Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento film bojových umení zobrazuje vzťah legendárneho hrdinu a majstra bojových umení Wong Fei-Hunga (1847-1924) proti cudzokrajným silám (Angličanom, Francúzom a Američanom), ktorí plienili Čínu. Keď sa Aunt Yee vracia späť z Ameriky úplne prispôsobená Západu, Wong Fei-Hung sa ujme role jej ochrancu. Ukáže sa to byť veľmi ťažké, keď sa jeho škola bojových umení a miestna domobrana zapletú do zúrivých bojov proti zahraničným a a miestnym úradom. Násilie sa zosilňuje, a dokonca aj Aunt Yee má pochybnosti k novému západnému štýlu. Veď je možne bojovať s Kung Fu proti zbraniam? (genetique)

(viac)

Recenzie (93)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Pro me solidni zklamani. Cekal jsem nejakou historickou rubacku a dostal sem spis takovy hloupoucky drama. Na souboje sice dojde a neni nich malo, jenze prvni poradnej je az nekdy po pulhodine a film ma presvihlejch 130 minut a zas tak moc tech souboju proste neni. Choreograficky sice hodne dobry, ale bohuzel az prilis casto to je takovy litani, sem tam je videt nejakej spagat a ty zvuky jsou fakt otresny. Nicmene Jet co ztraci na herectvi, to svejma kung-fu schopnostma vice nez vyvazuje, protoze tady je fakt v 100% forme. Hlavni problem filmu je tak ta vata okolo, ten pribeh je proste pitomej, spousta nedulezitejch postav se tu jen tak mota, kolikrat to pripomina spis sled scenek a hlavne je vetsina scen naprosto smesnejch. Obcas je sice jasny, ze to byl zamer, ale bohuzel to je smesny i tam, kde se jede na vazno. Celkove tak lepsi 3*, protoze jsem se casto docela nudil. ()

Psema 

všetky recenzie používateľa

Jet jede a akční scény patří k tomu nejlepšímu, co lze na trhu najít, ale Hark není zrovna režijní eso a ta hromada "uchcaného" a především nudného dějového balastu mu podráží nohy. Razantně zkrácený Director`s Cut musí být nejméně o třídu lepší. Samozřejmě v případě, že v něm místo scenáristického hnoje zabírají místo Jetovy pěsti. ()

Reklama

pakobylka 

všetky recenzie používateľa

Zápletka je jasně daná, místy drsnější děj je odlehčený drobnými komediálními prvky - a vyvíjí se podle očekávání: Zákeřní padouši z řad cizinců i Číňanů jsou (jak bývá zvykem) v přesile, takže Jet Li v roli čínského lidového hrdiny Wong Fei-Hunga má plné ruce práce. Pokud nehledáte víc než skvělou akční zábavu s velice originálními a perfektně provedenými souboji, nemůžete být zklamaní. A pokud chcete rozebírat režii a scénář, vězte, že Američané (a v neposlední řadě třeba i Italové) mají zase své westerny - a převážná většina z nich dodnes funguje na naprosto stejných principech. Nepodstatný rozdíl spočívá pouze v tom, že roli hlavních hrdinů v nich přebírají nesmlouvaví pistolníci, kteří nosí kolty proklatě nízko ... :-) ()

kitano 

všetky recenzie používateľa

Once upon a time in America, in west....to su filmove eposy obrovskych kvalit. Kazdy z nich je pre svoj zaner a fanusikov modlou. Na Once upon a time in China som bol velmi zvedavy, ako obstoji voci tymto svojim konkurentom s ktorymi ho spaja nazov. Musim napisat ze sklamany som nebol. Prave naopak. Som uneseny a nadseny!!! Ziadny sprostucky pribeh ala shaolin kung-fu seria (aby bolo jasne tieto filmy mam naozaj rad ale postradaju akykolvek epickejsi rozmer), ale regulerny pribeh ktory graduje a dokaze ozaj chytit. Dockate sa hrdinstva, humoru, dokoca aj tragickej postavy a s nou spojenej myslienky- "Co zmoze nase kung-fu voci ich zbraniam?". S jeho slavnejsimi bratcekmi spaja tento film aj nadherna vyprava, kostymy a kamera. Niekolko okamihov je priam genialnych a osobne ich mam zaradene medzi moje vobec najlepsie filmove sceny. A suboje? Damy a pani...fantazia v pohybe!!! Jedny z najlepsich choreografii ake som mal sancu doteraz vidiet. Jet-li v mojich ociach min o 40% stupol. Nielen koli famoznym pohybom ale aj koli hereckemu vykonu, ktory mi konecne neprisiel ako proste prehravanie. Svojej postave skutocne cosi dal a vzdy ked sa objavil na platne, jeho charizma na mna priam srsala. Hark Tsui, nech sa akokolvek snazil, uz sa zo ziadnym svojim nasledujucim filmom neprekonal. Skutocny klenot Hong Kong-skej kinematografie. (10/10) ()

Hellboy 

všetky recenzie používateľa

Roztahaný, únavný a celkově nezvládnutý film. Režiséra neznám, ale na tomto díle odvedl mizernou práci. Ani scénář není bezchybný. Všechny postavy se chovaly děsně podivně (ale to je zřejmě ta asijská nátura, které nerozumím), postava Pašíka mi děsně vadila, a co celá ta zápletka s Mistrem Železné košile? Z tohoto filmu to vypadá, jako kdyby všichni Číňani (s jedinou výjimkou - hlavním hrdinou) byli naprostý neandrtálci, primitivové, kteří uměj kung-fu a čistě z toho důvodu ho neustále používají a bojují mezi sebou. Plesnivou třešničkou na dortu je to, že velmi často jsou vidět dráty, které drží herce ve vzduchu a samostatnou kapitolou jsou úděsné postsynchrony. Jinak Jet Li je samozřejmě prvotřídní, ale ani on nedokáže jinak průměrný snímek o moc vylepšit. Navíc ani ty bitky nebyly tak skvělé, což je největší zklamání. Velká škoda. Celý mi to přijde děsně upachtěné, špatně se na to koukalo.. S přibývajícími minutami to začínalo být pořádně nesnesitelné, až jsem si myslel, že to nedokoukám. A ten zvrat na 100. minutě? Darmo mluvit. Toto není nejlepší film Jet Liho. To si radši znovu dám Hrdinu. ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (7)

  • Často sa uvádza, že choreografiu bojových scén vytváral Yuen Woo-Ping, ktorý však nemá s týmto filmom nič spoločné. Choreografiu v skutočnosti vytváral Lau Kar-Wing (Chia Yung- Liu). (Michal123)
  • Jet Li rozprával počas natáčania mandarínsky, v post-produkcii bol nadabovaný do kantončiny. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama