Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizódy(21)

Obsahy(1)

Legendární dokumentární seriál se vrací na obrazovky s další várkou záhadných zmizení, šokujících vražd, nadpřirozených setkání a dalších skutečných případů. (Netflix)

Recenzie používateľa Arsenal83 k tomuto seriálu (19)

Nevyjasněné záhady (2020) 

Nevyjasnené záhady je sklamaním, pre tých, ktorí hľadajú senzácie. Aspoň teda minimálne prvá séria. Zo 6 častí sa 5 zaoberá vraždami a jedna ufom. V podstate teda máme seriál na úrovni kanála ID, ale v diétnejšom spracovaní. Tie záhady väčšinou ani záhadné až tak nie sú. Teda okrem toho ufa. ()

1. svazek (2020) (S01) 

1. séria s titulkami tu. ()

2. svazek (2020) (S02) 

Lepšie ako prvá séria aspoň v tom, že séria prináša aspoň jednu fakt že silnú záhadu, a to Smrt v Oslu. Zvyšok vlažnejší, aj keď pri japonských duchoch tiež boli zaujímavé veci. ()

Vražda poradce Bílého domu (2020) (S02E01) 

Nepresvedčivý štart série, ktorá akoby sa nepoučila z prvej a ponúka akože záhadné "vraždy", ale človek chce niečo mysterióznejšie. ()

Smrt v Oslu (2020) (S02E02) 

Zatiaľ v novom šate najlepšia epizóda, ktorá sa dá nazvať skutočnou záhadou. A nevyriešenou a práve preto takou na zamyslenie. ()

Útěk z cely smrti (2020) (S02E03) 

Myslím, že po 50 resp. 47 rokoch od stratenia sa vraha je to už jedno, kde je, lebo asi už vonia smetie odspodu. Záhada to nie je, skôr babráctvo. ()

Duchové cunami (2020) (S02E04) 

Z niektorých príbehov mrazilo a boli dobre zahrané. A napriek tomu, že je to k neuvereniu, tak svoju atmosféru to malo. Japonci a duše ich mŕtvych je súčasť ich kultúry a tak vyzerá aj ich pokoj, keď o tom hovoria. ()

Žena v jezeře (2020) (S02E05) 

Ďalšia z tých častí, kde najzáhadnejšia bola úvodná zvučka. ()

Ukradené děti (2020) (S02E06) 

Po toľkých rokoch stále živiť nádej je asi šialené, ale zároveň pochopiteľné. Najhorší scenár si nikto nepripúšťa, ale nič dobré sa určite nestalo. ()

3. svazek (2022) (S03) 

Pár nevyjasnených vrážd, veľa zmiznutí a trocha duchariny. Ani tretia séria okrem dvoch častí neprekročila svoj tieň a seriál ostane už len odvarom svojej predlohy. Hoci sa pozerá dobre. ()

Záhada na 45. míli (2022) (S03E01) 

Dobrý začiatok série, ktorá neprichádza s odpoveďami, ale riadne zamotá hlavu. Lebo oficiálne verzia veľmi nesedí a zároveň je pre masových vrahov zaujímavou možnosťou - keď chcete niekoho zamordovať, hoďte ho pod vlak. Tí vyšetrovatelia z tých kúskov karé aj tak urobia samovraždu. ()

Něco letí po obloze (2022) (S03E02) 

Mulderoviny ma až tak nebavia, aj keď niečo na nich môže byť. Len je zaujímavé, že práve tí, čo naviac veria v existenciu mimozemšťanov, pretože vesmír je príliš veľký na to, aby nič iné ako ľudia neexistovalo, sú väčšinou ateisti. Pritom podobné je to s vierou v Boha. Vesmír je príliš veľký, aby také niečo vzniklo nejakou náhodou, veľkým treskom, kde sa z ničoho stalo niečo, nič predtým nebolo, žiadna hybná sila, a to nič sa náhodne vyvinulo v takú dokonalosť, že dokonca aj prvky, voda a život vznikol. Veriť v mimozemšťanov je v podstate ako veriť v Boha, navzájom sa to nevylučuje a obrovská pravdepodobnosť či nepravdepodobnosť proste nepustí. Jeden veriaci sa preto z druhého veriaceho nemusí vysmievať. ()

Tělo v pytlích (2022) (S03E03) 

Nič extra teda, slzy a smútok, ale záhada len maličká. Ak vôbec nejaká, lebo jediné, čo nevieme je fakt, kde je vinník. Asi nemá zapnuté džípíesko. ()

Smrt v lasvegaském motelu (2022) (S03E04) 

Klasika v neflixovskom podaní v tejto sérii. Skoro nič nie je záhada a tu je to asi tá najmenšia záhada, ktorá nesmie byť odhalená. Lebo je jasné, že keď sa sporíš o pozemky so ctihodným majiteľom bordelu menom Rizzolo, tak potom ti hrozí, že sa jedného dňa nečakane predávkuješ no. Takže je to jasná samovražda/nešťastná náhoda aj keby si neviem, aký buffalo bol. ()

Rangeři vyšetřují paranormální jevy (2022) (S03E05) 

Keď ste Indián, tak je jasné, že v ópiovom rauši sa vám môžu byť ľudia akýsi väčší, tak ich označíte za Big Foota. Alebo vidíte znamenia na oblohe. Alebo sa vám zdá, že sa človek mení v kojota a beží rýchlosťou auta a nazvete si to Skinwalker. Normálka. Aj v Progresívnom Slovensku také poznajú. ()

Co se stalo s Joshem? (2022) (S03E06) 

Záhadné zmiznutie, niekoľko možností, dokonca aj opátstvo sa dostalo do podozrenia, ale tam ani pes smrad nenašiel. Zrejme sa to nikdy nevyrieši. Tajomstvo asi leží dávno pod zemou. ()

Tělo v zálivu (2022) (S03E07) 

Loď bez svojho veliteľa a bez stopy krvi, násilia, ničoho. A keď sa nájde po týždni telo, tak oni riešia také niečo do oči bijúce ako samovraždu? Strelíte si dlhou brokovnicou z boku do hlavy, že ani na kohútik pomaly nedosiahnete, a neostane ani stopa? Vyšetrovateľ z pomocnej školy? ()

Duch v bytě č. 14 (2022) (S03E08) 

To mrazivejšie je len na začiatku, zvyšok je potom vytrvalé pátranie a odhaľovanie krimi činu so zvláštnym rozuzlením, ktoré svedčí o veciach medzi nebom a zemou. Jodi Foster je vraj klamárka a paranormalita tohto príbehu vymyslená, ale inak je to dobre spracované a ako v skutočnosti došla k tomu "odhaleniu" je už iná vec. ()

Únos dětí rodičem (2022) (S03E09) 

Únos detí a nikto nevie, kde sú. Trochu málo na záhadu. Takých srdcervúcich príbehov sa dá točiť na tony. Chýba tu niečo mysteriózne, zbytočná časť. ()

Reklama

Reklama