Reklama

Reklama

Utiecť

  • Česko Utéct (viac)
Trailer 2
Dánsko / Francúzsko / Švédsko / Nórsko / USA / Slovinsko / Estónsko / Španielsko / Taliansko / Fínsko, 2021, 93 min

Obsahy(1)

Amin Nawabi (pseudonym), uznávaný 36-ročný akademik, zápasí s bolestným tajomstvom, ktoré skrýva už 20 rokov. Obáva sa, že mu môže zničiť život, ktorý si vybudoval pre seba a svojho budúceho manžela. O svoj príbeh mimoriadnej cesty detského utečenca z Afganistanu sa zväčša prostredníctvom animácie po prvýkrát podelí s režisérom Jonasom Poherom Rasmussenom, svojím blízkym priateľom a spolužiakom zo strednej školy. Film Utiecť rozpovie prostredníctvom srdečných rozhovorov medzi Jonasom a Aminom nezabudnuteľný príbeh sebapoznávania. Ukazuje sa, že iba pri konfrontácii s minulosťou je možné vytesať budúcnosť, a konštatuje sa univerzálna pravda, že až keď prestaneme utekať pred tým, kým sme, nájdeme pravý význam domova. (Film Europe)

(viac)

Súvisiace novinky

Byly uděleny 34. Evropské filmové ceny

Byly uděleny 34. Evropské filmové ceny

11.12.2021

Dnes byly v rámci svého 34. ročníku uděleny Evropské filmové ceny (EFA). Slavnostní večer se kvůli stále trvající pandemii covidu-19 opět odehrál bez přítomných diváků a celý ceremoniál proběhl v… (viac)

Letošní Sundance festival zná vítěze

Letošní Sundance festival zná vítěze

03.02.2021

Včera večer proběhlo slavností předávání cen u příležitosti zakončení Filmového festivalu Sundance 2021. Jeden z nejprestižnějších světových festivalů ocenil významné tvůrce a jejich nové snímky v… (viac)

Reklama

Reklama