Reklama

Reklama

Indiana Jones a Chrám skazy

  • Česko Indiana Jones a Chrám zkázy (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Archeológ a dobrodruh Indiana Jones (Harrison Ford) našiel pre čínskeho zločinca Laoa (Roy Chiao) relikvie – pozostatky mandžuského cisára Nurhačiho. Lao Che však nedá Indianovi sľúbený diamant, ale pokúsi sa ho otráviť. Indiana utečie s Laovou milenkou Willie (Kate Capshawová) a pri úteku mu pomáha malý Číňan Shorty (Jonathan Ke Quan). Podarí sa im uniknúť z padajúceho lietadla a dôjdu do indickej dedinky, ktorú postihlo nešťastie – maharadža z Pankotu odniesol posvätný kameň, ktorý dedinu chránil. Indiana Jones s Willie a Shortym ide do paláca a zistí, že sa tu konajú kruté obrady sekty Thugov s ľudskými obeťami. V bani pod palácom fárajú deti, odvlečené z dediny, a hľadajú ďalšie Šankrove kamene, ktoré sú tam údajne ukryté. Indiana chce kamene získať, ale chytia ho a donútia vypiť krv bohyne Kálí a stane sa nevedomým otrokom kultu, ktorý sa chystá obetovať Willie... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (801)

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa

Poslyšte, paní, říkejte mu doktore Jonesi! První pokračování legendárních Dobyvatelů, kterým Steven Spielberg započal dobrodružnou sérii, jenž nemá dodnes v rámci žánru konkurenci. V kvalitě je rozdíl nepatrný, i tady je spousta napínavých a zábavných scén, které by byly pro ostatní filmy gradujícím vrcholem. Skvělá je hned ta úvodní, v baru Obi Wan, kde se strhne jedovatá přestřelka a CHRÁM ZKÁZY tak může naplno odstartovat. Působivé jsou i sekvence s opičími mozky, na lanovém mostě, skvěle natočená a akční je scéna v dolech a hlavně - ta hororová v titulním chrámu, kde Indy na chvíli přijde o rozum. Dojemný je pak závěr s návratem dětí. No prostě - vynikající film a nestárnoucí zábava v trošku temnějším hávu. ()

berg.12 

všetky recenzie používateľa

"Nejbondovštější" Indy. A to nejen kvůli parádní úvodní sekvenci či "Chobotničkovským" lokacím, ten posun v akčnosti a sebevědomí je zřetelný. Ale spolu s výrazně temnější atmosférou to byl důvod, proč jsem tenhle díl nemíval tolik rád. Humanistický motiv záchrany dětí mi navíc k zdravě egoistickému archeologovi příliš nesedl, o módní dětské figurce nemluvě. Ten film má ale úžasný spád, dynamiku, fantastické scény, parádní humor a ve vztahu s "Indy-Girl" to ze všech dílů jiskří asi nejvíc. ()

Reklama

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Najslabší Indy, s hromadou filmárskych chýb (trebárs pri scéne na mostíku nad priepasťou sa medzi zábermi dramaticky mení vzdialenosť medzi Indym a indickými hrdlorezmi), ale stále je to skvostná zábava. Videl som to 5-krát v kine a zakaždým som pri naháňačke na "huntoch" brzdil nohami o sedadlo predo mnou ;-). ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Indyho dobrodružstvo pokračuje síce trošku slabšou, no aj tak nezabudnuteľnou časťou. Do cesty sa doktorovi Jonesovi totiž zamotá mladá, uvrešťaná a preafektovaná ženská s malým až trapne nebojácnym chlapcom, čo dosť uberá na atraktivite, pretože mnohé scény vyznejú nedotiahnute a naivne. Ale inak super nápad, znova krásne kulisy a priestory. 80%. ()

juta 

všetky recenzie používateľa

Druhý díl dobrodruha Jonese byl celkem slušný, s několika vtipnými momenty, nevím zda se dá srovnávat Chrám zkázy s Dobyvately, každý příběh má něco do sebe. Jen ze slečny/paní šla po chvíli hlava kolem, při tom jejím skřekotání, se švihlou povahou, ale jinak by to byl zřejmě chudý příběh a né tak zábavný. Lepší průměr. ()

Galéria (209)

Zaujímavosti (108)

  • Honička s důlními vozíky byla zčásti natáčena s modely v miniaturních kulisách pomocí stop motion animace. (bond77)
  • Viac ako 120 herečiek sa zúčastnilo konkurzu na rolu Willie Scott, ktorú nakoniec dostala Kate Capshaw. (WalterIK7)
  • Během rvačky na provazovém mostě je jasně vidět Indyho (Harrison Ford) bezpečnostní lano (v čase 1:47:41, když Mola Ram padá na Indyho). (OndrejKW)

Súvisiace novinky

Seznamte se: paní Jonesová!

Seznamte se: paní Jonesová!

18.03.2007

Pro obdivovatele sofistikované krásy a výjimečného hereckého talentu Cate Blanchett je tu senzační zpráva: držitelka Oscara za Letce právě podepsala smlouvu na účinkování ve čtvrtém Indiana Jonesovi!… (viac)

Reklama

Reklama