Reklama

Reklama

Což takhle dát si špenát

  • Československo Což takhle dát si špenát (viac)
Z nakrúcania
Československo, 1977, 86 min

Scenár:

Miloš Macourek

Hudba:

Karel Svoboda

Hrajú:

Vladimír Menšík, Jiří Sovák, Iva Janžurová, Michal Kocourek, Ondřej Hach, František Filipovský, Ivana Maříková, Petr Přívozník, Stella Zázvorková (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Hrdinami komédie plnej krkolomných absurdných zápletiek, zámen, zmätkov a rozuzlení sú fuškári Jarda Zemánek a Franta Liška, ktorým nič nie je sväté. Sotva sa dostanú z väzenia, kde sa ocitli kvôli nepodarenej krádeži liehu, už sa aj vezú v ďalšom maléri. Oboch výmyselníkov si totiž najme majiteľ kozmetického salóna v hoteli Imperial, ktorý sa spolčil s docentom Mlejnkom z výskumného ústavu, kde práve vynašli prístroj na regeneráciu starých dojníc. Obaja chcú, aby Zemánek s Liškom získali presnú kópiu prístroja, ktorú ale využijú na to, aby bohatým paničkám navrátili stratenú mladosť. Má to však háčik. Kto chce liečebnú kúru podstúpiť, nesmie v kritickej dobe jesť špenát, ktorý účinky prístroja znásobuje... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Z nakrúcania

Recenzie (357)

Boogeyman 

všetky recenzie používateľa

Jeden z vrcholů vlny české sci-fi komedie sedmdesátých a osmdesátých let. To nejlepší, čím české filmové nebe v té době disponovalo dalo vzniknout nezapomenutelné crazy hovadině, kde vše je absolutně možné a ještě udělalo reklamu špenátu a kremrolím! Což takhle dát si špenát? Kdykoliv a kdekoliv, dokud se bernardýn Bohouš neoblízne a Jirka Schelinger nezachřepčí titulní skladbu, já nedokážu odejít! ()

dr.fish 

všetky recenzie používateľa

Továrna na sci-fi absolutno Václava Vorlíčka vyprodukovala v jedno období řadu nesmrtelných "pecek", a Špenát je nepochybně jednou z nich. Přesto mi přijde, že jeho ranější komediální tvorba má přece jen silnější náboj a víc energie. Pane vy jste vdova, Saxana. Dr. Mráček nebo Jessie, to je dokonalost sama. Ten Špenát už je drobátko vyčpělý recyklát úspěšného vzorce na zábavu, nicméně pořád zatraceně dobrý! 80% P.S. Fascinuje mne, že v roce 1977 je v Čechách zlodějina považovaná za běžný denní chléb už i ve science-fiction! ()

Reklama

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Další hravá komedie z péra Vorlíčka. Tentokrát ovšem povznesena skvělým nápadem s omlazujícím přístrojem a já se tedy bavil nesrovnatelně více, než kupříkladu u vdovy. Duo Menšík a Sovák byla velmi dobrá volba. Oba pány hodně uznávám a spolu jim to velmi klapalo ve skvěle napsaných rolích lupičů z povolání. Vůbec ovšem nezaostával absolutně nikdo kolem nich (snad s výjimkou dětských herců, ale těm se to dá prominout). Co se Vorlíčka týče, tak v mých odborných očích jednoznačný strop a jedna z top komedií 70. let. [80 %] ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Určite som tento film videl už viackrát ako malý a nič z neho mi neutkvelo v pamäti (samozrejme okrem prespievanej otázky čašníka). Dnes už viem aj prečo, celý film je veľmi nevýrazný, vtipy okrem pár výnimiek nudné a príbeh celkom nezmyselný. Je príliš odvážne označiť ho dokonca ako sci-fi, skôr by som preferoval ako rozprávku. (26.5 2013) –––– Na druhýkrát po rokoch sa mi tá bláznivosť páčila oveľa viac. A to obsadenie, keď do posledného hosťa v reštike sú postavy obsadené špičkovými hercami, je naozaj luxusné. (26.6.2022) –––– Zas už něco! ()

cariada 

všetky recenzie používateľa

Další bláznivá komedie V.Vorlíčka o jednom přístroji ,který omlazuje ,ale nesmí se jíst u toho špenát ,nebo to dopadne špatně. Hlavní role J.Sovák a V.Menšík což je zárukou kvality a dobré zábavy. Scény kdy oni dva omládnou a jsou z nich malý kluci je nazapomenutelný. P.Nárožný v roli kuchaře taky super. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (27)

  • Jan Kraus (nadstrážmajster VB) si zahral rolu blbého esenbáka s radosťou. Bral to ako pomstu policajtom, s ktorými bol celý život v konfrontácii. (Raccoon.city)
  • Film vidělo v kinech 1,5 miliónu lidí. (Duoscop)
  • Dětský herec Michal Kocourek, který ztvárnil omlazeného Zemánka, dostal díky své roli přezdívku „malý Menšík“. (Olík)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Josef Somr

Zemřel herec Josef Somr

16.10.2022

Česká kinematografie v neděli přišla o jedno z velkých hereckých jmen, ve věku osmaosmdesáti let totiž odešel známý český filmový a divadelní herec Josef Somr. Mnozí diváci si na něj vzpomenou jako… (viac)

Zemřel režisér Václav Vorlíček

Zemřel režisér Václav Vorlíček

06.02.2019

Legendární český režisér Václav Vorlíček zemřel ve věku 88 let. Tvůrce řady známých českých klasik jako Tři oříšky pro Popelku, Arabela nebo Dívka na koštěti zemřel v pražské nemocnici, informaci… (viac)

Reklama

Reklama