Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Eva Nová v hlavnej úlohe s Emíliou Vášáryovou je príbehom ženy, ktorá by urobila čokoľvek, aby znovu získala priazeň človeka, ktorého v živote ranila najviac – svojho syna. Eva je abstinujúca alkoholička, ale pred rokmi bola známou herečkou. Teraz sa chce vrátiť do života, ktorý mala kedysi. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (132)

Duotone28 

všetky recenzie používateľa

Uff, tak toto budem ešte dlho rozdýchavať. Pochybujem že mi na to bude stačiť 24hodín. Snímke nie je absolútne čo vytknúť, a krajšiu botku za starým rokom si ani neviem predstaviť. Skvelá emily, ktorej veríte celú stopáž, lepšie obsadenie ani neexistuje. Filmový zážitok a pocity, na ktoré sa len tak ĺahko nezabúda. Fullka bez zaváhania, nazdar. ()

klukluka 

všetky recenzie používateľa

Precizní- ale (!): depka, depka, depka. I ve filmu přitom zaznělo: každej máme svý problémy. A chceme se bavit, dodávám já. Nečekal jsem, že si strhám bránici. Zároveň jsem si ale nemyslel, že to budu chtít okamžitě spláchnout něčím ostřejším. Po Evě Nové, kde se i dětem zpívá o bolavé hlavičce a churavém srdíčku, budete potřebovat ventil. Sama o sobě bez něj není úplná. Pro mě light version, please, a little bit more sugar. Is it the movie, isn't it? ()

Reklama

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Eva Nová je ďalší z mála podarených slovenských filmov. Príbeh rozpráva o vyhasnutej hereckej hviezde ktorá na nešťastie prepadla alkoholu a roky sa z ich pazúrov nevie vyslobodiť. Rodinu má rozvrátenú, jej jediný syn ju nenávidí, nemá peniaze, nemá kam ísť. Emília Vášáryová tomuto filmu bezpodmienečne vládne, jej herecký výkon by mal získať nejaké ocenenie. Umelecké vsuvky a chladne emočné scénky milo prekvapili. ()

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

Šlo by to z hodně důvodů odmítnout - od doslovnosti některých scén po celkovou prvoplánovost a ošuntělost námětu, který bez ozvláštnění naplňuje svůj rámec. Ale na druhou stranu je to velmi vkusné, nejde to nutně divákovi na ruku a postava Vášáryové není zdaleka tak jednobarevná, jak bych si tipoval, že bude. Takže nadhodnotím. 3 a 1/2 ()

bari68 

všetky recenzie používateľa

Herecký koncert Milky Vašáryovej i jej zdatných sekundantov. Film má cit, príbeh, koncept, podobenstvo , svoju farbu a fluidum. Do tejto skládačky ani už veľa nechýba, avšak film nemá čím príliš mnoho osloviť. Čo je veľké pozitívum, tak fakt, že Eva Nová dokázala, že j slovenský žáner má ešte kinematografii dobrého a kvalitného čo ponúknuť. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (10)

  • Emília Vašáryová považuje alkoholismus za závažný problém celé východní Evropy. Podle svých slov se bojí opilých lidí a velmi jí údajně vadí opilé ženy. (klukluka)
  • Eva Nová sa z liečebne vracia do svojho bytu v Petržalke. Byt je situovaný na Budatínskej ulici v blízkosti Tesca, ale keď sa Eva Nová vracia od syna prvýkrát domov, vystupuje na zastávke Jungmannova, čo je od jej bydliska okolo 30 minút peši. Aj keby chcela prestúpiť (čo jej odchod zo zastávky nenasvedčuje), cestovala dosť nelogicky, nakoľko autobus z hlavnej stanice jej stojí priamo pred Tescom. (zetpi)
  • Takmer všetky fotografie z minulosti Emílie Vášáryovej, použité vo filme, pochádzajú z albumov herečkinej obdivovateľky, ktorá ich zbiera od dvanástich rokov. (ambron)

Reklama

Reklama