Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film kultového režiséra Stevena Soderbergha. Erin Brockovich (Julia Roberts) je matka troch detí. Dvakrát rozvedená a práve teraz je bez práce. Erin si jednoducho nemôže veľmi vyberať a tak aj miesto sekretárky v advokátskej kancelárii je pre ňu vykúpením a šancou zároveň. Tej sa chopí znamenitým spôsobom: pri rešeršovaní banálneho prípadu narazí na stopu, ktorá vedie k veľkej korporácii zodpovednej za znečisťovanie podzemných vôd. Mestečko postihnuté najväčšími škodami jej odrazu leží pri nohách. A ak k tomu prirátame aj dôveru jej šéfa, Erin je na najlepšej ceste obrátiť kartu svojho osudu...Film získal množstvo ocenení v USA, aj v Európe. Pre Juliu Roberts film znamenal definitívne potvrdenie jej talentu, keď za hlavnú úlohu získala nielen Zlatý Glóbus, ale aj Oscara. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (389)

Aleee89 

všetky recenzie používateľa

Tak na to, v jakých připitomělých komediích hraje tato dobrá herečka Julia Roberts, tady si vybrala opravdu skvěle a dokonale ukázala, jak umí hrát. Nevím, jestli je to zrovna na Oscara, ale hrát umí a toto je důkaz - její asi nejlepší film. Děj je dobrý, má spád, i když se toho zase neděje tolik, příjemně to utíká a vy se jen vezete a kocháte. Tohle se teda rozhodně povedlo. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Príbehy o tom, že aj obyčajný človek môže zvíťaziť nad všemocnou korporáciou, ak je dostatočne vytrvalý, húževnatý a má aj trochu šťastia, sú odsúdené na úspech. Sú rozprávkami pre dospelých a potvrdením Amerického sna. Navyše ak príbeh vznikol podľa skutočnosti, potom už na ceste za Oscarom naozaj nie je čo pokaziť. Alebo je? Zvláštne je, že na filme mi najviac prekážala ocenená Julia Roberts. Najmä preto, že životom otĺkanú matku troch detí si predstavujem inak. Výber nevhodnej predstaviteľky do filmu so zaujímavou a spoločensky významnou témou je pre jeho vierohodnosť kľúčový. Pochybenie v ňom zráža celý film dole, niekde do miest, kde leží Pretty Woman. ()

Reklama

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Toto je film zo života a keby pred to nenapísali, že je to podľa skutočného príbehu, aj tak by som ho za taký považoval, lebo podobných mužov a žien ako je Erin je na svete dosť. Keď už to nechcete pozerať kvôli etickému hľadisku, tak si to pozrite kvôli jednému z najúspešnejších právnických prípadov vôbec, to že sa jedná o dobrú vec berte ako bonus. Erin je príkladom zásadovej ženy, ktorá nemala prázdnu hlavu, nehanbila sa za to aká je, bola schopná pre druhých obetovať seba a snažila sa, aby jej blízky a rodina to pochopili. Keďže nie všetci boli pri tom, čo zažívala, často to nedokázali pochopiť a nastávali problémy, bola to ťažká cesta, no nakoniec so šťastným koncom. Táto žena to nerobila kvôli nejakým posraným majetkom, väčšiemu autu, ale kvôli spravodlivosti a kvôli druhým. Aj keď je tento film plný tvrdých slov, tak si buďte istý, že sú to jediné sračky, ktoré však boli len v povahe hlavnej postavy a táto uvedomelá žena dokázala svoje mínusy pretaviť na plusy a dokázala tým skvelé veci. Inšpiratívny a poučný film s Juliou Roberts, ktorá tu už je vyzretá ako víno. ()

forsberg 

všetky recenzie používateľa

Role hubaté Erin Julii Roberts vyloženě sedne, ale fakt, že dostala za svůj výkon Oscara bohužel trochu zastínil neméně významnou událost...že totiž Eckhartův motorkář sesadil z trůnu nejlepší chůvy všech dob Mary Poppins a udělal to s takovou grácií, že tohle dílko v televizi nikdy nevynechám, i když ho na Nově opakují rok co rok. ()

Sinecod 

všetky recenzie používateľa

Film se mi líbí. Je mi jedno, jak moc oskarově napsaný to bylo. Julia byla skvělá jako podle mě všichni ostatní v tomhle filmu a přiznávám, že mi trvalo dlouho než sem Aarona Eckharta poznala. Líbí se mi muzika Sheryl Crow a vůbec tak nějak všechno... That´s all you´ve got, lady! Two wrong feet and fucking ugly shoes! ()

Galéria (71)

Zaujímavosti (20)

  • Děti hrají hru Monopoly, verzi Harley Davidson, která však byla vydána až v roce 1999. (don corleone)

Reklama

Reklama