Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režijný debut černošského režiséra Johna Singletona sleduje osudy troch chlapcov v černošskom ghette South Central v Los Angeles. Stretávame sa s nimi ako s desaťročnými a potom znovu po siedmych rokoch: jeden z nich sa stáva obeťou zločinu a druhý mieni jeho smrť brutálnym spôsobom pomstiť. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (103)

Han22 

všetky recenzie používateľa

"Konkureční" Říše drog mě málem odradila i od tohohle filmu. Zbytečně. Chlapci ze sousedství ukazují také život v ghettu a drogy, drsná mluva a frajeření k tomu patří... ale tady je i něco více. Film nesází na prvoplánové násilí, rap a drsný kecy, ale na příběh o dvou kamarádech z dětství kteří chtějí něco dokázat. Všechny náležitosti ghetta jsou ukazovány i tady, ale jen tak mimochodem a o to je příběh silnější. Herci, hlavně skvělý Fishburne v roli otce, ale i dvojice mladých budoucích hvězd Gooding jr. a Chestnut jsou fantastičtí, nejvíce mě ale překvapil Ice Cube, kterého jsem snad poprvé viděl i něco hrát. A konec... ten je hodně smutnej... hlavně ten dodatek. ()

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Doteraz boli Boyz n the Hood pre mňa neznámym filmom. Ani som nevedel, čo mám očakávať. Uvodná časť filmu, kedy hlavní hrdinovia boli ešte mladí šprngáči, sa mi snád' lúbila viac, ako tá hlavná. Padali dobré hlášky a bolo to také skôr coming of age z gheta. Ked už dospeli, tak to bolo len o flákaní sa, nude a o nerozhdnej budúcnosti. Cuba Gooding Jr. tu furt riešil, že mu jeho baba nechce dať a do toho okamihu som fakt nevedel, či sa jedná o komédiu, kedže som si o filme nič dopredu nezisťoval. Nakoniec prišla dramatická pointa, ktorá sa mi zdala ako vyslovená blbosť Aby niekto niekoho chcel hned' zabíjať len kvôli nejakému štuchnutiu na ulici !? Posolstvo filmu mi je teda jasné, ale v tých 90. rokoch sa filmy naozaj robili inak. To, čo malo vyznieť brutálne, bolo skôr úsmevné. Ale ako príjemná oddychovka po práci mi to padlo fajn. ()

Reklama

SallyZen 

všetky recenzie používateľa

Naprosto výborný Singletonův debut, vůbec se těm nominacím na Oscara nedivím. Problém, který je stále aktuální je tu vykreslen naprosto důveryhodně a ty jejich černoššský přízvuky tomu dodávaj ještě více důveryhodnosti. Postavy se mi líbili a také důraz, který byl kladen zde na výchovu. Je tu velice dobře vidět ten rozdíl mladíka vychovaného a vedeného a napproti tomu flákačů, který neměli ani otce doma (pokud jo nestaral se). Herecký obsazení parádní a celkově to na mě udělalo obrovský dojem. Jednoduše natočený film, ale naprosto parádní. 90% ()

inutihar 

všetky recenzie používateľa

Jeden z filmů, který by všichni teenageři s placatými kšiltovkami měli vidět, aby poznali skutečné kořeny gangsta kultury a došlo jim, jak moc je to dnes jen póza. Na doplnění pak můžou dát opravdovou old school v podobě Beat Street, která je starší než většina z nich. Ale to Chlapci ze sousedství taky. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý náhľad do černošského ghetta. Samozrejme dôjde aj na nejaké tie prestrelky, ale film sa nevenuje gangom. V centre príbehu sú 2 postavy mladíkov, ktoré sa snažia z ghetta vymaniť. Cuba Gooding Jr.to podáva jeden zo svojích lepších výkonov bez šialeného prehrávania. Najviac ma ale na celom filme bavil tenučký Laurence Fishburne ako jeho otec. Už v tak mladom veku z neho vyžarovala neskutočná mentorská charizma, ktorú tak dokonale zúročil v Matrixoch. Je to smutné, že sa USA serie do vojny z kdejakou krajinou a pritom doma má štvrte, kde je vysoká úmrtnosť a človek sa bojí výjsť na ulicu zo strachu, že ho zastrelia. Výsledkom je pôsobivý film, ktorý má aj po rokoch čo ponúknuť. 7/10. ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (24)

  • Miesto, kde Doughboy (Ice Cube) a jeho partia chodievali v noci na jeho Impale, bolo Crenshaw Boulevard. V minulosti a dokonca aj v súčasnosti patrí medzi hlavné územia gangu Bloods. Keďže Doughboy patril do gangu Crips, bolo by v skutočnosti takmer nemožné objaviť sa na tomto mieste ako člen Crips a dokonca vo farbách tohto gangu a prežiť. (Real Tom Hardy)
  • Keď dostane malý Tre (Desi Arnez Hines II) od otca za úlohu pozbierať listy zo stromov, pri zábere na dom z diaľky nie sú v okolí žiadne stromy. (Real Tom Hardy)
  • Tre Styles (Cuba Gooding Jr.) ve filmu vlastní a používá vůz Volkswagen Beetle. (lskala)

Súvisiace novinky

Zemřel americký režisér John Singleton

Zemřel americký režisér John Singleton

30.04.2019

Ve věku 51 let zemřel americký scenárista a režisér Daniel John Singleton. Jeho filmovým debutem byl snímek Chlapci ze sousedství s Laurencem Fishburnem a Cubou Goodingem Jr., za který byl nominován… (viac)

Reklama

Reklama