Reklama

Reklama

Kontra

Trailer 1

Profesoru Pohlovi hrozí vyhazov poté, co před zaplněnou posluchárnou urazí studentku práv Naimu Hamidovou. Usvědčující video se začne bleskurychle šířit po internetu a rektor školy dá Pohlovi poslední příležitost - jeho šance přesvědčit disciplinární komisi budou mnohem větší, pokud připraví prvačku Hamidovou na celostátní debatní soutěž. Pohl i Naima jsou tímto nápadem zděšeni, ale postupem času začnou nacházet společnou řeč. Dokud si Naima neuvědomí, že jediným cílem téhle multikulturní pohádky je zachránit pověst vysoké školy. (HBO Max)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (8)

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

CONTRA je pekný a pozitívny film o tom, že aj malá Arabka, síce narodená v Nemecku, no pre niekoho vždy len Arabka, môže niečo dokázať, ak sa bude snažiť a veľmi chcieť. Film aj o tom, že navonok cynik a rasista profesor má v skutočnosti srdce a v živote si niečím prešiel. Áno, nič originálne a nové pod slnkom, dokonca nemecký remake francúzskeho originálu, ktorý som nevidela. Herecké výkony dvoch hlavných predstaviteľov sú úžasné!!! Christoph M. Herbst a Nilamq Farooq dali do toho všetko. Soundtrack síce hrozný, ale na moje hodnotenie to vplyv nemá. CONTRA dokáže diváka zaujať, rozosmiať, aj dojať. Zmienka o Dieterovi Bohlenovi nemala chyby😄 ktovie, či si ten film pozrel aj on. Okrem toho už niekoľko rokov žijem v Nemecku, prostredie vo filme mi je známe a dnes bolo kino zadarmo pre všetkých :-) určite to stálo zato a ja nemôžem dať nižšie hodnotenie :-). 70%. [Kino Worms] ()

emde odpad!

všetky recenzie používateľa

Áno, liberálne slnko všade, kam sa pozrieš.. Ale nie v Nemecku budúcnosti, kde mohamedani po dosiahnutí dostatočného % začínajú ukazovať svoju integráciu. Presne ako tomu bolo v Hamburgu na gymnáziu a ďalších školách. Lenže! to by ľudia museli pochopiť, koho si tu vlastne nasťahovali a rozpoznať realitu od toho, čo im ukážu dúhové médiá. Pre mňa, človeka roky sa pohybujúceho v Nemecku je tento film urážka a ukážka ako sa programujú progresívni liberáli na diaľku. Každému odporúčam ísť priamo na západ, aby spoznal pravdu a nestával sa len tupou ovcou. ()

Reklama

piglit 

všetky recenzie používateľa

Z celého filmu vyčnívá ošklivý fakt, že Arabové, černoši a další rasy a národy jsou hrozně urážliví. Na rozdíl od bělochů, bělošského boha a atributů civilizace. A proč jsou neběloši urážliví? Protože mají pocit druhořadosti svého života v civilizaci, která je přesahuje. Pak si to kompenzují urážením se, křikem o rasizmu, rapem, útoky na bezbranné, terorizmem. A touto kompenzací jednoznačně prokáží, že druhořadí nejsou. Nebo to snad neprokáží? ()

a0001 

všetky recenzie používateľa

Dokonalé. Bravúrna rétorika, téma, ktorá otvára argumenty, myslenie a nekonečnú diskusiu. Intelektuálne, sympatické a miestami vtipné, dokonalo zahrané. Nastavuje zrkadlo charakteru, dobe a možným cieľom. Jediný nonsens je to nízke hodnotenie. Nízke nie je urážkou pre film, ale pre samotného hodnotiaceho. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Prerábka filmu Zaujatí. Vlastne ani nie prerábka, doslova to isté. Lebo Nemcom prepína zo slniečkárstva rovnako tak ako Francúzom. Všade je rasizmus. Hlavne na školách a hoci kedysi profák bol váženou na univerzite, dnes je na západe úplne normálne, že ho veganské sušienky, čo im tečie mlieko po brade a u niektorých to žiaľ nie je mlieko, hejtujú priamo na prednáške. Vo filmoch tohto typu je každý beloch nadutý rasista a tí iní, málo bieli, sú utlačovaní chudáčikovia a pritom takí talentovaní, len im nikto nechce dať šancu. Podobne, ako u franczúskej predlohy, normálne mi skoro vyhŕkla halal slzička. ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (4)

  • Pieseň, na ktorú dve hlavné postavy tancujú, aby znížili úroveň stresu, je „Use Me“ od Billa Withersa, ktorá presne odráža ich vzťah. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Bonne, Berlíne, Kolíne nad Rýnom a Frankfurte nad Mohanom (Nemecko). Obdobie natáčania trvalo od 25. júna do 9. augusta 2019. (Arsenal83)

Reklama

Reklama