Reklama

Reklama

Bloody Hell

  • Austrália Bloody Hell
Trailer 1

Obsahy(1)

Rex (Ben O'Toole) je bývalý voják a před osmi lety zažil jako zákazník banky její přepadení. V příhodném okamžiku vzal spravedlnost do svých rukou a lupiče postřílel. Nešťastnou shodou okolností při tom zemřela jedna pracovnice banky. Soud ho poslal na osm let do vězení, i když ho běžní lidé mají za hrdinu, čímž jenom napomohl rozvoji jeho rozdvojené osobnosti. Po odpykání trestu je Rex známou osobností, což se mu vůbec nelíbí, a tak se rozhodne vycestovat do Finska, kde ho nikdo nezná. Tam ho ovšem hned po příjezdu čeká velmi nemilé překvapení. (C0r0ner)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (93)

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Zvláštní, rodina plná úchylů, ale jenom zabíjejí lidi a krmí syna, nikdo nešuká vlastní sestru, takže Livingdead zase nespokojený. Ach jo. Chuděra inscestní kluk. V každým případě Wirkola 2.0, jen naprosto ustřeleným způsobem bez lehkosti, naopak až příliš se režisér snaží do kanibalské komedie vnášet něco jako art. Má to svoje kouzelný pasáže, jinak ale místy předvídatelné artové psycho. 60%. ()

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

Strašně ukecaný. Nezlobte se na mě, ale tohle byla taková nuda, že jsem z toho měl seriál na 3 večery, jak jsem u toho pokaždý usnul. 3/4 stopáže týhle černý komedie (záměrně nepíšu hororový komedie) sleduješ týpka ve sklepě, co neustále promlouvá s vlastním alter-egem. Teprve až v závěrečný čtvrthodince se mu podaří zdrhnout, vykydlit tu vyšinutou finskou rodinku a, jen tak mimochodem, najít si holku, která bude mít taky asi o kolečko navíc. Do toho akční vsuvka s vyloupením banky, aby ti bylo jasný, že hlavní hrdina je fakt drsňák. Ale jak řikám/píšu, bohužel toho moc neukáže, když je furt svázanej v tom blbym sklepě a navíc mu chybí noha. ()

Reklama

borec999 

všetky recenzie používateľa

Horúci ašpirant na hororovú komédiu roka a prvý hororovo ladený film roku 2021, ktorý stojí za pozornosť. Pritom prvých 20 minút mi Bloody Hell príliš nesadlo a už som lamentoval nad tým akú blbosť som si zapol. Našťastie po tom ako je hlavný hrdina unesený bizarnou fínskou rodinkou kanibalov to nabere tie správne grády. Hlavná postava- Rex (nie komisár) sa stáva postupom času sympatickejším a sympatickejším a aj tie spočiatku trapné sekvencie s jeho vnútornými monológmi začínajú byť vtipnými. Bloody Hell si ma skrátka postupne získaval viac a viac a tento koktejl vtipov,hlášok,čierneho humoru+ rôznych exploatačných výjavov (nôž v uchu,odrezaná noha, klince,kosť...) na mňa fungoval. Záverečný boj s rodinou je už vyložene výborný (po hororovej (krvavosť,gore), ako aj po komediálnej stránke) a predstavuje čerešničku na torte. Pochvalu si zaslúžia okrem režiséra Alastaira Griersona ktorý si postrážil vizuál a technickú stránku aj herci: Ben O Toole Rexa stvárnil výborne a nemal som problém mu fandiť, jeho crush Meg Fraser bola dostatočne sympatická a nevinná a fínska rodinka dostatočne pošahaná. Vo výsledku je teda Bloody Hell celkom vydarená "blbosť" a osobne by som sa nebránil ani nejakému tomu sequelu... 75% ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Bloody Hell" sa pre mňa stalo absolútne ideálnou oddychovou hororovou komédiou. Dokonca by som sa nebránil tomu sa k týmto postavám niekedy vrátiť a dostať ich do nových príbehov. Lebo potenciál tam je. Je to vynikajúci film? Nie. Má určité problémy? Áno. Dokonca mám pocit, že si zobral niekoľko elementov z iných filmov alebo hororových videohier a trošku ich skombinoval dokopy. Ale bavilo ma to sledovať. Páči sa mi, že náš hlavný hrdina rozpráva sám so sebou a ako si vie situáciu analyzovať. Úvod filmu je podľa mňa tiež dosť dobre spracovaný a keď pochopíme ako sa to vlastne na konci celé odohralo, pochopíme aj trošku lepšie udalosti zo súdu. Film je svojim spracovaním síce viac komédia a neberie sa moc seriózne no vo výsledku dávajú jednotlivé situácie nakoniec aj nejaký ten zmysel. Tá fínska família vie byť celkom strašidelná a hlavne ako to celé prežívajú a sú schopní sa aj celkom slušne brániť. Záverečný súboj je možno trošku sklamanie, kde som čakal od strašidelného brata možno trošku viac, no jeho koniec je tak komický, že som sa skutočne pobavil. Ako malá hororová oddychovka s dobrým hlavným hrdinom mi to stačí. Ale nemôžem povedať, že by ten film bol nejako výrazne výnimočný. Možno s výnimkou toho, že sa snaží pobaviť trošku lepšie ako niektoré iné hororové komédie čo som videl. Hodnotenie: B- ()

tron 

všetky recenzie používateľa

S o čo väčšou nechuťou som si k Bloody Hell sadal, s o to väčším nadšením som to dopozeral a štvrtá hviezda tomu unikla len o nohu. Pasáže z banky sú síce od istého bodu skvelé, ale zároveň je ich predsa len veľa; toto mal byť v prvom rade príbeh o Američanovi medzi fínskymi kanibalmi a namiesto toho to občas pripomína skôr Spojenca s Denzelom Washingtonom (OK, preháňam, ale...). A keď sa práve dej neodohráva v banke, ale v spoločnosti fínskych kanibalov, tak to paradoxne vlastne ani vtedy o fínskych kanibaloch stále príliš nie je, je to skôr o chlapovi v suteréne. Rozhodne ma ale bavil sympatický ústredný hrdina, nápad s jeho oživeným vnútorným Ja bol geniálny a finálna satisfakcia v kuchyni je natočená patrične drsne, aj keď vzhľadom na to, čo si prežil, mohla byť ešte drastickejšia. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (14)

  • Scenárista Robert Benjamin uviedol, že s týmto nápadom pôvodne prišiel počas cestovania a keď si všimol rodinu cudzincov na letisku, ako na neho čudne hľadia a šepkajú si v ich rodnom jazyku. Prirodzene predpokladal, že ho plánujú uniesť a zjesť, a tak začal premýšľať o všetkom, čo by urobil, keby sa zobudil v temnom suteréne. Kým čakal na svoj let, napísal osnovu filmu. (Peter.N.5688)
  • Caleb Enoka, herca stvárňujúceho Patiho, spozoroval štáb, ktorý kráčala po ulici, keď bol obhliadnuť lokácie. (Peter.N.5688)

Reklama

Reklama