Reklama

Reklama

Série(2) / Epizódy(18)

Obsahy(1)

Historický seriál s desiatimi časťami, natočený v starej latinčine, sa odohráva v ôsmom storočí pred naším letopočtom a rozpráva epický príbeh o pôvode Ríma, ako ho nepoznáme. Pozdĺž brehov rieky Tiber sa rozprestiera primitívny a brutálny svet, v ktorom o osude človeka rozhoduje nemilosrdná moc prírody a bohov. Sledujeme príbeh Romula, Rema a tých druhých rozprávaný z pohľadu troch ľudí poznačených smrťou, osamelosťou a násilím: Iemos, Wiros a Ilia sa učia, ako získať kontrolu nad vlastným životom miesto nečinného znášania nevyspytateľných rozmarov osudu. Divoká a ochranárska Ilia prijíma vedúcu úlohu pri formovaní novej spoločnosti a buduje jednu z najväčších ríš všetkých čias... (HBO Max)

(viac)

Recenzie používateľa Ludo444 k tomuto seriálu (2)

Romulus (2020) 

Niekto chodí na ryby, Matteo Rovere točí špinavé, brutálne adaptácie legendy o založení Ríma v rekonštruovanej archaickej latinčine. Rovnaký tvorca, rovnaký otrhaný vizuál ako Il Primo Re. Namiesto pokračovania ale začína znova úplne od začiatku a teraz uchopil zakladateľský mýtus úplne inak - čisto ako mýtus, ktorý má iba čiastočné spoločné prvky s udalosťami, menami alebo miestami. Oveľa viac než len boj o prežitie sa tu rieši politika a názor bohov. Občas podobne uťahané (vymyslenými) rituálmi ako Vikings, ale po Barbarians mám fetiš na filmy v dobových jazykoch, tak som sa nenudil. ()

Série 2 (2022) (S02) 

Druhá séria mi príde lepšia ako tá prvá, menej tvorivej kreativity, viac založené na historických legendách/záznamoch. Postava Tita Tatia nemá chybu, niečo ako Ra zo Stargate - čisté zlo. ()

Reklama

Reklama