Reklama

Reklama

Skin: A History of Nudity in the Movies

  • Veľká Británia Skin: A History of Nudity in the Movies
Trailer
USA, 2020, 130 min

Réžia:

Danny Wolf

Kamera:

Ben Hoffman

Hrajú:

Malcolm McDowell, Diane Franklin, Mamie Van Doren, Sylvia Miles, Ken Davitian, Martine Beswick, Brinke Stevens, Erica Gavin, Linda Blair, Martha Coolidge (viac)
(ďalšie profesie)

Recenzie (2)

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Je pravda, že už dlhodobejšie hľadám nejaký dokument a zároveň sa tiež chcem viac dozvedieť o histórii porna, najmä v počiatočných rokoch vzniku filmu ako takého, od 1900s do konca povojnového obdobia, prakticky dokým sa z neho v rámci možností nestal "mainstream" na prelome 60. a 70. rokov, ktorému vráta otvoril Deep Throat. A hoci Skin od Dannyho Wolfa v tomto smere moc neposkytuje, je najbližšie k želanému produktu zo všetkých dostupných. Navyše, v téme, ktorej sa venuje, absolútne exceluje. Poctivý, kvalitný a informatívny prierez históriou nahoty vo filme od prvých dní existencie pohyblivých obrázkov na sklonku 1800s cez zrod Hollywoodu až po príchod notoricky známeho Haysovho kódexu a presne kvôli takým pokryteckým puritánom typu W. Hays a J. Breen a ich drbnutého produkčného kódexu, minimálne aspoň z môjho pohľadu, ukradli časť americkej histórie a ovplyvnili jej prirodzený vývoj vpred (čo tým a ako to myslím, dúfam chápeš). --- Z istého pohľadu je Skin taký menší spin-off ku dokumentárnemu seriálu Moguls & Movie Stars, pretože čo sa informačnej nálože a spôsobom, akým prechádza naprieč históriou, týka, za týmto sedemdielnym počinom nezaostáva ani trochu. Nesmierna spokojnosť... (x) ()

KosiR_ksr 

všetky recenzie používateľa

Tento snímek mapuje nahotu v kinematografii, její cenzuru a kontroverzi od počátku filmového průmyslu až po současnost, přičemž se soustředí především na Hollywood. Filmy mě baví a dokument o filmech mě dokáže potěšit. Bylo zajímavé sledovat vývoj během času. Poznat filmový pravěk, či zavzpomínat si na starší filmy. Bohužel snímek na mě působil nedotaženě a místy jako změť střihů. 60% ()

Reklama

Reklama