Reklama

Reklama

Sirota: Prvá vražda

  • Česko Sirotek: První oběť (viac)
Trailer 1

Príbeh démonického dievčaťa Esther z hororu Sirota má novú kapitolu. Psychicky narušená žena Leena Klammer je pre dobro sveta zatvorená v ústave pre duševne chorých pacientov niekde v Estónsku. Mimoriadne inteligentná, promiskuitná Leena je zlo v ľudskej podobe, má množstvo psychických porúch a vo svojich tridsiatich rokoch vyzerá ako dieťa. Jedného dňa sa jej brilantným spôsobom podarí z blázinca utiecť a rozhodne sa naplniť svoj rovnako dokonalý plán. Odchádza do Ameriky, kde sa vydáva za stratené dieťa Esther z bohatej rodiny. Jej zmanipulovaný a spokojný život malého dievčaťa sa však nečakane zvrtne. Esther sa následne dostáva do nervydrásajúceho súboja so svojou novou matkou, ktorá je pripravená urobiť čokoľvek, aby svoju rodinu ochránila pred vražedným dieťaťom. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (204)

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Tak cca do půlky mi připadalo, že film jen kopíruje děj předešlého dílu a sází na to, že divák po těch letech zapomněl, co se odehrávalo v jedničce. Jenže pak to vzalo celé nadmíru nečekaný a povedený obrat a celé se to převrátilo naruby, ačkloliv v závěru Bell zase sklouzl k plagiátorství. Celkově to bylo brutálnější a jednodušší, sem tam tu zahaprovala logika a vůbec to působilo béčkovým dojmem. Ale to nakonec tolik nevadilo. Isabelle Fuhrman se za těch třináct let prakticky nezměnila a tady jí to jde k duhu a Julii Stiles mám rád, takže se dalo přehlédnout, že tady se zrovna dvakrát nepřetrhla. Mužská část castingu sice stojí za prd, což platí především pro postavu otce, ale ta jeho tupost se tu nakonec tak nějak ztratila. O žádném nadšení mluvit nemůžu, ale ke spokojenosti to stačí. 65% ()

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

Kdepak. Ač se kameraman snažil sebevíc (hlavně optickými efekty, detailními záběry či rovnou dosazováním jiné dětské herečky), zakamuflovat skutečný věk hlavní hrdinky se mu zkrátka vůbec nepovedlo. Místy to totiž vypadá opravdu blbě. Pokud bych se od téhle skutečnosti dokázal oprostit (nedokážu, bije to do očí), stejně mi z tohodle prequelu vychází jen průměrný psychothriller, který si svou existenci obhájí pouze tím zábavným twistem v polovině filmu. Téměř geniální originál měl radši zůstat sám, bez pokračování. 50% ()

Reklama

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Moja slabosť pre béčkové horory, aj keď v tomto prípade ide skôr o krimi, nie je žiadnym tajomstvom a tento štýl mi pravdepodobne utkvel v pamäti od prvej návštevy kina a filmu Dobrý synček. Film som pozrel spoločne so synovcom a čerstvý maturant to v závere už nedával, tak ho Ester iritovala. Predvídateľný dej prekvapil príjemným zvratom, alebo twistom, a v jednoduchosti je niekedy krása, film ktorý nás nekŕmil korektným odpadom má nakoniec 4*, aj keď je tu naozaj veľa momentov ktoré mu možno vytknúť. A z môjho uhla pohľadu sa nezhodnem z jednou z obľúbených užívateliek, už iba kvôli mne táto séria môže pokračovať, lebo tu je na čom stavať. Aj keď teda ozaj 35 ročná žena, ktorá sa hrá na 10 ročnú je trápnym momentom, ale zapli ste si niekedy Fasabuk? A komentáre pod fotkami 40 a viac ročným žien? Zmena profilovky, o aká si krásna, všetko najlepšejše, ďakujem cmuk smajlík 10x... ()

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Věřím, že po Orphan (2009) klesl počet adopcí. Od pokračování jsem si toho ale už moc nesliboval. Jelikož moment překvapení (alespoň pro diváka) je už nenávratně v prdeli. Čekal jsem ale přinejmenším průměrnou nervydrásající podívanou která pojede v x krát viděných kolejích. K mému překvapení ale po necelé hodině přichází zvrat, kterej se mi zdál být ale hodně přitaženej za vlasy. Tahle dějová klička je hodně nešťastná a sráží (v mých očích)film do kolen. Co se dělo dál už mi tak bylo úplně fu(c)k. Za mě naprosto zbytečný  pokračování/prequel. Případné další trampoty téhle 31leté siroty už raději vynechám. Hodně slabý 2 hvězdy. ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Aby sa neopakoval príbeh jednotky, scenáristi museli prísť s niečím novým, originálnym a odzbrojujúcim. Postupnú manipuláciu rodiny a ich neskoršie vyzabíjanie teda rovno vylúčili. Treba uznať, že twist, s ktorým vyrukovali, bol pomerne rýchly a skutočne neočakávaný. Vďaka nemu sa stal Orphan: First Kill brutálnejší, adrenalínovejší, ale zároveň menej psychologický s chýbajúcou hororovou atmosférou. Bohužiaľ, hlavná pointa bola tiež postavená na veľmi nelogickom správaní sa jednej z hlavných postáv. V jej prípade si určite množstvo divákov ihneď povie, že takto by sa v skutočnosti nezachoval nikto. I keď si film zvolil približne v polovicu cestu odľahčeného trileru s čiernym humorom, ani vtedy nebol taký zábavný, ako by som čakal. Bizarných podrazov od Esther mohlo byť viac a pokiaľ sa už chceli tvorcovia miesto napätia a atmosféry zamerať na vzájomné útoky a spory, mohli pritlačiť viac na pílu. Zdalo sa, ako keby sami filmári miestami nevedeli, či chcú ísť cestou zábavy alebo serióznosti. Aj preto záverečných desať minút pôsobilo priam neúmyselne smiešne a kvôli hlúposti vedľajších postáv som chtiac-nechtiac muse nadržiavať vrahyni Esther. Film ma v kine síce celkom bavil, zákernú Esther milujem, ale vysoko nepravdepodobný zvrat a jeho pokračovanie obrátili celé smerovanie Siroty naruby. 5/10 __ Viac v recenzii. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (9)

Súvisiace novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (viac)

Reklama

Reklama