Reklama

Reklama

Zrodená pre odplatu

  • Česko Pomsta (viac)
Trailer 1

Keď ešte Anna (Maggie Q) ako dieťa žila vo Vietname, zachránil ju profesionálny zabijak Moody (Samuel L. Jackson) po tom, čo jej zavraždili rodičov. Moody ju našiel v skrini so zbraňou v ruke, ktorou vystrieľala izbu plnú svojich únoscov. Vzal si ju pod svoje krídla a aj po 30 rokoch tvoria skvelý tím. Anna tiež vlastní antikvariát v Londýne, kde sa stretáva so starším zákazníkom menom Rembrandt (Michael Keaton). Keď ju Moody požiada, aby preňho vypátrala istého muža, rozhodí svoje siete. Krátko nato je však Moody vo svojom dome v Anglicku zavraždený, stal sa terčom profesionálnej vraždy. Anna sa pustí do pátrania po páchateľovi a zistí, že Rembrandt je tiež nájomný vrah. Vytvoria neľahké spojenectvo s cieľom vypátrať vraha a pomstiť Moodyho smrť. (TV Markíza)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (132)

Lukoboss 

všetky recenzie používateľa

Nevýrazná záležitost, která může překvapit hereckým obsazením, ale nic víc. Chvílema to bavilo, po čase to ale začne být nuda, dneska můžu říct, že už z toho nic nemám, nic neutkvělo, celkem nuda. A asi je to škoda, člověk by z něčeho takovýho rád vymámil víc, no nedá se nic dělat a je to další film, kterje si nejspíš nezaslouží víc pozornosti. Může to být škoda, ale je to tak... ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Veterán Martin Campbell síce už dávno nepatrí do prvej ligy, no vlastne vďaka bohu zato. Aspoň nás môže vždy raz za pár rokov potešiť nejakým tým old schoolovým akčným béčkom ( Na hrane temnoty, Cudzinec ). Protegé rozhodne neobjavuje Ameriku- podobný dej sme videli už veľa krát a aj ten jeden zvrat ktorý film má, je dosť predvídateľný. Ale vôbec mi to nevadilo. Herci hrajú dobre (Maggie Q v hlavnej úlohe ma príjemne prekvapila, Michael Keaton a Samuel L Jackson si vo vedľajších postavách tiež svoje odohrali a zvlášť u Jacksona je vidieť že podobné jednoduché akčné béčka ho stále bavia a že si ich v požehnaných 73 rokoch točí už hlavne pre radosť. Réžiu a technickú stránku si Campbell postrážil, akcie je dostatok, je kvalitne natočená a miestami aj príjemne krvavá a efektná. Príjemná oddychovka, ktorá ma svojou jednoduchosťou a priamočiarosťou vlastne dosť potešila pretože podobné akčné béčka za 15-20 miliónov akoby v poslednej dobe zo sveta filmu úplne vymizli... 75% ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Kto by povedal, že Samuel má už 72 rokov, vôbec to na ňom nie je vidieť. A Maggie Q je už niečo naozaj na pozeranie, ale žiaľ roly jej nesedia. Respektíve nie až tak herecky, teda nesedia mne, proste 50 kilová siláčka, tá woman power, to nie je ono, nie je to uveriteľné. V podstate to hrala už aj v seriáli Prezident v pořadí. Ale odhliadnuc od toho ide inak o priemerný akčňák, ktorý neurazí. ()

Strandmon 

všetky recenzie používateľa

Zvláštní film s ještě zvláštnějším scénářem, který nenabídne divákovi nic nového a tak se The Prótégé může spolehnout jen na opravdu slušnou brutální akci a skvělou Maggie Q z které máte opravdu pocit, že se v roli pomstychtivého zabijáka nezastaví vážně před ničím ( Samuel jen jako ozdobička). Každopádně bych možná i tu čtvrtou hvězdu zvážil pokud, by přišel opravdu nadupaný a zábavný finiš, ale bohužel nejlepší akční sekvence jsou spíše v první části a ke konci tvůrci vsadili na jakési konverzačky mezi hlavními postavami a tak na mě snímek působil opravdu nedotáhnutým a průměrným dojmem. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Colombiana, Ava, Atomic Blonde, The Protégé a mnoho dalších. Za poslední dekádu se s drsnými akčními hrdinkami přímo roztrhl pytel, avšak výraznější rukopis a inovativní prvky jich přináší pramálo. Za zmínku stojí snad jen hrdinka Charlize Theron, která strhujícími kaskadérskými výkony a těžko překonatelnou fyzickou kondicí ukazovala před pár lety nový level ženské akční filmařiny. Zbytek a to včetně nejnovějšího filmu Martina Cambella, jinak zkušeného harcovníka s porcí hitovek na režijním kontě, tak nějak jede podle stále stejného scénáře tu svojí rutinu, kde není moc o co stát. A tento snímek s Maggie Q, která očividně chtěla moc áčkovou roli a zřejmě nebyla ani příliš drahá, není jiný. ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v rumunskom Bukurešti a vietnamskom Da Nang. Natáčalo sa aj v Bulharsku a Veľkej Británii. (Real Tom Hardy)
  • Na hudbě k hlavnímu traileru se podílel mimo jiné i český skladatel Tomáš Oliva. (Qaeky)

Reklama

Reklama