Reklama

Reklama

Malá morská víla

  • Česko Malá mořská víla (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Malá morská víla je obľúbený rozprávkový príbeh Ariel, krásnej a temperamentnej mladej morskej víly s túžbou po dobrodružstve. Najmladšia z dcér kráľa Tritona a zároveň najodvážnejšia Ariel sa túži dozvedieť viac o svete mimo oceánu a počas návštevy hladiny sa zamiluje do temperamentného princa Erika. Hoci morské panny majú zakázané komunikovať s ľuďmi, Ariel nasleduje svoje srdce a uzavrie dohodu so zlou morskou čarodejnicou Ursulou, ktorá jej dá šancu zažiť život na súši a spoznať Erika, ale nakoniec ohrozí jej život  a korunu  a kráľovstvo jej otca kráľa Trittona. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (219)

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Zde strhaná nová verze nejspíše skupinou puritánů, kteří nedokázali přijmout, že nová Ariel, není albínská zrzka. Ve výsledku právě tato změna je pro mě tím nejmenším problémem a hlavně nová Malá mořská víla, není špatný film. Bohužel je zbytečně dlouhá (skoro 50 minut navíc oproti animované verzi) a některé úpravy, hlavně co se písni týče, nejsou k lepšímu. Původní animovaná verze není mou úplně oblíbenou Disneyovkou, tak mě nová verze neuráží ale ve výsledku je zbytečným filmem. Ale určitě ne špatným. ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Príbeh: Ariel je morská víla, ktorá ignoruje rady svojho otca kráľa a vďaka tomu sa stále aj so svojimi priateľmi dostane do šlamastiky. Najväčšou je záchrana ľudského princa pred utopením. Ten na ňu ale nedokáže zabudnúť a tak sa ich osudy musia znova prepliesť. Herecké obsadenie: Disney si s Halle Bailey odškrtol kolónku rasová diverzita čo je v rámci dnešnej doby v poriadku ale preboha, to nemáme ozaj krajšie herečky tmavej pleti? Veď Ariel bola nádherná a jediný pohľad na ňu stačil aby sa princ zamiloval. No nič pome k pozitívam čo je určite obsadenie Javiera Bardema, ten si to užíval. Aj keď po vynorení z vody vypadal ako bezďák tak jeho výkon bol mega. Prevedenie: Tak v prvom rade musím povedať, že sa mi nepáčila ani kreslená predloha ale deti ma donútili si pustiť túto filmovú. Celý príbeh je nuda a klišé. Pozitívom je krásny podmorský svet a extrémne vtipný Sebastian, ak by bol príbeh iba z jeho pohľadu dám plné hodnotenie. Mínusmi sú obsadenie (čierna kráľovná ktorá by v tom čase maximálne zbierala bavlnu), hudba (absolútne nechytľavá čo sa na disney vôbec nepodobá), zápletka (finálne prepichnutie chobotnice loďou bolo trápne). Pocity: Zostal som sklamaný, znudený a jediný kto sa mi staral o zábavu počas celého príbehu bol Sebastian s jeho kamošmi. Ak by tam oni neboli asi by som išiel do odpadu! Pridaná hodnota: Nechytľavá zhudobnená diseyovka bez príbehu a so zlým obsadením hlavnej hrdinky. 27% ()

Reklama

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

Malá mořská víla sice dopadla podstatně lépe než nepovedený Pinocchio, ovšem kvalit předchozích hraných remaků animovaných klasik nedosahuje. Vizuál je povedený, pár hudebních čísel solidních a obsazení sympatické (včetně Ariel), ale co je to platné když jde po Čarovném lese a druhé Mary Poppins o další Marshallovsky sterilní podívanou, která trpí přepálenou stopáží a hlavně ve druhé polovině se strašlivě vleče. Nedostatek invence a absence čehokoliv překvapivého snad režijnímu rutinérovi nelze vyčítat (tím spíš u neoriginálního filmu), ale trošku víc se snažit mohl. Kniha džunglí nebo Kráska a zvíře dokázali (alespoň v mých očích) že i obecně oblíbená klasika se dá předělat se ctí…50% ()

MoiJe 

všetky recenzie používateľa

Bolo by asi fajn ako muzikál v divadle. Bailey vie spievať a neveľmi hrať, King nezaujal ani jedným. Niežeby malo veľmi čo hrať. Chémia na nule. Všetko je vysvetľované ("a teraz spriadam svoje zlé plány lebo chcem mať moc a veľké párty a použijem na to Ariel, mwahaha") a farebné (v 3D mohlo byť zaujímavejšie). Ako film sa to proste vlečie a nudí. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

║Rozpočet $250miliónov║ Tržby USA $298,172,056║ Tržby Celosvetovo $569,626,289▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ No čakal som hrôzu, po prvotných indíciách, či už po výzore filmu, kto na nom robí, teda režíruje, či hereckom obsadení, či aj samotnom hodnotení užívateľov...  ale tá hrôza sa nakoniec nekoná, aspoň nie v tak veľkom merítku. Ako výsledok je teda aspoň v nejakej tej úrovni priemeru, ktorý až tak neurazí, nezhnusí, som bol až nečakane prekvapený že som to zniesol bez nejakej väčšej ujmy. No tak či onak by už Disney mohlo sklidnit hormón a ponúkať viac konzistentné snímky nie tak rozmanito ustrelené. /60%/ ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (27)

  • Halle Bailey na kritiku jej obsadenia povedala, že ignoruje rasistických trollov a ďalej dodala, že jej postava "nie je o rase, ale teraz, keď som ňou, ľudia nechápu, že keď si čierna, tak je to o celej komunite. Je to pre nás veľmi dôležité, že sa môžeme vidieť." (Arsenal83)
  • Obsadenie Halle Bailey bolo kontroverzné s argumentom, že Hans Christian Andersen opísal morskú pannu nasledovne: „Jej pokožka bola čistá a jemná ako ružový list a jej oči modré ako najhlbšie more.“ (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (viac)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (viac)

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (viac)

Reklama

Reklama