Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režijný debut černošského režiséra Johna Singletona sleduje osudy troch chlapcov v černošskom ghette South Central v Los Angeles. Stretávame sa s nimi ako s desaťročnými a potom znovu po siedmych rokoch: jeden z nich sa stáva obeťou zločinu a druhý mieni jeho smrť brutálnym spôsobom pomstiť. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (102)

SeBig 

všetky recenzie používateľa

Viděl jsem to když jsem byl malý a už od začátku jsem věděl že pujde o báječný film který se mi bude líbit. Je to prostě drama tentokrát zachycující příběh z ghetta..tyto filmy já mám rád je to otom jaké je to žít v ghettu a jak je tam život nespravedlivý. Když uvidíte tento film uvídíte život kluka který si prožil své nevím jestli je to podle skutečnosti ale tu skutečnost samy nasajete. Herecké obsazení excelentní. Všechno to má na konci spád. Jedna chvíle za druhou napětí mezi vztahama v ulících a mezi válkou gangu. ()

dobytek 

všetky recenzie používateľa

Parodii Nevyhrožuj znám skoro nazpaměť, takže jsem si tuhle předlohu docela užil. Ale jinak mě osudy všech těch niggaz, gangstaz a bitchez nechávaly docela chladnym. Holt bydlet v negerský čtvrti asi neni žádná procházka růžovym sadem. Sice tam neni takovej bordel jako třeba na sídlišti Chanov, ale stejně bych odtud zmizel dřív, než bych stačil říct multikulturní obohacení. P.S. Pokud bych Nevyhrožuj neznal, možná bych šel s hodnocenim ještě níž. ()

Reklama

ancientone 

všetky recenzie používateľa

Traja chalani , kamaráti z ulice, v pomere 2:1 z rovnakej spoločenskej vrstvy ale vyrastajúci v odlišnom zázemí, jednom príde pre miesto typicky tvrdom, v druhom zázemí zasa vychovávajúcim stoickým spôsobom. Vyobrazenie ich odlišných osudov, názorov, hľadania svojej pozície v živote , ich vzťahoch a pocitoch v špinavom prostredí plného morálnej prázdnoty - násilia, prostitúcie, drog..., ktoré je výraznou súčasťou každodenného miestneho stereotypu. Zatiaľ čo jeden z nich je s miestnou vládnucou hodnotovou "stokou" konfrontovaný, ďalší dvaja sú do nej potopený, sú jej súčasťou, praktikantami a priamymi obeťami. BOYZ N THE HOOD zakladá na úsečných a priamočiarych (civilných) dialógoch, ktoré nás zblízka zoznamujú s postavami a do detailov vykresľujú atmosféru miesta, dostávame sa do centra deja vizuálne vyváženej drámy o medziľudských vzťahoch v "hodnotách" prostredia, filmom pomerne kultivovaným štýlom vyobrazených (nejakú výraznú explicitnosť tu nájdeme maximálne v replikách postáv) a kritizovaných emocionálnym spôsobom, smerujúcim až k moralizovaniu - deštruktívna aura miesta naberajúca obete a stav sa nemení, nezmení. ()

T-pack 

všetky recenzie používateľa

Postava Laurence Fishburna je lepší Malcolm X, než opravdovej Malcolm kdy byl. On je takměř ztělesněním černýho Ježíše. On reprezentuje tu největší chybu snímku – je nikoliv člověk, ale vykreslenej ideál, jehož fiktivnost na vás ze snímku přímo křičí. Boyz n the Hood není vůbec špatný pouliční drama, ale chybí mu byť jen špetka komplexnosti, je to přímočarej vzkaz všem klukům chycenejm v pasti pouličního násilí, aby se přestali zabíjet. A ne, že by mi to nějak extrémně vadilo, ostatně nejde o špatnou myšlenku, ale vyučování sluší dokumentům, nikoli filmovejm dramatům, zvlášť když se film vyjadřuje převážně syrovym realismem. Film má silný, silný momenty, ale stejně jako nechutný fotky následků kouření na krabičkách cigaret zbytečný, neefektivní a maximálně kazí dojem. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Život v ghettách je bludný krvavý kruh, čoho ďalším "dôkazom" je aj tento uhrančivý film. Singleton dokáže upútať od prvého do posledného momentu, pričom perfektne graduje dej a napätie smerom k záveru. Dá sa však s pokojným svedomím povedať, že Spike Lee by sa s formou vyhral o niečo viac. Nakoniec je tak Boyz ´n´the Hood najmä film o hereckých výkonoch. Každá z dôležitých postáv hrá rozdielny charakter, pričom každý sa musí vysporiadavať s viac menej podobnými životnými situáciami. Cesta sa však zo spomínaného bludného kruhu dá nájsť iba vtedy, ak sa chce, ale bohužiaľ zrejme najmä vtedy, ak má človek v tomto prostredí aj šťastie. To preto je tu aj ten motív stieracích žrebov. ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (24)

  • Laurence Fishburne, který ztvárnil otce postavy Cuby Goodinga Jr., je starší pouze o 6,5 let. (Ignus.cz)
  • K dosažení co nejlepší hereckých výkonů při natáčení režisér neoznamoval hercům chvíle, kdy se budou ozývat vystřely, aby umocnil jejich vystrašené reakce. (Ignus.cz)
  • Miesto, kde Doughboy (Ice Cube) a jeho partia chodievali v noci na jeho Impale, bolo Crenshaw Boulevard. V minulosti a dokonca aj v súčasnosti patrí medzi hlavné územia gangu Bloods. Keďže Doughboy patril do gangu Crips, bolo by v skutočnosti takmer nemožné objaviť sa na tomto mieste ako člen Crips a dokonca vo farbách tohto gangu a prežiť. (Real Tom Hardy)

Súvisiace novinky

Zemřel americký režisér John Singleton

Zemřel americký režisér John Singleton

30.04.2019

Ve věku 51 let zemřel americký scenárista a režisér Daniel John Singleton. Jeho filmovým debutem byl snímek Chlapci ze sousedství s Laurencem Fishburnem a Cubou Goodingem Jr., za který byl nominován… (viac)

Reklama

Reklama