Reklama

Reklama

Ted Lasso

(seriál)
  • USA Ted Lasso
Trailer
Komédia / Dráma / Športový
USA, (2020–2023), 23 h 55 min (Minutáž: 29–78 min)

Hrajú:

Jason Sudeikis, Brendan Hunt, Stephen Manas, Nick Mohammed, Bronson Webb, Juno Temple, Hannah Waddingham, Jeremy Swift, Teresa Mahoney, James Lance (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(34)

Obsahy(1)

Jason Sudeikis je Ted Lasso. Trenér amerického fotbalu. Přestože s evropským fotbalem nemá žádné zkušenosti, stěhuje se do Anglie, kde ho najali, aby trénoval fotbalový tým. Půjde to, „jako když Lassem mrská“, i když jsou hráči cyničtí a město nepřátelské? (Apple TV+)

Videá (5)

Trailer

Recenzie (189)

borec999 

všetky recenzie používateľa

Slušná feel good oddychovka z futbalového prostredia v 1.sérii a ešte lepšia vážna vzťahovka zameraná na postavy v sérii druhej. Jason Sudeikis zrejme konečne našiel svoju trademarkovú,životnú úlohu (ako večný optimista ktorého v súkromí zožierajú vlastný démoni je výborný), ostatní herci sú taktiež výborní, osobitne musím spomenúť Hannah Wadingham(šéfka klubu) a Bretta Goldsteina (Roy Keane, teda vlastne Kent...), ktorých postavy som si zamiloval a ktorých herecké výkony bola naozaj radosť sledovať. Neveril som tomu, že ma Ted Lasso bude baviť najmä preto, že som očakával nereálnu rozprávku o tom ako príde americký tréner ktorý nevie čo je futbal trénovať do PL a zaznamená úspech. Našťastie po príbehovej stránke sa tvorcovia dokázali udržať na uzde aspoň v rámci minimálnej reálnosti. Okrem veľa výborných dramatických momentov (2. séria), seriál dokáže aj zabaviť a to najmä vtipným porovnávaním amerických a britských stereotypov, reflektovaním reálnych postáv z prostredia futbalu (štúdio Soccer Saturday, spomenutie relegation teams koučov ako Pulis či Redknapp) slovných hračiek, či niektorých (pre bežného človeka) futbalových zvláštností( neviem o veľa športoch v ktorých môže mať ihrisko rôzne rozmery...) . V Tedovi Lassovi skrátka všetko do seba príjemne zapadlo a pre mňa osobne je to zatiaľ to najlepšie, čo som mal možnosť na Apple TV+ vidieť. 95% ()

Torgal 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

V prvej sezóne výborný feel good seriál, ktorý pohladí po duši, ale časom sa obrúsia všetky jeho dramatické hrany a akosi už nemá čo ďalej ponúknuť. Divák sa baví predovšetkým dynamikou vzťahov medzi postavami a čaká ako sa vyvŕbi sezóna. Celé sa to ale časom stáva čoraz viac cukrkandlové, všetci sa k sebe chovajú ultramilo a ešte aj mrzút Roy Kent čo sa stále mračí a hreší ako najatý je ako roztomilý citlivý macík. Futbal tu robí iba krovie, čo sa stane naplno vypuklým v druhej sezóne, ktorá definitívne stratí ťah na bránu. Na pozadí sa síce nejaký futbal hrá, ale je to mimo záber kamery a záujmu tvorcov. Už nesledujeme primárne Teda a jeho trampoty v Anglicku, ale celú plejádu postáv a mení sa to na úplne obyčajný sitcom. Teda pardon, nie obyčajný. Tu sa totiž všetci chovajú ako konštantne nadopovaný rajským plynom, hnevať sa tu snáď nedokáže nikto na nikoho. Všetky tie pseudoproblémy s ktorými sa tu potýkajú navyše pôsobia strašne banálne a vycucané z prstu scenáristu, aby sa na tej obrazovke dialo aspoň niečo. Mám podozrenie, že toto je nejaký Apple trademark, lebo podobný rozjasaný prístup som videl už pri viacerých dielach v ktorých mal prsty. Vianočná a “Beardova” epizóda sú ale ešte iná káva. Prvá je šialene presladená aj na pomery tohto seriálu. Ako špeciálna bonusová epizóda pustená na Vianoce by bola v pohode, ale ako príbehová epizóda v septembri bola na úplne mimo. Beardova epizóda je proste čudná a jej existenciu vôbec nechápem. 6/10 PS: Tedove konštantné narážky na americkú kultúru išli totálne mimo mňa a vôbec nefungovali. Update po konci seriálu: Tretia séria chytila druhý dych a spomenula si, že by to mohlo byť aspoň trochu o futbale. Pekné rozlúčenie na vrchole. 7+/10 ()

Reklama

arbitr 

všetky recenzie používateľa

Apple TV umí příjemně překvapit. Seriál o mém (kdysi) milovaném sportu, odehrávající se na ostrovech, ale s koučem z amerického fotbalu, nevzbuzoval důvěru. Teď jsem rád, že moje zvědavost zvítězila a dostalo se mně feel good sezóny, kterou hodnotím +4* Je vidět, že dobrý manažer musí být hlavně skvělý psycholog (tady by se ti naši měli co učit). A platí to (nejen) ve fotbale, ale v jakékoliv práci. Akorát je s podivem, že takoví lidé mají tak často problémy v osobním životě. Dobře napsané a výborný casting. Kromě hlavního představitele se mně hodně líbila Juno a objevem se stal Nick Mohamed. Druhou sezónu budu určitě držet palce opět Richmondu ;-) Druhá byla trochu slabší, ale ta třetí to plně vynahradila, včetně epického konce a toho, že tvůrci neupadli do stereotypů a měli rozum s délkou příběhu. Celkově rád navyšuji skóre na 5* ()

elanius 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tak a po troch sériách tu máme koniec. A ja som rád, že sa to ďalej nenaťahuje. Tretia séria dobrá, ale bez zásadnejšej zmeny by pokračovanie bolo už len varenie z vody. Ted Lasso je pre mňa jeden z najvýraznejších seriálov posledných rokov a podarilo sa mu to čo už dlho ničomu, musel som otvoriť svoju seriálovú Top 10. (9/10) ()

ArsenalEagle 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nenápadný seriálový klenot, který se ze začátku tváří jako hodně milá komedie, ale postupem času převáží vážně kvalitní dramatická složka a humor jde lehce do pozadí. Neuvěřitelně příjemný seroš z londýnského prostředí, z prostředí fotbalu (i když ten hraje druhé housle), ze kterého máte po každém dílu skutečný feeling good. Kromě Teda nabízí Lasso velké množství zajímavých postav, od Rebeccy k Jamiemu s Royem. A právě Roy Kent, bezpochyby inspirovaný jmenovcem Keanem, si v podání Bretta Goldsteina usurpuje každou scénu. Po třetí (a s vysokou pravděpodobností poslední sérií) můžu říct, že jde o jeden z nejlepších comedy-drama seriálů, které existují. Je jedno, že fotbalové prostředí je neuvěřitelnou utopií, vztahy postav, jejich vývoj a hloubka, všudypřítomný humor a emoce, to jsou nepopiratelné kvality. AFC Richmond mi bude chybět. Lasso skončil v tom nejlepším. ()

Galéria (250)

Zaujímavosti (58)

  • Prvně se postava Teda Lassa (Jason Sudeikis) objevila v sérii promo akcí pro pokrytí Premier League NBC Sports. (Olík)

Súvisiace novinky

Spectacular Music of Hollywood

Spectacular Music of Hollywood

07.12.2023

Zahajovací koncert třetího ročníku Composers Summit Prague představí světové skladatele filmové hudby na jednom pódiu, kde osobně oddirigují svá nejznámější díla. Mezi významné osobnosti patří… (viac)

Kultovní komedie Vybíjená se dočká dvojky

Kultovní komedie Vybíjená se dočká dvojky

28.04.2023

O dvojce slavné komedie Vybíjená s Vincem Vaughnem a Benem Stillerem se spekulovalo už roky, nyní se ale projekt zdá být konečně realitou. Studio 20th Century potažmo Disney film čerstvě odkleplo a… (viac)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (viac)

Reklama

Reklama