Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matematik Ian Malcolm (Jeff Goldblum) sa znovu stretne s miliardárom Johnom Hammondom (Richard Attenborough). Dozvie sa, že neďaleko ostrova Nubar, kde mal byť pred známou katastrofou Jurský park, leží ostrov Sorna, na ktorom bola základňa zaoberajúca sa klonovaním jašterov. Hurikán ju zničil, ale zvieratá prežili. Hammond zorganizoval výpravu, ktorá zdokumentovať situáciu na ostrove a život tamojších dinosaurov. Malcolm odletí na ostrov len preto, aby odtiaľ dostal priateľku, paleontologičku Sarah Hardingovú (Julianne Mooreová). Na ostrove sa vylodí aj lovecká expedícia vedená Hammondovým synovcom Ludlowom (Arliss Howard). Ten chce pochytať jaštery a otvoriť Jurský park priamo v San Diegu. Netuší, aké nebezpečenstvo hrozí obyvateľom San Diega, keď sa dinosaury dostanú na slobodu... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (704)

Hal_Moore 

všetky recenzie používateľa

Když jsem se díval poprvé, byl jsem zklamán. Efekty byly tak realistické, že jsem zapoměl, jaké je to být ohromen. Tohle je film o efektech a ne o příběhu. Když jsem to viděl později na videu, zjistil jsem, že jde o docela zábavný film. A tak jsem zašel do půjčovny, půjčil si dvd, doma upražil v mikrovlnce popcorn a podíval se potřetí. To byla panečku zábava. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

jednotka bola scenáristicky pomerne priamočiara, ale aspoň nebola tak plochá a jednotvárna ako toto pokračovanie. Na základe úspechu jednotky sa dalo čakať pokračovanie, no zdá sa, že trojročná pauza nebola dostatočne dlhá na poskladanie uceleného príbehu, ktorý by hrdo niesol názov prvého dielu. Inak sa ale nejedná o nejaký prepadák, dej pomerne rýchlo ubiehal, príbehovo rozčlenený mal síce pomalší rozbeh a nezmyselný záver, ale herci sa snažili, množstvo vedľajších postáv priadlo na atraktivite a celkový dojem tak nakoniec vyšiel ako silnejší nadpriemer. 75%. ()

Reklama

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack John Williams: 1. The Lost World ,2. The Island Prologue ,3. Malcolm's Journey ,4. The Hunt ,5. The Trek ,6. Finding Camp Jurassic ,7. Rescuing Sarah ,8. Hammond's Plan ,9. The Raptors Appear ,10. The Compys Dine ,11. The Stegosaurus ,12. Ludlow's Demise ,13. Visitor In San Diego ,14. Finale And Jurassic Park Theme , ()

Rosaviva 

všetky recenzie používateľa

Po skvělé jedničce přišlo hořké zklamání. Naprosto šedý průměr, kde vážné scény spíš působí směšně. Navíc celá ta zápletka s Lovci dinosaurů mě ale vůbec nebavila. A upřímně, ten konec to zkazil úplně, kdyby to skončilo o dvacet minut dřív, tak ještě ok, ale tím jak to zatáhli do města to úplně zabili. 3* i když ten malý kluk, co jde vzbudit rodiče, že mají na zahradě dinosaura neměl chybu. :D ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

V roku 1993 mal premiéru dlho očakávaný Spielbergov snímok "Jurský park". Bolo to prevratné filmové dielo. Najmä v oblasti filmových trikov a animátorských technológií to bolo niečo nevídané. Mainstreamový mega kinohit. Zaznamenal obrovský komerčný, divácky úspech. Takže o štyri roky neskôr natočil perfekcionalista Steven Spielberg voľné pokračovanie s názvom "Stratený svet: Jurský park". Už tomu chýbal ten bombastický wau efekt pôvodného titulu, ale i tak to bola celkom obstojná dobrodružná jazda. Návrat medzi naklonované prehistorické monštrá ma už síce nenadchol, ale predsa len tak trocha potešil. *** ()

Galéria (88)

Zaujímavosti (55)

  • Severoamerické tržby dosáhly 229,1 milionu amerických dolarů, celosvětové 618,6 mil. (NIRO)
  • Během filmu zemře v záběru 13 lidí. 10 na ostrově a 3 v San Diegu. Je to nejvíc úmrtí z původní trilogie. (cariada)
  • Mezi filmem a knižní předlohou je několik rozdílů. Ve filmu byla vynechány jedny z hlavních postav knihy - paleontolog Richard Levine a dětská postava R.B. "Arby" Benton. V knižní předloze dále Kelly (Vanessa Lee Chester) není dcera Iana Malcolma (Jeff Goldblum). Ve filmu je dále na ostrově značné množství osob, včetně lidí z InGenu, zatímco v knize jsou na ostrově pouze Malcolm, Sarah Harding, Kelly Curtis, Richard Levine, Jack Thorne, Eddie Carr a 3 lidé z firmy Biosyn, což je bývalý konkurent InGenu. Ve filmovém zpracování se rovněž angažuje firma InGen, disponující početnou výpravou, auty a helikoptérami, přičemž v knize se uvádí, že zkrachovala. (FCBLFC)

Súvisiace novinky

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (viac)

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

21.03.2016

U Disneyho konečně pohnuli s Indiana Jonesem. Pátý díl půjde do kin 19. července 2019 a natočí ho Steven Spielberg, samozřejmě s Harrisonem Fordem v hlavní roli. George Lucas by se na pokračování… (viac)

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (viac)

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (viac)

Reklama

Reklama