Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od poslední Battle Royale, která skončila ne úplně podle pravidel, už uplynuly tři roky. Shuya Nanahara a Noriko Nakagawa byli stíháni pro vraždu učitele a porušení několika zákonů, tyhle prohřešky však dávno vybledly tváří v tvář jejich dalším činům. Nanahara totiž založil hnutí odporu a vyhlásil válku všem dospělým. Pravidelně přes internet vysílá do počítačů japonské mládeže svá poselství, často doplněná teroristickými útoky. Nanaharova armáda, složená většinou ze sirotků a dorostenců oddaných jeho věci, se tak rázem dostává na přední stránky novin a do zaměřovače samotné vlády. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (146)

petero odpad!

všetky recenzie používateľa

Samoúčelná vyvražďovačka. Jednotka mala ešte akú takú psychologizáciu, kde sa museli navzájom zabíjať spolužiaci, ale toto je hrozné. Načo sú dve deti prepojené obojkami? Len preto, aby bolo na plátne viac krvy? Aby každý druhý zomrel zbytočne, vždy tak isto, ustrelením hlavy od tela? Sorry, to neberiem. 45 min. Viac som sa nedonútil. Mám rád pokračovania, ale toto je jedno z najhorších. ()

rudeboy 

všetky recenzie používateľa

Snaha ešte niečo vytrieskať z úspechu prvej časti. Veľmi nepodarený scenár, ktorý na diváka pôsobí ako debilná zmiešanina vojnového filmu okoreneného o pravidlá hry BR, ktoré sú vo výslednom tvare samoúčelné a nefunkčné. Akoby ani nemali dopad na dej filmu. S jednotkou sa to naozaj nedá ani len porovnávať. A aby som nezabudol, niektorí herci naozaj solídne šliapu po hereckej profesii (zlatú malinu by si zaslúžil triedny učiteľ!). Pozitívom filmu je fajn kamera pri bojových scénach, z ktorých vyzerá asi najlepšie vylodenie - i keď to sme tu už mali vo filme Zachráňte vojaka Ryana a vyzeralo to omnoho lepšie. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

"Prečo tam došľaka nehodia bombu?“ Ak to bude o tom istom, už to nebude sequel ale remake (a zbytočný) a ak o niečom úplne novom, už to nebude BATTLE ROYALE. Tvorcovia dvojky, s podtitulom REQUIEM, na to išli rafinovane a z „tínedžerskej vyvražďovačky naopak“ urobili... vojnový epos. Napriek tomu film kríva ako Quasimodo, moment prekvapenia odišiel preč spolu so záverečnými titulkami originálu a na jeho miesto prichádza naozaj už len tá krv a akcia. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/179204/Battle-Royale-II-Requiem-60.html ()

duklak2 

všetky recenzie používateľa

Kenči Fukasaku stvořil v roce 2000 nesmrtelnou klasiku, která vyráží dech a ve mě zanechala nezapomenutelné vzpomínky jako málokterý film. V tomto filmu se k ději vrátil, ale bohužel hned po prvním natáčecím dni zemřel a na jeho místo nastoupil jeho syn Kenta. Syn sice není jako otec a samotného by mě zajímalo, co by vzniklo, kdyby Kenči žil. Připadalo mi, že vraždění dětí dětmi nefunguje tak skvěle jako v prvním díle. Působilo to na mě jako tuctový akční film, který 1. dílu možná trochu kazí jméno. Co se týká mého hodnocení, tak tento snímek považuji za čistý průměr, ale pamatovat si ho budu dlouho, protože tyto díla mohou napadnout natočit jen šikmooké pány v dalekém Japonsku. ()

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Fukasaku toho chcel svetu veľa povedať. BR2 by som v pohode označil za jednú veľkú agitku s veľmi mlhavým posolstvom (ktoré sa dá vyložiť naozaj všelijak), pričom si dovolil nepekne rýpnuť do amíkov. Krajiny, ktoré boli za posledných 60 rokov USA bombardované, zopákol pre istotu dva-krát (!). Občas som mal pocit, že sa to točilo v Severnej Kórei. Preto asi to IMDB... BR2 je úplne iná ako jednička. Zmenili sa pravidlá a tu už nejde o prežitie, tu sa ide do vojny. Čo je plus. Film sa proste pustil svojou cestou a nesnaží sa variť kavu z výborného predchodcu. Ale nesadne to každému. Myšlienok je tu naozaj hafo a mám pocit, že spokojnejší budú tí čo na ne rezignujú. Okrem toho že som v tom mal trochu hokej, tak predsa len životná pravda z úst človeka, ktorý vo svojom veku sotva našiel sám seba mi znie trochu podozrivo a maximálne nepresvedčivo. Naštastie tu je formálne precízny zbytok a tým záverom (uf!!!) si to BRII prestrielal na 4 hviezdičky. Po miernom prestrihaní by som neváhal s piatou. ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (4)

  • Třiaosmdesátiletý režisér prvního dílu Kinji Fukasaku během natáčení dvojky zemřel, a tak film dokončil jeho syn. (hot_spot)
  • Quentinu Tarantinovi byla také nabídnuta role, ale neměl na ni v té době čas. Údajně měl ztvárnit prezidenta USA. (hot_spot)
  • Film se natáčel na opuštěném ostrově Hashima v Japonsku. (Blacker94)

Reklama

Reklama