Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roku 1839 pri brehoch Long Islandu pristála loď Amistad. Na jej palube bolo 53 černošských otrokov, ktorí sa vzbúrili na ceste z Afriky do Južnej Ameriky. Na vzbúrencov čaká súd. Prezident Van Buren, usilujúci sa o znovuzvolenie a hlasy južanských plantážnikov, chce väzňov obetovať. Na ich stranu sa postaví bývalý prezident John Quincy Adams a ďalší odporcovia otroctva. Historická dráma Stevena Spielberga je inšpirovaná skutočnými udalosťami. (STV)

(viac)

Zaujímavosti (15)

Anthony Hopkins

  • Má na konte výnimočnosť stvárnenia dvoch prezidentov Spojených štátov: Richarda Nixona vo filme Nixon (1995) a Johna Quincyho Adamse vo filme Amistad (1997). Za obidve herecké výkony získal nominácie na Oscara. (Pat.Ko)

Anthony Hopkins

  • Počas natáčania filmu Amistad (1997) ohromil obsadenie a štáb tým, že si zapamätal sedemstranový prejav hneď na prvýkrát. Steven Spielberg bol taký ohromený, že trval na tom, že ho bude počas celého natáčania volať "Sir Anthony" namiesto Tony. (Pat.Ko)

Súvisiace novinky

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (viac)

Piráti bez kostlivců a hlášek?

Piráti bez kostlivců a hlášek?

20.05.2008

Studio DreamWorks na to šlo chytře. V klidu počkalo, až dozní kanonáda z Černé perly a hromobití nad obrovským vírem na konci světa, a teď, když už se na kapitána Sparrowa a jeho kumpány začíná… (viac)

Spielberg a Nolan – zaručená spolupráce

Spielberg a Nolan – zaručená spolupráce

25.03.2007

Není žádnou novinkou, že Steven Spielberg se už několik let intenzivně zajímá o nejnovější vědecké objevy ohledně teorie relativity a červích děr, jimiž se prý dá cestovat nejen do paralelních… (viac)

Reklama

Reklama