Reklama

Reklama

Mrazivá pasca

  • Česko Mrazivá past (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

V odľahlej oblasti severnej Kanady dôjde k zavaleniu ťažko prístupnej diamantovej bane. Zostane v nej uväznená skupina baníkov, ktorým postupne dochádza kyslík. Ich jedinou nádejou na záchranu je tím, na ktorého čele stojí skúsený vodič kamiónu (Liam Neeson), schopný prekonať nebezpečnú cestu cez zamrznutý oceán. Takmer nemožnú misiu komplikuje veľká vzdialenosť, prudká búrka, ale aj postupujúci odmäk. Najväčšia hrozba však ešte len má prísť... (Continental film)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (239)

silentname 

všetky recenzie používateľa

"The Ice Road" celkom funguje ako ľahký oddychový akčný thriller, no film je tak neskutočne hlúpy a niektoré jeho postavy sú schopní zvládnuť také veci, až to miestami prekračuje hranice únosnej inteligencie. Osobne som od momentu ako sa nám na scénu dostane postava, ktorá má s našimi hrdinami ísť a zabezpečiť, aby misia prebehla v poriadku som tušil, že toto bude jeden z tých klasických thrillerov, kde nebude našim najväčším problémom cesta, ale boj so zloduchom, ktorý sa na palubu infiltroval z trošku iných dôvodov. A úprimne si povedzme jedno. Kedykoľvek sa vo filme objaví postava z nejakej spoločnosti, ktorá ide len dohliadnuť na všetko, tak môžeme očakávať, že jeho ciele budú niekde trošku inde. No Benjamin Walker je v tomto filme miestami absolútne nesmrteľný. Je schopný vyjsť z toľkých situácii bez jediného škrabanca, až som miestami skutočne nechápal. Je škoda, že tento film sa nerozhodol byť thrillerovou drámou, kde je misia skutočne ústredným cieľom a nebezpečenstvom je práve tá ľadová cesta a nebezpečenstvá, ktoré predstavuje. To by bol oveľa zaujímavejší film, ktorý by som mohol aj ohodnotiť ako super. No miesto toho sme dostali toto. Nemyslím si, že ide o vyslovene zlý film, no rozhodne mal na viac. A výsledok je skutočne celkom slušné sklamanie. A pritom ani neriešim veci ako efekty a nie najlepšiu produkciu. Pretože to je ďalšia vec, o ktorej by sa dalo niečo povedať. Hodnotenie: C+ ()

tron 

všetky recenzie používateľa

O kamiónoch v zamrznutom prostredí existuje niekoľko dokumentárnych seriálov. Je to geniálne prostredie a dych vyrážajúca téma. Laik neverí, že je čosi také možné. Ale je. Bohužiaľ, v Mrazivej pasci okolo neho vystavali natoľko štandardný, banálny a priemerný (miestami až podpriemerný) scenár, aký sa len dal. Čo je ozaj smutné. A je to škoda. Je to síce menší digibordel, než som čakal, ale miestami predsa len budete valiť oči nad (ne)úrovňou CGI, s ktorou Jonathan Hensleigh (inak prevažne scenárista: Jumanji, Smrtonosná pasca 3, Svätý, Armageddon) bol ochotný vyrukovať pred divákov v roku 2021 (možno by mu takáto "kvalita" prešla koncom 9O. rokov). Liam Neeson je tu síce taký drsný, že Holt McCallany oproti nemu pôsobí ako zakríknutý koloušek, Laurence Fishburne si to užíva a Amber Midthunder (Legion) je sympatická, ale neviem sa zbaviť dojmu, že najlepšou postavou bol Gurty. Pozitívne vnímam nečakaný bodycount (fakt som si myslel, že niektoré konkrétne postavy prežijú). Od cca polovice je to v podstate nonstop akčná scéna (prekladaná krátkymi oddychovými zastávkami, trochu ako štvrtý Mad Max, ale s jeho kvalitou nemá veľa spoločného), ale bohužiaľ akcia je rutinná, nezabiteľnosť záporáka (ktorého hrá tak nemastno-neslaný herec, až je neuveriteľné, že ho niekto bol ochotný obsadiť) je smiešna a nepomáha divný strih (pád auta takmer nevidíme, dlho som nevedel, či brat zostal sedieť alebo vypadol...). Vrcholom sú logické nezrovnalosti (niečo mi asi ušlo, ale fakt nechápem, prečo šli tri kamióny, keď zjavne stačil jeden) a množstvo za vlasy pritiahnutých momentov, ktoré sú proste sci-fi. ()

Reklama

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Liam and the Mechanic si jedou pro svou Mzdu strachu (nestabilní most included). Jenže chybí Tangerine Dream a Hensleigh není Friedkin. Když záporák vyjede na sněžném skútru na hřeben hory, jen aby seslal lavinu, chybí i soudnost a já u aktivit staré irské prdele často přemítal, kdo je na tom, co se retardace týká, mezi sourozenci hůř. Tohle začíná vypadat na pozvánku do klubu Bruce Willise.. ()

dom156 

všetky recenzie používateľa

Klasický akčnák, kde vlastně vybočuje pouze velmi otravný a nesmrtelný záporák, který mi dost výrazně brnkal na nervy. Což je dvousečné, jelikož herecky zahráno dobře, ale po stránce scénáře až moc přehnané. Kdyby se mě někdo zeptal, zda bych Mrazivou past doporučil, musel bych sdělit negativní stanovisko. ()

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

To je nějaká filmová verze MacGyvera s Rychle a Zběsile s kamiony nebo co? V dole vybuchne metan několik horníků tam umře a několik to zavalí firma najme 3 kamioňáky co tam dovezou vrtné hlavice. Jeden řídí Laurence Fishburne jeden Liam Neeson a jeho opožděný bratr a jeden rasistická indiánka. Po cestě jeden kamion havaruje jelikož místo nafty do něho někdo úmyslně natankoval benzín a to zmrzlo (Já Vám nevím, ale to nenapadlo nikoho to zkontrolovat nebo nejlépe natankovat si to sám?)    jeden zapadne  a přijde o tu hlavici a zůstává jediný. Mezitím zjistíme, že ta firma co vlastní ten důl obchází předpisy a platí horníkům nejen za to, aby to věděly, ale , aby i vyply ty senzory na měření metanu. Většina jich to ví a neřeší to a bratr té indiánky patří mezi ně, ale místo, aby to řešil jen si jí postěžuje a ta firma chce, aby tam ty kamiony nedojely a ty horníci tam umřely. Teď k největším perlám filmu je tam zima jak v Rusku a silný vítr přesto tam v pohodičce hoří knot dynamitu  Liam ho odhodí kousek od kamionu a nic se nestane žádná tlaková vlna nic pohodička. V jedné scéně se dva kamiony převrátí na bok řeknete si konečná, ale chyba lávky oni se jaksi zvednou a pokračují dál. Do té indiánky se zabodne kus větve chvíli je mimo přesto na konci bez problémů řídí kamion. Kamiony mají neomezený počet paliva jelikož Liamův se několikrát za sebou vrací a přesto mu palivo nedojde dokonce se podělí o palivo s kamionem  indiánky a ani jí palivo nedojde. Na závěr hádanka co je rychlejší kamion s návěsem (35 tun tuším, že říkali, že má ta hlavice) nebo kamion bez? Pokud jste si mysleli jako všichni , že bez tak Vás zklamu podle režiséra je to kamion s návěsem. 40 procent ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (5)

  • Ľadová cesta v kanadskom Severozápadnom teritóriu, ktorá inšpirovala film, má dĺžku 400 km, prechádza cez 64 zamrznutých jazier a na ľade má šírku asi 50. Vodiči nákladných vozidiel tu cestujú 14-16 hodín pri maximálnej rýchlosti 25 km/h. (Arsenal83)
  • V průběhu filmu si můžeme povšimnout objevujících se a následně mizejících řetězů z hnacích kol tracků. (DJMaroko)
  • Film je venovaný zosnulému scénografovi Arvovi Greywalovi, pre ktorého bol tento film posledným projektom. (koba)

Reklama

Reklama