale aj vedieť si ten život viac vychutnať...hmh 3,5 až 4* ()

imf 

všetky recenzie používateľa

Wilderovská pohádka o Popelce, která se v Paříži naučila rozbíjet vajíčka, a stárnoucím milionáři, jenž zjistil, že v jeho hrudi se krom svazku účtenek nachází pořád ještě srdce. A taky je to báječná reklama. Plast je slast, skoro taková jako pozorovat Audrey a Humpreyho, jak postupně roztávají. Oba mají ve své filmografii zářivější tituly, ale Wilder si je jako už stokrát předtím dokázal pohlídat a navíc se popasovat se scénářem plným romantických geometrických obrazců. Klasika pro každého, kdo umí něco spálit v troubě. ()

Galéria (119)

Zaujímavosti (21)

  • Billy Wilder pracoval na scenári aj počas natáčania. Jedného dňa požiadal Audrey Hepburn (Sabrina Fairchild), aby predstierala chorobu, a tak mal dosť času na dokončenie scény. (TheRoller)
  • Humphrey Bogart prohlásil o Audrey Hepburn, že je netalentovaná. (Kulmon)
  • Športové auto, ktoré vlastnia bratia, je značky Nash-Healey. Toto auto sa vyrábalo v rokoch 1951 až 1954 a v tejto dobe stálo 6000 amerických dolárov. (TheRoller)

Reklama

Reklama