Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Eva Nová v hlavnej úlohe s Emíliou Vášáryovou je príbehom ženy, ktorá by urobila čokoľvek, aby znovu získala priazeň človeka, ktorého v živote ranila najviac – svojho syna. Eva je abstinujúca alkoholička, ale pred rokmi bola známou herečkou. Teraz sa chce vrátiť do života, ktorý mala kedysi. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (132)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $27,745▐ taký klasický rodinný dramat, ktorému chýba trochu šťava, lebo prevažne sa strašne vlečie ale strašne a v konečnom výsledku tá umelecká avangarda ostane lietať niekde v lufte, nezasiahne to tak silne ako by malo /videl v kine: 40%/ ()

adriane9 

všetky recenzie používateľa

Neskutečný zážitek! Já v poslední době filmy děsně zanedbávám, ale došlo mi, že paní Vašáryovou si prostě nesmím nechat ujít, a jistěže! Naprostá bomba, smutek a všechnu tu tíhu jsem nesla spolu s Emilií. Jak tuhle těžkou roli bez hudby a plnou srdcebolných výrazů dokázala zahrát nikdy nepochopím. Ale já nejsem herečka žejo. Tisíceré díky za tenhle zážitek. ()

Reklama

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Reštart života po šesťdesiatke, to je neľahká vec. So závislosťou to ide o to ťažšie, keď život dáva toľko dôvodov si dať lepidlo na dušu. Úloha herečky ďaleko za zenitom nemusela byť pre Emíliu Vášáryovú celkom jednoduchá. Nedostať už ani úlohu v dabingu a z núdze skončiť predstaveniami pre senilných dôchodcov, to môže byť priam hororová predstava, ale odchovaní bulvárom aj oni dali pár pekne podpásových otázok. Našťastie prvá dáma slovenského herectva sa úlohy zhostila skvele, hoci ľahké sledovanie to nebolo. Hudby vo filme veľa nie je, ale Gottove C'est la vie padlo do situácie dokonale. –––– Ani teraz, keď ste stará, vám nechýba rodina? –––– Každý by mal mať možnosť dostať ešte jednu šancu. ()

mchnk 

všetky recenzie používateľa

Pro mě dost slabý a prázdný film, kterému se jakékoli hlubší emoce vyhýbají, nebo jsou dokonce maskovány za primitivní vulgarismy. Vše se tu zmítá v dějové i režijní monotónnosti, zakončené nestoudně kýčovitou bazénovou scénou, jež nejenže rozhodla o mém hodnocení, navzdory skvělé Vášáryové, která by ovšem musela 106 minut improvizovat, aby mohla naplno předvést své herectví, ale hlavně určuje konkrétní cílovou skupinu diváků, kterým je film, dle mého, určen. ()

EKLEKTIK 

všetky recenzie používateľa

"To je krásny koník." Co k tomu dodat? Prostě správnej film o alkoholikovi se vším všudy. S odmítající rodinou, se ztrátou původního zaměstnání, s opuštěním kamarádů z mokré čtvrti a samozřejmě s recidivou. No a tak mi dovolte, abych si slovy mého oblíbeného žlutého a plešatého tlusťocha připil na důvod vzniku tohoto snímku: "Na alkohol! Na příčinu a současně řešení, všech životních problémů." ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (10)

  • Takmer všetky fotografie z minulosti Emílie Vášáryovej, použité vo filme, pochádzajú z albumov herečkinej obdivovateľky, ktorá ich zbiera od dvanástich rokov. (ambron)
  • Dům, v němž bydlel syn Evy Nové (Emília Vašáryová), si štáb vybral z důvodu, že byl v té době na prodej a vyžadoval jen minimální úpravy. Pečovská Nová Ves je přitom od Bratislavy vzdálená 420 kilometrů. (klukluka)
  • Snímka bola uvedená v svetovej premiére, v sekcii Discovery, na Medzinárodnom filmovom festivale v Toronte 2015. (JančiBači)

Reklama

Reklama