Reklama

Reklama

Žiť po svojom

  • Slovensko Ticho po smrti (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Einar Gilkynson (Robert Redford) žije osamelo na zanedbanom hospodárstve kdesi vo Wyomingu. Jeho spoločníkom je černošský priateľ Mitch (Morgan Freeman), ťažko poranený po napadnutí medveďom. Na ranči sa nečakane objaví Einarova nevesta Jean (Jennifer Lopezová) s vnučkou Griff (Becca Gardnerová), o ktorej existencii nemal starý muž, a rovnako ako ani dievčatko, ani poňatia. Jean pred rokmi zavinila autonehodu, pri ktorej zomrel Einarov milovaný syn. A muž sa s tragédiou nedokázal dodnes vyrovnať. Jean hľadá u svokra azyl pred svojím surovým druhom Garym (Damian Lewis), ale cíti že nie je vítaným hosťom. Einar sa postupne však s dievčatkom zbližuje a pod jemným tlakom múdreho Mitcha znova získa chuť do života. Situácia sa skomplikuje, keď sa v blízkom mestečku objaví neodbytný Gary... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (323)

dobytek 

všetky recenzie používateľa

Další z řady rodinnejch dramat o tom, jak nějaký rozhádaný členové rodiny k sobě přes nejrůznější komplikace nakonec najdou cestu. Sice už podle ukázek jsem si řikal, že tohle asi nebude zrovna film podle mýho gusta, ale myslel jsem si, že když v tom hraje Robert Redford a Morgan Freeman, tak to snad úplná ztráta času nebude. No nebejt toho hvězdnýho obsazení, nemělo by to moc daleko blbostem z kanálu Hallmark. ()

petaspur 

všetky recenzie používateľa

Malý příběh o velkém usmíření. Od začátku je jasné, o co jde i jak to dopadne. Jenom díky Redfordovi, který má svou křivdu hluboko v duši, můžeme o konci chvílemi pochybovat. Freeman (jeho usmíření s medvědem přes neustále žbrblajícího Redforda nemá chybu) se pro role mentorů asi narodil. JLo v roli matky samoživitelky s podvědomou touhou najít si samce, který by ji chránil, je asi poprvé ve filmu uvěřitelná. Příjemný pocit po skončení filmu mi brání ubrat na hodnocení. ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Ja som vedel, že Lasse ma nesklame. Do bodky som dostal presne to, čo som čakal a aj niečo navyše. Krásny psychologický rozbor osobností v dokonale plynúcej oddychovej dráme. Sú okamihy, ktoré ma držali od napätia so stiahnutým hrdlom, naopak, som sa dočkal aj pár dokonale uvoľňujúcich vsuviek v tvare nadľahčených dialógov. Navyše obsadeniu (a to aj k Lopezke) sa nedá nič vytknúť. 90%. ()

jhrasko 

všetky recenzie používateľa

Zvláštne pokľudný, chvíľami až nevzrušivý príbeh, ktorý je predvídateľný asi tak ako fakt, že na Vianoce určite dostanem nejakú filmovú knihu, ktorú už mám (každé Vianoce). Príbeh stojí a padá na tlmenom hereckom prejave ústrednej dvojice, RR a MF, Je Lo je pre mňa opakovane do počtu, muži v jej živote majú charizma akurát z iných svojich fimov, tu sú nepodstatní, Damien Lewis až iritujúco nevyužitý a herecky zanedbaný ( resp. zanedbávaný ). Hallström má na viac ako točiť podobne zívajúce kúsky. Hodnotenie so zatvorenými očami (mojimi i mojich 3rybičiek) * * * ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Tiché, skromné, príjemné. Na Lasse Hallströma trochu americké, predvídateľné a bez jedinej naozaj silnej scény, no zato s neustálou prítomnosťou ľudskosti. Film stojí na výbornom Robertovi Redfordovi, J-Lo neškodí, Morgan Freeman je všetkým opäť 100% spoľahlivou oporou. Kamera a hudba skôr nenápadné, než že by naplno využívali potenciál prostredia a námetu. Čo len umocňuje na jednej strane decentnosť a na druhej prešumiteľnosť snímky. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (10)

  • Snímek se první týden promítal v USA ve 753 kinech a tržby dosáhly 2 052 000 dolarů. (HOODY)
  • I když se Žít po svém odehrává na rančích ve Wyomingu v USA, natáčelo se v kanadské provincii Britská Kolumbie. (imro)
  • Premiéra snímku měla být původně na konci roku, kdy je tzv. „awards season“. Do kin se tehdy dostávají snímky, které mají největší šanci získat některé z ocenění, co se rozdávají počátkem následujícího roku. Všechny předcházející díla Lasse Hallstroma uvedli v USA v tomto termínu. (imro)

Reklama

Reklama