Reklama

Reklama

Červená tečka

  • Švédsko Red Dot
všetky plagáty
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Vydali se do hor, aby ve svém manželství opět rozdmýchali vášeň. Místo toho v nemilosrdné divočině prchají před neznámým střelcem, aby si zachránili holý život. (Netflix)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (99)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Napriek netflixovskej rasovej tlačenke musím povedať, že film od začiatku zaujal a v dobrej thrillerovej rovine sa držal celý čas, aby prišiel zaujímavý výkrut. A tie mám ja veľmi rád. Škoda len, že celé to trocha zhovadil záver, ktorý bol dosť naťahovaný. Poučenie: ak chcete byť silou-mocou multi-kulti, neznamená to, že si musíte hneď nechať pri šoférovaní od černošky vyfajčiť. ()

dubinak 

všetky recenzie používateľa

Název filmu silně nevyužit, protože právě tím zaváněla čerstvost a divák doufal, že to bude fakt nepříjemné a bezmocné. A opravdu i v té noční scéně jsem z toho měla nejsvízelnější pocity. Škoda, že to byla otázka asi tak pěti minut. Red Dot je sice fajnový průměrný survival, ale jeho největší slabinou je průhledný scénář. V okamžiku, kdy zazní jedna určitá věta, jsem přesně věděla o jakou půjde pointu a taky jsem se nemýlila. Když to ale porovnám třeba s nedávným Let It Snow, tohle je určitě lepší volba. Sice se tu nenajde nic originálního, ale jako film je to celistvé, smyslupné a až na fakt, že se zase nutně musel jako první zabít pes a nějaké ty kiksy v chování postav, to byl kousek, který sice za chvíli zapomenu, ale téměř ničím mě neštval. Možná až na tu volbu názvu no. ()

Reklama

drackula 

všetky recenzie používateľa

Red Dot funguje ako slušný survival. Je síce škoda, že motív "červenej bodky" nie je využitý o niečo viac, ale na druhú stranu som rád, že sa tvorcovia vyhli dlhému bezcieľnemu behaniu po lese. Príbeh má spád a niekoľko zaujímavých zvratov, aj keď je trochu predvídateľný. Ale v tomto subžánry zase nie je možné vymyslieť niečo zásadne nové. Oceňujem teda kvalitné spracovanie a atmosféru. 70% Netflix ()

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Väčšinou nezvyknem sympatizovať so zabijakmi a už vôbec sa neriadim extrémom "oko za oko, zub za zub", ale aj tak sa mi myšlienka filmu páčila. Minimálne to vďaka nej nebolo až tak monotónne a jednotvárne, čo považujem za dôležité plus. Naviac to malo pár nepredvídateľných častí a občas to aj niečim prekvapilo, takže v tomto ohľade Červená bodka (kto vie, prečo práve takýto názov, to už ten "Battlefield" by bol výstižnejší) fungovala na jedničku. V čom už však trošku Červená bodka zaostávala, bolo technické prevedenie, ktoré (celkom dosť) kazilo môj celkový zážitok. Kamera nič moc, ale to by som ešte nejako zvládol stráviť, ale strih bol naozaj príšerný a celkovo bol v postprodukcii riadny neporiadok. Často som mal pri pozeraní totižto pocit, že bol film natočený strašne narýchlo, akoby tvorcovia nemali dostatok času na prípravu a tak len urýchlene zbúchali pár scén, ktoré následne strihač nejak zlepil dohromady a voilà, film je hotový. Naviac ani herci nič moc nehrali, hlavne predstaviteľka hlavnej protagonistky bola mimoriadne príšerná. Takže summa summarum, priemerný survival thriller, ktorý obsahuje zopár silnejších momentov, ale väčšinou prevládajú tie slabšie. Nakoniec dávam slabé tri hviezdy, a aj to len kvôli prevládajúcim subjektívnym dojmom. ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Jde o smes hororu a thrilleru. Nazev filmu Cervena tecka symbolizuje fobii Svedu z cerveneho zamerovace, kdy pred desetiletimi seriovy vrah z teho pusky zastrelil 11 migrantu.Na Svedskou kinematigrafii se musi pohlizet jako na filmy z byvaleho "vychodniho bloku", protoze v teto zemi je kvuli problemum s pristehivalci a ideologii multikulturalismu (odhlasovali si ho v referendu kvuli sve demograficky vymirajici spolecnosti jako prvni na svete v roce 1974)podobna "svoboda slova" novinaru,vysokoskolskych pedagogu apod., jako byla zde vcetne byvaleho Ceskoslovenska. Film je natocen tak,aby se dobre pridaval na globalnim trhu, ale pysni se svedskymi domacimi specifiky jako pekna priroda,seversky chlad ,tradice detektivky apod.Romanticka komedie by zde selhala, protoze jejim zakladem je uveritelne jiskreni mezi parem.To je zde v mych ocich nulove.Ale zde se jedna o ozvykany subzanr preziti v divocine.Postavy jsou vystaveny neznamemu zlu. Jenze flashbacky prozradi o co jde a napeti klesne na teplotu okolni krajiny. Jedine co je na pribehu neobvykle je vymena genderovych roli.Pristehovalkyne je inteligentnejsi nez partner a studuje medicinu.Je to ona,ktera se zmuze k odporu, zatimco David ma strach. Vzaveru se typ pribehu o pomste zmeni na revenge thriller s umelym socialnim presahem.Me se s hrdiny nepodarilo ztotoznit emocne a predpokladam, ze vetsine divaku. Takze prekvapivy zacer me uspokojil. Nevyuzito zustalo tema rasismu. ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (2)

  • David mal v skľučovadle vŕtačky založený forstnerov vrták. Z vŕtačky ho nemal ako dostať dole a pri manipulácii ju nebolo vidno. Zároveň tento typ vrtáka nemá ostrie, ktoré by zvládlo prerezať tak silné plastové pustá. (Jumar)
  • Jedná se o první švédský film natočený pro Netflix. (Duoscop)

Reklama

Reklama