Reklama

Reklama

Doktor z hôr

(seriál)
Nemecko, (1992–1999), 76 h 12 min (Minutáž: 45–90 min)

Hrajú:

Gerhard Lippert, Anita Zagaria, Manuel Guggenberger, Enzi Fuchs, Walther Reyer, Carin C. Tietze, Herbert Fux, Harald Krassnitzer, Klaus Wildbolz (viac)
(ďalšie profesie)

Série(6) / Epizódy(95)

Príbeh lekára, ktorý sa ožení s dcérou horského zverolekára, ale odmietne prax v alpskej dedine a ide za kariérou do Mníchova. Nešťastnou náhodou príde jeho manželka pri autonehode o život a svokor mu túto udalosť dáva za vinu. Dôjde k rozkolu, ktorý vyústi takmer zo strany svokra v nepriateľstve. Zmierenie tých dvoch zariadi gazdiná zverolekára a priláka zaťa lekára, aby začal prax u nich na horách. Vplyvom lavíny príde lekár o život a namiesto neho nastúpi nový mladý lekár a dedina tak konečne získala opäť svojho lekára, ktorý poskytuje všestranné služby obyvateľom hôr tak, ako je to bežné odjakživa u vidieckych lekárov. (RTVS)

(viac)

Recenzie (268)

lesumir odpad!

všetky recenzie používateľa

To je ale krasny serial, hezke prostredi, stary "milenecky" par, on ma blby jmeno a obcas nekoho vyliska, ona ma jeste blbejsi jmeno a upece chleba a da kozi mleko, potom tu mame doktora co ma hezky mercedes a vsechny zachrani... a jeho syna, ktery ma super uces a mluvi jako nejvetsi inteligent pod sluncem. Mam pokracovat? ()

Harakiros 

všetky recenzie používateľa

Vidím tady tolik dokonalých kritiků , kteří dávají odpad odpočinkovému seriálu, který nemá za úkol nic jiného , než zpestřit nudné odpoledne. Ano , je to mnohdy naivní, herci ve vedlejších rolích často přehrávají, ale to k tomu prostě patří. Tenhle seriál jsem v 90. letech rád sledoval a i nyní se na něj podívám, pokud ho někde dávají. Bohužel, naši intelektuálové to nepochopili. ()

Reklama

aiv 

všetky recenzie používateľa

i když je občas seriál přitáhlý za vlasy, miluju ho. tedy ty starší díly, když už thomas umřel, šlo to do kytek. ale miluju tu pohodu, klídek, nádhernou přírodu, je to jak říkal můj dědeček taková limonádka. mám ten seriál moc ráda, protože si u něj vždy odpočinu a nechápu, že je tu tolik negativních názorů. ()

Jello Biafra odpad!

všetky recenzie používateľa

Čistokrvné televízne zlo, ktoré dlhé roky vysielala TV Prima a navyše s príšerným brnenským dabingom. Obraz idylickej bavorskej dedinky, kde ordinuje spravodlivý felčar a kde sa majú všetci radi, len rúžoví jednorožci im tam chýbajú. Keby mňa niekto dnes nechal sledovať 5 dielov za sebou, tak by som si asi od núdze podrezal žily kuchyňským nožom. ()

dobytek odpad!

všetky recenzie používateľa

Na tento seriál jsem si vzpomněl díky textu jedný písničky od naprosto zapomenutýho hudebního projektu jménem Hyperkraft. No seriál stál za hovno, ale ten text mě dostává... A chceš mi sebrat moje věci, navlíknout mě do bačkor, chceš, abych byl rozumnej, abych byl jak doktor z hor... Tak aspoň nějaký pozitivum doktor z hor má. ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (3)

  • První čtyři série zaznamenaly nečekaně obrovský úspěch napříč celou Evropou. Každý týden tento seriál sledovalo přes deset milionů diváků. (mar48)
  • Filmování probíhalo v rakouské obci Wildermieming. Příběh vycházel z úspěšných románů. (dyfur)
  • Představitel hlavního hrdiny Gerhard Lippert se objevoval v prvních 4 řadách a natočil 60 dílů. Poté se sám rozhodl seriál opustit. (M.B)

Reklama

Reklama