Reklama

Reklama

Golden Kamuy

(seriál)
  • Japonsko ゴールデンカムイ (viac)
Trailer 1
Japonsko, (2018–2023), 18 h 47 min (Minutáž: 23 min)

Predloha:

Satoru Noda (komiks)

Hrajú:

Takeo Ócuka, Čikahiro Kobajaši, Hirojuki Kinošita, Džódži Nakata, Haruka Širaiši, Kendžiró Cuda, Kendži Nomura, Takajuki Sugó, Hóčú Ócuka, Kentaró Itó (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(49)

Recenzie používateľa Hees k tomuto seriálu (3)

Góruden kamui (2018) 

Hina hina hlavnej hrdinky Asirpa sa mi páčila najviac zo všetkého. A nesmrteľný Sugimoto Saichi ach to sú dve postavy naozaj kvalitné v tomto anime. Celkový veľký problém pre mňa v Golden Kamuy bol neuveriteľný počet kvalitných postav, ktoré mali každá svoje vlastné záujmy. Tento neuveriteľný počet postáv u mňa vústil vo veľký problém, niekedy som mal problém dokonca rozlíšiť, kto je kto a hlavne si ich obľúbiť. Viac o tomto porozprávam v jednotlivých sériách. Tiež zo začiatku nápad prečo majú hlavný hrdinovia vlastne pohnútky získať (čo majú získať - bez spoilerov) na mňa pôsobil hlúpo. Základná premisa toho prečo potrebuje peniaze Sugimoto a hlavne, že Asirpu to, ale vôbec nezaujíma, vlastne vťahuje hlavných hrdinov do deja, kde zo začiatku hlavne v prvej sérii ich to vôbec nezaujíma, čo je vlastne druhý problém celého anime, že som nechápal načo sú im peniaze... Sugimoto by vedel zopár peniažkov s Asirpou zarobiť keby chcel. Neskôr sa to mení a v druhej sérii sú hlavné postavy už do deja vsadené správne. ()

Season 1 (2018) (S01) 

POZOR POZOR ja tu budem naozaj iný ako všetci ostatní a musím povedať, že prvá séria ma bavila viac ako druhá! OVEĽA VIAC! Také kvalitné postavy ako Asirpa a Sugimoto, také kvalitné, ktoré by im mohlo závidieť kde ktoré iné anime. Preto pre mňa fungovala prvá séria, lebo tieto dve postavy spolu chodili loviť a každý večer jedli niečo zaujímavé a interagovali spolu. Premisa toho, že Sugimoto potrebuje peniaze na niečo, čo by zarobil aj tak a Asirpu vlastne peniaze nezaujímajú ich vťahuje do deja a súbojov, ktoré sú nesprávne vysvetlené. Postavy proste v prvej sérii nemajú dôvod bojovať a získať tie peniaze. Verím tomu, že Sugimoto by pár "denárov" zarobil aj s Asirpou, keby chce. Spoznávanie týchto hlavných hrdinov a ich vykreslenie bolo naozaj super. Áno v druhej sérii tie dôvody sú iné, ale to divák tu ešte nevie a tak vtiahnutie dvoch hlavných postáv do toho celého "cirkusu" je nesprávne a hodne slabé na to, aký kvalitný dej, postavy a príbeh má Golden Kamuy. ()

Season 2 (2018) (S02) 

Druhá séria je už menej kvalitná ako prvá a musím sa priznať, že som v polovici normálne uvažoval, že na csfd dám proste len 3 hviezdy. Prvá polovica druhej sérii stráca čaro tej prvej a deje sa z toho úplne niečo iné, kde postavy už si nevychutnávajú tento svet, ale sú len figúrky na pomyslenej šachovnici, kde každý má nejaké záujmy a tie strany, ktoré chcú niečo dosiahnuť sú tri neskôr dve, aby zas boli tri a už sa potom v tom nevyzná ani besná sviňa. Čo je horšie a čo mi neuveriteľne vadilo je príliš veľké množstvo kvalitných postáv. Niektoré som dokonca prestával chápať iné začali byť zaujímavé atď. Niekedy sú dokonca pohnútky a taktika daných postáv slabo vysvetlené a už hneď sa deje niečo iné a toto je totálny chaos a rozhodne, aj slabšie zameranie sa na dvoch hlavných hrdinov mi v tomto prípade dosť vadilo. Musím však dodať, že kvalita postáv aj záporných je naozaj neuveriteľne vysoká a to zachraňuje tento chaos čo v druhej sérii je. Záchrana prichádza neskôr a posledné štyri diely a zopár predošlých dosahujú kvality prvej série a niekedy ju dokonca aj prekonávajú, ale ja proste nesmiem zabudnúť a keď sa na to pozriem celkovo je druhá séria pre mňa slabšia, lebo má problémy, ktoré som v prvej sérii nepociťoval a veľa menej kvalitných dielov. ()

Reklama

Reklama