Reklama

Reklama

Maličký svět

(seriál)
  • USA Tiny World
Z nakrúcania
USA, (2020–2021), 6 h 2 min (Minutáž: 25–32 min)

Série(2) / Epizódy(12)

Obsahy(1)

Tato dokumentární série, kterou namluvil Paul Rudd, ukazuje maličké, méně známé tvory z živočišné říše a pozoruhodné způsoby, kterými dokážou přežít. (Apple TV+)

Videá (1)

Z nakrúcania

Recenzie (9)

Bogrant 

všetky recenzie používateľa

I tí najmenší a na prvý pohľad nie zrovna dvakrát lákaví zástupcovia živočíšnej ríše si niekedy zaslúžia byť na výslní. A táto dokumentárna séria im tých 30 minút slávy dopraje v plnej paráde a v najvyššej kvalite. Tiny World má svoje osobitné čaro, je zaujímavý a ukazuje mnohé skryté prekvapenia a zákutia tohto sveta, ktoré bežne nevidíme, alebo si ich proste len nevšimneme. A v neposlednom rade mu treba vyzdvihnúť a pochváliť úžasné kamerové zábery a zoomovačky, či príjemný a dobre počúvateľný komentár od Paula "Ant-Mana" Rudda. ()

ihajurcik 

všetky recenzie používateľa

Z tohoto počinu jsem si sednul na prdel! Informace jsou velmi zajímavé, příběhy živočichů velmi poutavé. Záběry, co tu vidíte, zvuky, co tu slyšíte, to je prostě porno. Pastva pro oči i uši, absolutně nechápu jak to Apple udělal. Zvířata v dokumentu jsou neokoukaná (až na poslední díl, který se zaměřuje na evropskou zahradu) a to Maličkému světu velmi prospívá. Ještě nikdy jsem neviděl nic podobného, řekl bych že tohle bude ve světě dokumentů jeden z trendů - natočit úchvatné záběry živočichů, kteří doposud ani pořádně zfilmováni nebyli, jelikož byli zastíněni lvi, žirafami a slony. ()

Reklama

Forty- 

všetky recenzie používateľa

Vstupovat do tohto zanru je dnes sakra tazke. Par rokov dozadu proste prisiel Planet Earth, s uzasnou kamerou, uzasnou putavostou a k tomu skvelym Davidom Attenboroughom. Nastavili latku sialene vysoko a konkurovat im sa zda nemozne. A predsa je Tiny World super pokus. Ano, nie je tak putavy, dramaticky, ci inovatorsky, ale OMFG kam dotiahli pracu s kamerou a ako tocili niektore sceny je absolutne neuveritelne. Klobuk dolu, nadherny projekt. ()

0verseer 

všetky recenzie používateľa

Unikátny dokument, ktorým Apple vskutku zabodoval. Netradičným zameraním na najmenšie živočíchy sprostredkúva divákovi komplexnú krásu prírody v dosiaľ nevidenom (macro)spektre. Úchvatné zábery sú navzájom umne prepojené do dychberúceho celku, ktorý pri sledovaní pôsobí veľmi relaxujúcim dojmom. Miestami, keď bojujú maličké organizmy v neúprosnom veľkom svete o prežitie však dynamicky prechádza takmer do akéhosi dokumentárneho thrilleru. Unikátny počin a jeden z najlepších dokumentov vôbec. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Apple chce konkurovať pánovi Attenboroughovi a v tomto sa mu skoro vyrovnal. Len som mal malé podozrenie, či naozaj ide vždy o skutočné zábery, miestami to vyzeralo až ako nejaký animák. Ale celkovo ide o úchvatné dielo. ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (4)

  • Cez mesiac sa nakrúcala trpaslíčia sépia a 40 dní čakal štáb, až sa vyliahnu ich vajcia. (classic)
  • Nakrúcalo sa 3611 dní! (classic)
  • Nakrútených bolo cez 200 zvieracích druhov a filmári nasnímali 3160 hodín záznamu (z toho 140 hodín bolo nadobudnutých dronom). (classic)

Reklama

Reklama