Reklama

Reklama

Lara Croft - Tomb Raider

  • Česko Lara Croft - Tomb Raider (viac)

Obsahy(1)

Členka bohatej aristokratickej rodiny, Lara Croft, je „tomb rider" ktorá sa vyžíva v zbierkach starobylých artefaktov z ruín chrámov a miest. Pre ich získanie je ochotná urobiť absolútne všetko, aj keby jej hrozilo nebezpečenstvo. Je veľmi obratná v boji zoči voči bez zbrane aj so zbraňou. Lara je aj expertkou na cudzie jazyky. Túto jej danosť dopĺňa  nápadné sexi oblečenie. Tajný spolok s názvom Illuminati hľadá starobylý talizman, ktorý umožní jeho majiteľovi ovládnuť čas. Avšak, potrebujú istý kľúč, ktorý im v ich hľadaní pomôže, no musia nájsť talizman v priebehu jedného týždňa, alebo počkať, kým sa planéty opäť zoskupia po päťsto rokoch. Lara však tento kľúč, skrytý v starom sídle, nájde. Členovia spolku Illuminati ho ukradnú, a Lara objaví starý list, ktorý jej zanechal jej nebohý starý otec, v ktorom sa dozvedá o krokoch tohto spolku. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (556)

Reiniš 

všetky recenzie používateľa

Já se musím Lary trochu zastat. Podle mě to vůbec není, tak špatné jak se píše tady okolo. Děj skvěle odsýpá, akční scény jsou nápadité a celkově má film dobrou atmosféru. Angelina se pro tu roli snad narodila a skvěle ji sekunduje i (před bondovský) Daniel Craig nebo komická dvojice Taylor&Barrie. Příběh má svoje trhliny, ale to mi nevadilo, když jsem na tom byl v jedenácti v kině a nevadí mi to ani teď, když si Tomb Raider pustím v televizi. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Čím to sakra je, že pokiaľ je akčným hrdinom vo filme žena, film je vopred odsúdený na neúspech. Nespomínam si na jeden, ktorý by bol aspoň trošku hitíkom a zažiaril by aspoň chvíľku. Ved viď toto - 'Aeon Flux', 'Ultraviolet', 'Catwoman', 'Elektra', snáď možno len 'Resident Evil'. A pritom ženské by na to boli. A opačnému pohlaviu sa to tiež páči. Čo už. Indy s podprsenkou zaujal akurát s tým, čo bolo pod ňou, pár kvalitnými akčnými zábermi a už bola na ceste dvojka. 55%. ()

Reklama

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Až na hranici trapnosti místy došli tvůrci celovečerní filmové adaptace počítačové hry Tomb Raider, tím nejtrapnějším je fakt, že tomu, čemu se dá s přimhouřením oka říkat v případě počítačové hry inspirace, to je v případě hraného celovečerního snímku bezostyšné vykrádání Spielbergovské tetralogie o Indiana Jonesovi... ()

becki_tu 

všetky recenzie používateľa

Převedení slavné herní série na stříbrné plátno nedopadlo dobře, ale ještě to není takový trapas jako dvojka. Materiál by byl, slušný režisér taky, ale všechno zase ztroskotává na slaboučkém a tupém scénaři. Kvalitních adaptací počítačových her je po hříchu málo a to je nesmírná škoda, neboť v herním průmyslu je zajímavých her a nápadů na zfilmování poměrně dost. Věřím, že se dočkám nějakého filmového restartu Tomb Raidera dřív, než si ho natočí "po svém" třeba Uwe Boll. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Pokiaľ sa vášmu dvanásťročnému synovi niekde zapatrošila nejaká vyvražďovacia videohra, na ktorú mal chuť, pustite mu Laru Croft. Oscarová Angelina hrá vo filme pre deti, ktorý nemá šancu osloviť dospelého diváka. Pre tých točí(l) akčňáky Michael Bay. Bohužiaľ nepotešia ani exotické lokácie, ktoré tu pôsobia akosi mdlo. Keď už mám hrať vo filme s vlastným otcom a mám vybudovaný určitý rešpekt, tak si vyberiem umeleckú drámu. ()

Galéria (81)

Zaujímavosti (36)

  • Angelinina (Lara Croft) příprava před natáčením trvala tři měsíce. Byl pro ni připraven výcvikový program, který zahrnoval jak trénink bojový, tak se i zbraněmi, jízdu na motocyklu, gymnastiku, jízdu na kanoi, bungee jumping, závody s polárními psy - a pro relaxaci jógu. (Amplifier)
  • V době, kdy byla Angelina Jolie (Lara Croft) vdaná za Jonnyho Lee Millera, postavu Lary doslova nesnášela, protože její manžel věnoval hře "Tomb Raider" až příliš mnoho času. (Eldrick)
  • Původně se mělo natáčet u Velké čínské zdi. To však nedovoloval časový rozvrh, proto se filmaři rozhodli, že zeď postaví ve Skotsku. Nakonec se natáčelo v chrámech Kambože. (HellFire)

Súvisiace novinky

Statham nahradí Bronsona

Statham nahradí Bronsona

23.04.2009

Hádáte správně, chystá se další remake. Crank 2 se sice v amerických kinech zastavil a komerčně nepřežil, ale na statusu Jasona Stathama jako jednoho z nejdrsnějších chlápků v akčním žánru to šrám… (viac)

Filmové kočky: Nová generace

Filmové kočky: Nová generace

27.01.2009

Jen předevčírem jsme psali o možné trojce Charlieho andílků, ve které by Drew, Cameron a Lucy dostaly mladší posilu. Už se i ví, kdo by to měl být – o filmovou kariéru se pokoušející Rihanna. A to… (viac)

Angelina špiónkou a Bondův protivník

Angelina špiónkou a Bondův protivník

08.12.2007

Zní to jak z dob otrokářské společnosti, když si přečtete, že nějaké filmové studio zakoupilo life rights, tedy práva na život nějaké skutečně žijící osoby. Samozřejmě to není důkaz o všemocnosti… (viac)

Reklama

Reklama