Reklama

Reklama

Tonikaku Kawaii

(seriál)
  • Japonsko トニカクカワイイ (viac)
Trailer 3

Série(2) / Epizódy(26)

Obsahy(1)

Mladík Nasa Yuzaki by chtěl ve svém životě dosáhnout velkých věcí. Nedbá tak častých posměšků na jeho víc než neobvyklé jméno a pilně se věnuje studiu, čímž dosahuje excelentních výsledků ve škole. Jednoho večera se mu obrátí život vzhůru nohama, když na cestě domů zahlédne tu nejkrásnější dívku. Byla to láska na první pohled. Poblouzněný se rozběhl přes ulici za ní, nedbaje blížícího se nebezpečí. Nasa jen díky zásahu oné tajemné díky neumírá okamžitě, a tak v posledních chvílích se ji vyzná ze svých citů. K jeho překvapení je dívka opětuje návrhem svatby, který radostný Nasa přijímá, než na následky zranění upadne do bezvědomí. To bylo naposledy, co onu neznámou dívku spatří. Pátrání po ní nenese kýžené ovoce a po 3 letech Nasa ztrácí poslední kapku naděje, když tu znenadání před jeho dveřmi stojí ona. (Scalpelexis)

(viac)

Recenzie používateľa Hees k tomuto seriálu (2)

Season 1 (2020) (S01) 

Ach jaj Tonikaku Kawaii je naozaj dobré a milé anime a dokonca som dokázal hltať jeden diel za druhým, ale ono je to, keď sa na to pozriem globálne naozaj trocha priemerné anime. Milé, krásne, vzťahové, ale nedá mi to proste začať hodnotiť takto. Bol som dosť dlho na "Vážkach" čo spravím, ale pokúsim sa vysvetliť moje rozhodnutie. Tonikaku Kawaii je zábavné anime s veľmi zaujímavou hlavnou postavou Tsukasou a to ten čo pozeral pozorne musí uznať, že táto dievčina v sebe niečo má a minulosť, ktorá nám ešte nebola odhalená raz bude. Na druhej strane je hlavná postava s menom Nasa, áno presne tak tá agentúra čo posiela do vesmíru vesmírne "plavidlá". A Nasa-kuníček je tak trocha absolútne obyčajná postava, ktorá vlastne je tak sem tam úchylná, ale len v rámci toho, aby bola slušná a pomôže aj človeku, ktorý by ho doslova zradil čo až tak veľmi k druhej postave nesedí hlavne tým, že ona má aspoň na sto percent zaujímavú minulosť. Láska je pekná, ale čo s ňou, keď ju nechápeme. Tu je otázka ďalšia prečo hlavná hrdinka povedala, že si ju má Nasa-kun zobrať? Čo tým sledovala a to sa vlastne dozvieme asi v ďalšej sérii takže nejdem nad tým polemizovať. Mne sa tak veľmi páči takýto typ ženy čo sa stará o svojho muža a páči sa mi aj takáto na oko pekná hanblivosť, ale čo je veľa to je veľa, lebo nemôžete tým vyplniť celé anime a myslieť si, že potom je anime naozaj úžasné. Našťastie občas meníme aspoň prostredie v anime a z ľudí čo boli proti ich vzťahu sa vlastne stanú spojenci nakoniec a pripomína mi to skoro ako ked raketáci prišli v pokémonovi a nie ako reálna hrozba pre ich vzťah. Samozrejme čo sa mi páčilo bolo to, že skoro všetky vedľajšie postavy tak povediac žijú erotikou a neboja sa to povedať a dať najavo to bolo príjemným ozvláštnením a dokonca aj to, že obe postavy nejako postupne postupujú v ich vzťahu. Naozaj málinko chýbalo a nevedel som sa rozhodnúť, ale nakoniec 3 hviezdy s tým, že sa teším na ďalšiu sezónu a neznamená to, že ma toto anime nebavilo. ()

Season 2 (2023) (S02) 

Druhá séria je pre mňa osobne naozaj oveľa slabšia ako prvá, lebo si pamätám, že tam som váhal či tomu nedám štyri hviezdy a priklonil som sa k trom a tu je to omnoho horšie, lebo táto séria je stelesnená nuda a bez akejkoľvek pridanej hodnoty okrem toho samozrejme, že Nasa začína vystrkovať rožky a byť trocha nadržaný, ale nakoniec len vo svojej hlave. Poviem aj presne koľko dielov ma nakoniec bavilo a to bolo presne dva a pól, konkrétne to boli posledné dve epizódy a myslím, že kúsok z ôsmej a prvá séria ma oproti tomu oveľa viac bavila. Anime, ktoré sa sústreďuje na romantiku a na nič iné tak tých tu máme veľa a Tonikaku Kawaii nie je výnimkou, lebo komediálnych situácii je naozaj minimum, tak tu máme len jeden aspekt anime a teda romantickú časť. Romantická časť bohužiaľ už prestáva fungovať vtedy, keď dané osoby medzi sebou zažili tých romantických chvíľok veľa a nikam sa už vôbec neposúvajú a len stále stagnujú, červenajú sa a vôbec sa to príbehovo neposúva dopredu. Ak by Vám stačilo, že by Nasa skúsil Tsukasu pobozkať aj inam ako na pery ako najlepší romantický prvok možno by ste dostali čo chcete, ale na to si musíte pozrieť anime, aby ste vedeli či sa to vôbec stalo. Najlepšia postava v celom tomto počine je suverénne Tokiko, lebo dodáva anime nejakú hĺbku a aspoň niečo, nad čím môžeme porozmýšľať. Čo je tiež smutné, čo sa dalo krásne využiť je postava Ginga ten bol naozaj úžasný a koľko komediálnych situacii sa dalo s ním spraviť a nakoniec Gingo bol minimálne využitý. Chitose stratila šmrnc a z postavy, ktorá bola zaujímavá v prvej sérii sa stáva v druhej absolútne krovie (ako keby pri divadelnom prostredí krík čo nič nerobí). ()

Reklama

Reklama