Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Traja mládenci z Važca po hádke v štrbskej krčme tajne odviažu bujaka Šándora, ktorý sa zatúla až do Važca. Do Štrby má prísť na návštevu biskup, no strata bujaka pripraví štrbanom krušné chvíle. Važťania nechcú bujaka vrátiť, no napokon spor vyhrajú štrbania. Obe dediny sa zmieria, ale v tom zmätku sa akosi pozabudne na biskupa. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (3)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Úplne nezaujímavý príbeh v mizernom prevedení režijnom aj hereckom. Jeden bujak so štyrmi nohami a plno ďalších dvojnohých so silnými rečami vzdialene pripomínajúcimi humor. Tento film sa do zlatého fondu určite nezaradí. ()

javlapippi 

všetky recenzie používateľa

Cezpoľní parobci s Jožkom Bednárikom na čele nepochodia v krčme podľa svojich predstáv a tak sa rozhodnú pomstiť miestnym vypustením obecného bujaka na slobodu. Tomu vyrazí za rannej zory po stopách skoro celé mužské osadenstvo obce, aby si poctivými nálezcami vymenili teplé ľudské slovo a športovo sa utkali v hode širákom, pričom opomenú dlho očakávanú návštevu cirkevného papaláša. Hodne nenáročná inscenácia, síce dobre zahraná, no celkové hodnotenie trochu zhadzuje nepodarený zvuk, kedy muzikanti alebo zvonce na konskom postroji skoro prehlušujú dialógy. Za jedného polovičného a dvoch celých dilechtorov samcov. ()

Reklama

Reklama