Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď počas policajnej operácie neočakávane vybuchla bomba, dôstojník zneškodňujúci bombu Poon Shing-Fung (Andy Lau) pri výbuchu prišiel o jednu nohu a rozhodol sa odísť z policajnej služby. O tri roky neskôr ho polícia podozrieva z účasti na niekoľkých bombových útokoch za posledné dva roky. Poon si vďaka posttraumatickej amnézii ťažko pamätá na svoju minulosť a dokonca ani na svoju vlastnú identitu. Plánuje útek, aby zistil pravdu. Po poznaní schémy teroristickej organizácie na ničenie hongkonských pamiatok by Poon ako kľúčová osoba medzi políciou a teroristickou organizáciou medzitým pravdepodobne zachránil alebo zničil životy nevinných civilistov v meste. (maramashi)

(viac)

Recenzie (15)

LangiJ 

všetky recenzie používateľa

Napínavá akční jízda s přestřelkami, honičkami, suprovými výbuchy a hlavně se skvělým Andy Lauem. Užila jsem si to stejně jako jedničku. Myslela jsem si, že jde o pokračování, ale nikoli. Filmy na sebe nenavazují, fungují samostatně, i jméno Andyho postavy je jiné. Oba filmy spojuje jen on v roli pyrotechnika a Philip Keung, který si taky zahrál v obou filmech, i když opět jiné role. Tentokrát Andymu sekundoval sympatický Sean Lau a své role se zhostil též skvěle. Výbuchů si užijeme dost, triky jsou parádní, děj odsýpá a dočkáme se i několika zvratů. Za mě velká spokojenost a nezlobila bych se, kdyby natočili ještě trojku :) Přeloženo. ()

Ja.Malachi 

všetky recenzie používateľa

no nečakal som ..to čo som dostal..vsunutie akcie tomu dalo fajn príchuť..efekty výbuchov parádne(aj ked-spoiler-to metro na začiatku nevyzeralo dobre,ale ked sa prihliadne k tomu že sa to nakoniec vôbec nestalo a bola to len ako že simulácia)tak je to ok..ale následný výbuch letiska už mal parádny efekt..výborná akčná jazda od začiatku do konca.. ()

Reklama

Raziel811 

všetky recenzie používateľa

Už na úvod jsem byl docela v šoku, že strukturou dvojka nenavazuje na jedničku, ale jedná se spíš o temný thriller. Což samo o sobě ještě není důvod k jásání. Ale když pominu trochu moc zvratů, celkově se jedná o nadstandartní kousek a to nejen ze strany Andy Laua, ale celkově ze strany HK tvorby. Obecně vzato, když nic nečekáte, může Vás tento film jedině překvapit a to pouze v tom dobrém smyslu slova. ()

LIVINGDEAD 

všetky recenzie používateľa

Já blbec jsem si myslel, že dvojka navazuje na první. Totiž namátkově jsem se kouknul na dvojku, vidím je bez nohy. Aha, takže o ní přišel v jedničce. A jelikož jsem si jedničku nepamatoval, pustil jsem si nejdříve tento film. Bohužel, záhy jsem zijistil, že to byl spíše průměrný film, který nezanechá hlubší dojem. A pak jsem pustil Shock Wave 2. Bože, další nuda. Kdyby nebyla na začátku a na konci pár minutová akce s vlakem, tak se unudím k smrti - 30% :-( ()

xxmurphyxx 

všetky recenzie používateľa

Prekvapilo. Viac menej som čakal priame pokračovanie slušnej jednotky, ale dostal som niečo, čo som neočakával. A sťažovať sa rozhodne nemôžem, aj keď som mal v tom zo začiatku trošku chaos. Na Čínsku akčnú produkciu tu je ako býva zvykom plná prdel digitálnych trikov, ktoré sú viac či menej vydarené a k tomu oproti jednotke neobvyklú porciu prestreliek a mlátičiek a jeden vydarený plot twist, ktorý milo prekvapil a film som si aj vďaka tomu ešte viac užil. Kvitujem, že napriek tomu, že mohli ísť na istotu a priniesť ďalšie generické pokračovanie o tom istom, skúsili zariskovať a prniesť príbehovo niečo úplne odlišne. Moc prezrádzať o príbehu sa nedá, nech človek nespoiluje. Ale určite stojí za to. Rovnako ako pekná prehľadná akcia s niektorými vymazlenými scénami typu oslobodzovanie rukojemníkov na vlakovej stanici. Jediná škoda tých prepálených trikov, najmä zo začiatku filmu. Menej je niekedy viac. Inak spoko a silné tri až štyri. A aby som nezabudol, Andy Lau nestarne. ()

Galéria (70)

Reklama

Reklama