Reklama

Reklama

Dedinské dievča počas vojny vo Vietname na vlastnej koži spozná všetky hrôzy krutej vojny - znásilnenie i trýznenie. Ak chce so svojimi dvoma deťmi prežiť, musí sa predávať americkým vojakom. Tak spozná seržanta Steva, ktorý jej na konci vojny ponúkne oveľa viac - manželstvo. Len tak sa jej podarí ujsť z krajiny, kde by ju po prevzatí moci Vietkongom čakal krutý osud. V San Diegu sa obaja pokúsia žiť spolu, ale Steve je psychicky zlomený človek a nevie si nájsť miesto v živote... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (167)

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Celý snímek na mě působil dojmem, jako kdyby byl z jiného vesmíru. Jakožto zdejší největší odborník mohu říct, že tohle se Oliverovi hodně povedlo. Z nějakého záhadného důvodu mě to celé velice intenzivně emočně zasáhlo, což se už proklatě dlouho ničemu nepodařilo. Dokonce se přiznám, že mi v závěru ukáplo i tři a půl slz. Strašně je mi sympatické, že se Stone dokáže koukat na určité události z trošku jiného pohledu, řekl bych z takového více lidského pohledu a soustředit se tak na skutečné problémy. Po mnoha filmech o válce z Vietnamu, jsem si ji snad poprvé mohl prohlédnout z pohledu lidí, kterých se dotkla ze všech nejvíce. Obzvlášť musím pochválit hudbu pro mě nepříliš známého Kitaró. Hudba byla naprosto božská a jsem si jistý, že posunula snímek o několik úrovní výš. Dost mě překvapilo, jak celým filmem proplula Hiep Thi Le, a to takřka bez hereckých zkušeností. Strašně mi sedlo do noty buddhistické pozadí snímku. Skvěle se prolínalo s hrůznostmi války. Neskutečně se mi líbila spousta vyřčených myšlenek. Opravdu neobyčejně přínosný a neskutečně lidský film. Myslím, že Oliverova matka, které film věnoval, může být na syna právem hrdá. Skvělý film s naprosto kouzelnou atmosférou, který nejsem schopný ani za týden plně vstřebat. ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Stoneův závěr jeho volné "vietnamské" trilogie, tentokrát z pohledu druhé strany. Stone vyměnil americký patriotismus za nelidské podmínky samotných vietnamců a vypráví nám příběh mladé vietnamské dívky, která dospěla v ženu v době, která jím podobným zrovna nepřála. Výborní herci, atmosféra, zajímavý příběh, ale bohužel v mých očích zbytečně roztahaný děj, kvůli kterému už tak dlouhý film vypadá ještě delší. Na druhou stranu, neobvyklý a působivý pohled na válku ve Vietnamu a příběh jako takový dokáže neskutečně zaujmout. Takže jak se to vezme. Hodně dobré 3*. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

Úplně ze všeho nejdřív musím napsat, že půvabná Le Ly v hlavní roli si mě získala od prvního momentu, ať už jako malá holčina, stejně tak jako dospívající slečna a posléze i jako maminka tří synů.. Její životní příběh uchopil Oliver Stone velmi zručně, přitom vnímavě a krásně, přes všechnu tu pustošivou, odpornou a hlavně naprosto nesmyslnou válku klade otázky, nabízí zamyšlení, podněcuje diváka k vlastnímu názoru.. No a já souzním, sice se slzama v očích nad lidskou krutostí, ale asi tvůrci rozumím.. ()

kalap 

všetky recenzie používateľa

Ten film ma dostal a to pohľadom na Vietnam z iného uhla pohľadu , kde obria hrdinka je vietnamské dievča , ako hrášok a chlap , ako hora pri nej len vrávora a tak aj skonči. Zaujimavá presvedčovacia metoda k prostitucii: No tak daj im , ved ty si len ľahneš roztiahneš nohy a nerobiš nič a tí chlapi si to všetko oddrú a odrobia a ty ešte zarobiš. ()

curunir 

všetky recenzie používateľa

Ako tu už bolo povedané, Medzi nebom a zemou je posledným a tiež i najslabším filmom Stonovej ,,vietmanskej trilógie". Beztak to však je veľmi dobrý a pozoruhodný film, už len preto, že vietnamské peklo okazuje z druhej strany a rozprávanie je omnoho poetickejšie. Základnou myšlienkou filmu je harmonický život človeka s prírodou, ktorého rovnováha je však dôsledkami vojny narušená, pričom hlavné postavy (prípadne len hlavná hrdinka) musia vždy niečo stratiť aby mohli zato niečo nové dostať. Stoneho nápad je neošúchaný, z daných troch filmov je preto Heaven & Earth najzaujímavejší a dá sa povedať, že i najmenej uslzenejší. To však ale nemení nič na tom, že krutostí vojny je tu ukazaných nadostač a najväčším nepriateľom Vietnamcov ani nie sú samotný Američania, ako skôr Vietkong. Na rozdiel od väčšiny sa mi viacej páčila skôr druhá polovica filmu kedy sa na scéne ukáže aj samotný Tommy Lee Jones. Dovtedy sa mi zdalo, akoby Stone poriadne nevedel čo má ukázať, chcel by rozprávať o všetkom ale o ničom poriadne. V druhej polovici aj nad vážnosť námetu Stone prekvapilo odľahčuje trocha počernejším humorom (mŕtvy nahý Jones - inak o jeho výkone sa už naozaj neoplatí baviť), na druhej strane očarenie Le Ly Amerikou ako priam zázračnou krajinou (nasnímanie scény v supermarkete) je myslím naozaj miestne. Nedá mi ešte nespomenúť krásu niektorých záberov hodných zarámovania (oheň s plameňometu na oblohe) a tiež uchvátnú Kitarovu hudbu (Zlatý Glóbus). Jeden z najosobitejších filmov aké doteraz Stone nakrútil. ()

Galéria (59)

Zaujímavosti (12)

  • Vietnamská vláda nepovolila Oliveru Stoneovi natáčení v místech, která pro film zvolil, kvůli nespokojenosti s vyobrazením Viet Congu ve scénáři. (D3VIL)
  • Tomy Lee Jones a Oliver Stone mají naprosto totožné datum narození - 15. září 1946. (D3VIL)
  • Film věnoval Oliver Stone své matce. Svému otci pak věnoval film Wall Street (1987). (Monco)

Reklama

Reklama