Reklama

Reklama

Sex, lži a video

  • Česko Sex, lži a video (viac)

VOD (1)

Obsahy(1)

Jak již víme, není tento snímek dráždivou erotickou podívanou, ale komorní psychologickou studií svérázných vztahů mladé čtveřice s nádechem smutné komedie v jemném rohmerovském stylu. Rozhodující roli v příběhu má podivínská záliba ústředního hrdiny Grahama, jíž si kompenzuje své problémy s lidmi a se sexem: nahrává si na video zpovědi různých žen o jejich intimním životě a sexuálních problémech. Tento inteligentní a skromný film se stal nečekaně úspěšným debutem tehdy šestadvacetiletého režiséra S. Soderbergha. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (131)

Remedy 

všetky recenzie používateľa

Steven Soderbergh a jeho vynikající schopnost reflektovat lidské pocity bez přepjatosti a teatrálnosti. Natočit drama o vztazích tak, aby působilo takříkajíc přirozeně a divák nemusel kroutit hlavou nad nelogickým a často nevysvětlitelným chováním postav, chce důvtip, lehkost a samozřejmě nějakou tu životní zkušenost. Když uvážím, že si Steven Soderbergh sám napsal scénář ve svých 26 letech (pravděpodobně ještě o něco dříve), nezbývá než mu složit hlubokou poklonu. Psychologická studie jako hrom, navrch s výbornými hereckými výkony a naprosto dokonalými dialogy. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Soderberghova celovečerná prvotina a hneď veľká spokojnosť. Odprostil sa tu od zbytočnej filmovej umeleckosti, vsadil na kartu civilnej, inscenačnej a čo možno najreálnejšej obrazovej formy, vďaka čomu dosiahol veľmi blízke priblíženie jednotlivých charakterov divákovi, priam až na intímnu úroveň. Pavučina rozhovorov o sexe, živote a klamstvách sa tak na konci utká do zaujímavého obrazu. Terapia videom tak u mňa zaúčinkovala výborne. 80/100 ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Jeden z držiakov amerického a svetového nezávislého filmu, ktorým sa uviedol na scénu jeden z jeho najvýraznejších predstaviteľov. Podľa názvu titulu som sa bál množstva vyprázdnených rečí o sexe, prvoplánovej nahoty a pseudo psychológie. Soderbergh je ale veľmi citlivý a úprimný a má k dispozícii hercov, ktorí svoje postavy dokonale chápu. Tieto známe tváre tak dodávajú svojim postavám potrebnú uveritelnosť. Ešte že Soderbergh nezačal tiež natáčať za mladi na video ženské spovede, ako mal možno podľa svojho scenára v pláne, ale pustil sa radšej do filmovania. Už ma ale nikdy nepresvedčí, že nemá problémy s impotenciou:). Jeho dielami sa tak môžeme kochať všetci. ()

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Pochválil bych určitě dost výstižný název celého díla, protože na sex, lži a video opravdu dojde. Musím konstatovat, že se mi líbila snad pouze společnost, kterou jsem u filmu měl. Z filmu samotného bylo sledovatelných několik rozhovorů na kameru. Zbytek byla bída. Hnusná byla struktura vyprávění, hnusní byli herci a hnusné bylo i samotné téma. Z mého pohledu opravdu krajně nezajímavý film, pro který je škoda nadbytečných slov. Dost výstižně jej zmapoval oficiální text distributora. Tedy až na jednu drobnost. Distributor zapomněl dodat, že je tento film hrozná sračka. ()

kleopatra 

všetky recenzie používateľa

První film, kterým se Steven Soderbergh zviditelnil a pro mě stále jeho nejlepší. Nemůžu se dost vynadívat na ten skoro nehýbající se děj, ve kterém lidi bez mučení dělají a říkají věci, které se jim mohly v jiném kontextu zdát nemyslitelné. James Spader a Andie MacDowellová, kteří si navzájem "pomohou", jsou do svých rolí dokonale obsazená dvojice. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (11)

Reklama

Reklama