Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se asi musí stát, aby filmové ateliéry zůstaly prázdné... Bělehrad se připravuje na bombardování vojsky NATO, ale filmový štáb v čele s producentem se snaží dokončit film za každou cenu. Hlavní roli vytváří jeho americký přítel Harvey, docházejí peníze a ve studiu se objevuje příslušník státní policie Mileta. Nezůstalo utajeno, že někteří členové štábu nesdílejí nadšení pro režim Slobodana Miloševiče. Mileta má dozírat na průběh a správné vlastenecké vyznění natáčeného filmu. Producent Sergej je ve dvojím ohni, opouští ho žena s dcerkou, je podezírán z kolaborace a tolik by chtěl dokončit svůj film. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Diskusia

Eodeon

Eodeon (hodnotenie, recenzie)

Radko: Máš pravdu, že na DVD lze ledacos podobného sehnat. Dnes jsou mnozí nezávislí tvůrci a klasikové světové kinematografie celkem "v kurzu". Ale s mými finančními poměry i tak utopie. A spousta věcí mi nedostupná přijde i tak, jeden film za všechny - Lord of the Flies od Petera Brooka. Snad se někdy ta příležitost naskytne...

Radko

Radko (hodnotenie, recenzie)

Eodeon: Snáď to také zlé neni - na DVD sa dá zohnať veľa, Bergmanove a Felliniho, Kubrickove a Hitchckokove filmy napr. dnes bez problémov zoženieš s českou jazykovou podporou, a pokiaľ zvládneš anglické title, nie je problém objednať sicez net pomerne veľké množstvo zásadných filmov. A TV ponúka síce značné sračky - sem tam, sa ale nájde slušný kúsok - viď napr. film, ku ktorému diskutejeme, ale od diskusie ku ktorému sme posunuli trochu inam :)

Eodeon

Eodeon (hodnotenie, recenzie)

Radko: 2000 filmů? Wow, závidím, já mám opravdu hrozné problémy sehnat filmy, které moc toužím vidět. A úplně souhlasím, že dnešní program celoveřečních filmů na všech televizích je zoufalý. Díky bohu alespoň za Filmový klub na ČT2, i když i ten je občas na pováženou, a za Projekt 100 v kině. Občas něco stahne kamarád z netu, ale to také nebývá nic světoborného, a když se poptám na nějaké filmy od Kubricka, Bergmana, Felliniho nebo jakéhokoliv režiséra francouzské nové vlny, tak na mě koukají jako na blázna. Když jsem četl cos napsal, myslím to že tak před 15 lety byly takové filmy běžnou záležitostí, nechtělo se mi tomu uvěřit. Ale když tak přemýšlím o té době, bylo by to pochopitelné. Možná jsem se narodil do špatná doby :)))

Radko

Radko (hodnotenie, recenzie)

Eodeon: Nič mimoriadne: videoarchív (cca 2000 filmov - nahrávané od r. 1994 , z ktorých som asi 1/2 nevidel - takže teraz doháňam zameškané) + sem- tam nejaký festival, či návšteva filmového klubu, kde sa často vyskytujú filmy staršie, či bežne neuvádzané. Videopožičovňu, kde majú toho Cecila, by som zázračnou nenazýval ani náhodou, filmov, ktoré nie sú bežne dostupné, tam zase až tak veľa nie je. A ešte niečo, tak pred 15 rokmi na čt 2 chodili každý týždeň spústy filmov (profily Rohmera, Truffauta, Buňuela, Felliniho, Bressona, Cormana). takže, to čo sa ti dnes zdá raritou, bolo ani nie tak dávno vcelku bežnou záležitosťou. Dnešná programová ponuka ČTV, čo sa týka celovečerných filmov je na zaplakanie.

Eodeon

Eodeon (hodnotenie, recenzie)

Radko: Tak se mi nikde nezdařilo dohledat nějaké obrázky z filmu, o kterém píšeš, nevadí. Kam ty na ty filmy chodíš? Viděl si hromady skvělých věcí, které ani netuším jak sehnat a to máš jen o malinko méně hodnocení. Opět zázračná videopůjčovna jako v případě Cecil B. Demented? :-)

Radko

Radko (hodnotenie, recenzie)

Eodeon: Kedysi dávno som videl film Prsty (Fingers) od Jamesa Tobacka a tam hral Keitel hlavnú úlohu. No, nebol to nejak mimoriadny film, ale včera pri sledovaní tohot som si spomenul práve na keitela v tomto filme. Akoby mu z oka vypadol !

Eodeon

Eodeon (hodnotenie, recenzie)

Radko: Dragan Bjelogrlic? Pokud myslíš vzhledem, trochu možná :)) doteď mi to vůbec nepřišlo

Radko

Radko (hodnotenie, recenzie)

Nepripomínal vám predstaviteľ producenta Harveyho Keitela v mladších rokoch ?

Reklama

Reklama