Reklama

Reklama

Samurai 3

  • Česko Samuraj - Musaši Mijamoto: Souboj na ostrově Ganrjú (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Musashi sa zmenil. Súboje už nevyhľádáva, ba naopak, snaží sa im vyhýbať. Je mu ponúknuté vysokopostavené miesto pobočníka samotného Šogúna, Musashi však odmieta a rozhodne sa usadit v malej dedinke, kde si založí farmu. Jeden súboj ho však ešte predsa len čaká. Samuraj Sasaki Kojiro, jediný, ktorý sa Musashimu može svojmi schopnosťami rovnať, ho vyzve na súboj. Ich meče sa prekrížia v súboji na život a na smrť, na ostrove Ganryu. (kitano)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (35)

Flego 

všetky recenzie používateľa

Záver trilógie sa nesie v znamení dvoch dejových rovín, prvou sú vzťahy dvoch zamilovaných žien k Musashimu a druhou je vyvrcholenie vzťahu s priateľom-nepriateľom Sasakim. Dej je až na dve-tri scény zväčša komorný a slušný priestor dostáva zmena životného štýlu hlavného hrdinu a jeho prístupu k životu. Ak mám zhodnotiť filmy ako celok ide o vysoko nadpriemerný zážitok po každej stránke. ()

kinej 

všetky recenzie používateľa

Ve třetí části nabírá konečně trilogie na tempu. Zatímco v předešlých částech byly osudy Musašiho vcelku nezajímavé, zde je již samurajem v pravém smyslu slova a tak je tento film prodchnut samurajskou filosofií v mnohem větší míře, než předtím. A díky tomu se film sleduje o mnoho lépe. Všechny posatvy, které se v průběhu dílů jevily jako zbytečné, zde naleznou rozuzlení svého osudu a tak je tento film ve znamení katarze. Jako trilogii však nehodnotím jednoznačně kladně. Místy jsou filmy velice zdlouhavé a plné nadbytečných dialogů. Myslím, že jeden dlouhý film by úplně stačil. ()

Reklama

Paldini 

všetky recenzie používateľa

Třetí díl série. Tak tohle je vážně bomba. Akční stránka ustoupila úplně do pozadí. Takezo touží farmařit, ale pořád se musí vyrovnávat se svou minulostí. Konečně se vyřeší jeho vztah k oběma fatálním ženám jeho života Otsu a Akemi. A konečně se musí setkat se svou životní Nemesis šermířem Sasakim Kojirem. Film je plný emocí a oproti předchozím dílům nechybí ani humor, o který se stará postava koňského handlíře, který se na čas připojí k Takezovi. Co se soubojů týče, tak v padesátých letech se o nějaké choreografii nedalo vůbec mluvit a souboje se nejvíce podobají zápasům kenda. Ale za závěrečný souboj mezi Takezem a Kojirem při západu slunce by se nemusel stydět ani mistr Leone. Něco tak napínavého jsem dlouho neviděl. ()

bassator 

všetky recenzie používateľa

Takto přesně má vypadat závěr trilogie, na který se vyplatí pět hodin počkat. Čestný souboj dvou charakterů kterému se dá věřit a nikoliv jak tomu bývá nyní, že outsider bez šancí a v koncích se náhle vschopí a vše se zázrakem otočí... A nemusí být finále vždy roztahané do půl hodiny, to unavuje, a nepůsobí důvěryhodně... - 6. 12. 2012 - 90% ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Presne ten koniec aký tento trológia potrebovala. Mijamoto Musaši už od začiatku pôsobí ako vyrovnaní človek. Človek, ktorý našiel svoj vnútorní pokoj a ktorý skutočne pochopil umeniu meča. Všetky životné križovatky, ktorými sme boli svedkami v predchádzajúcich dvoch dieloch prichádzajú k svojmu koncu. Veľa osudov sa uzatvorilo a niektoré konečne nabrali ten správny smer. Mijamoto konečne priznal svoje city, má učedníka, objavil krásu farmárčenia a stretol sa z najväčším súperom na poli meča. Inagaki je skutočný majster. Film má krásne tempo, je zrozumiteľný aj pre západného diváka a Mifune vo svojej kreácií podáva veľmi sugestívny výkon. Výtky zostávajú rovnaké ako v prípade prvého a druhého dielu, ale ako celok je to veľmi funkčný životopisný film, s veľmi silnými skrytými významami a pôsobivými akčnými scenámi. Je veľká škoda, že čo sa týka technickej stránky, zub času sa na nej podpísal viacej ako by bolo milé. Ale príbeh a myšlienková hodnota, je rovnako silná, ako bola - a to len predpokladám - kedysi. Skvelá trilógia a skvelý Mifune. ()

Galéria (20)

Reklama

Reklama